Dagboka onsdag 30. august 2017

I dag handler det kun om en ting, og det er å sørge for at Vålerenga kommer seg til nok en semifinale. Vålerenga møter nemlig Trondheims-Ørn i bartebyen i kveld. Men dagboka er innom litt av hvert. NRK viser kun Stabæk mot LSK Kvinner senere i kveld, men klokka 18 er kvartfinalen som gjelder. Heldigvis … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 30. august 2017»

I dag handler det kun om en ting, og det er å sørge for at Vålerenga kommer seg til nok en semifinale. Vålerenga møter nemlig Trondheims-Ørn i bartebyen i kveld. Men dagboka er innom litt av hvert.

NRK viser kun Stabæk mot LSK Kvinner senere i kveld, men klokka 18 er kvartfinalen som gjelder. Heldigvis tar Klanens webradio ansvar og sender kampen direkte. Les mer her.

Det bør være gode muligheter for Vålerenga. 6. mai ble det 2-2 i Trondheim mellom lagene, etter at vi ledet 2-1, og lagene er «naboer» på tabellen.

De vil bli Rosenborg

Adresseavisen skriver i dag at Vålerenga deler stadion og kontorer med VIFs herrelag.

«Dette tror ikke RBK-styreleder Ivar Koteng vil skje i Trondheim, men Ørn-trener Thomas Dahle tenker annerledes:

– Det hadde helt klart vært et pluss for oss om vi hadde vært en del av Rosenborg. Da ville vi blitt enda flinkere til å benytte oss av kompetansen som finnes på Brakka. Å være en del av RBK ville ha løftet hele satsingen på damefotball i Trondheim, både på et A-lag og i rekrutteringsjobben. I tillegg ville selve laget blitt mer attraktivt: Færre spillere ville ha flyttet fra Trondheim, og det ville ha blitt enklere å hente spillere utenfra, sier Dahle til Adresseavisen».

VPN skal ikke kommentere styreleder Koteng veldig mye, men vi registrerer at han er omtrent like glad i kvinnefotball som tidligere NFF-sjef Gunnar Hallen.

Testa kunstgresset på ny stadion

Klubbens sider har en fin sak om at gutta har testet det nye kunstgresset på stadion. Skal vi tro folk som har peiling på sånt, er visst kunstgresset helt ualminnelig bra.

Filip Motte fra Universiteit Gent har vært på mange stadioner rundt omkring for å teste kunstgress for FIFA, og da er det seks ulike tester som kjøres. På Vålerengas nye stadion fant han ikke et eneste sted på banen som ikke var perfekt.

– Jeg må si at banen ser veldig bra ut. Resultatene er veldig, veldig gode og selv om jeg hadde lett etter feil hadde jeg nok ikke funnet det, sier Motte.

Bård Finne og Herman Stengel var også særdeles godt fornøyd, så da er det lett for VPN å være fornøyd også.

Rekruttgutta tapte

Rekruttlaget – et veldig ungt et – tapte 0-3 mot tabelltoer Alta i går kveld. Vi har sakset kampfakta fra klubbens sider:

Alta – Vålerengas 2. lag 3-0 (1-0). 353 tilskuere.

Vålerengas lag: 27 Kristoffer Klaesson – 15 Nicolay Grimstad, 28 Jonas Levernes, 30 Ole Høyland Berg, 38 Kristoffer Hay – 8 Ulrik Mathisen, 14 Brede Sandmoen (Zike Joacim Sereba 82`), 19 Oliver Valaker Edvardsen, 21 Sakarias Opsahl – 9 Thomas Elsebutangen (Alessandro. Caroprese 63`), 13 Fredrick Pettersen (Sander Werni 73`)

Henriks opptur

Oppland Arbeiderblad, lokalavisa til Henrik, har intervjuet sin lokale helt om diverse, blant annet RBK-kampen.

– Det var en etterlengtet opptur, og det var godt å bekreftelse på at man kan gjøre det bra. Det var en fantastisk opplevelse å slå Rosenborg på Lerkendal, og det var moro å gjøre en god kamp og score det avgjørende målet, sa Henrik Kjelsrud Johansen.

– Det har vært en del skader, men som spiss blir man gjerne målt knallhardt på antall scoringer. Jeg føler jeg har gjort mange gode kamper, men har ikke fått den flyten med scoringer som er viktig. Slik sett var det deilig å lykkes mot Rosenborg, sa han.

Han innrømmer at denne sommeren har vært tung før det løsnet på Lerkendal.

– Jeg ble strekkskadd et par uker før ferien. Mens de andre spillerne koste seg med fotball på treningsfeltet har jeg jobbet beinhardt to ganger hver dag på treningsstudio med sykling og andre kjedelige øvelser for å bygge meg opp igjen. Det var tungt, men helt nødvendig. Det tok åtte uker før jeg kunne trene for fullt igjen. Jeg har spilt noen andrelags-kamper og scoret bra med mål der. Nå håper jeg på flere sjanser fra start i kampene framover, sier han.

Vålerenga i dag

Er du tilfeldigvis i bartebyen er det Lade og Ørn Arena som gjelder. Det er gratis inngang for å støtte Vålerenga!

 

 

Legg igjen en kommentar