– Vi skal vinne finalen

-Vi skal vinne finalen, vi skal vinne igjen. «Hele Norges Rosenborg» tapte fortjent 1-2 mot Vålerenga. Og nå er det semifinale mot Sarpsborg 08 hjemme på vår egen stadion 20. eller 21. september. Antagelig det viktigste som har skjedd i norsk fotball i år. – Vi visste at Rosenborg var slitne og at det var … Fortsett å lese «– Vi skal vinne finalen»

-Vi skal vinne finalen, vi skal vinne igjen. «Hele Norges Rosenborg» tapte fortjent 1-2 mot Vålerenga. Og nå er det semifinale mot Sarpsborg 08 hjemme på vår egen stadion 20. eller 21. september.

Antagelig det viktigste som har skjedd i norsk fotball i år.

– Vi visste at Rosenborg var slitne og at det var muligheter her. Vi må begynne å skjønne at vi kan spille god fotball, så nå må vi ta med oss denne selvtilliten, sa Ronny Deila til NRK etter 2-1-seieren.

Rosenborg har mest penger og er det vanskeligste laget å møte på bortebane. Derfor er det ekstra deilig å vinne fortjent på Lerkendal, og høre hjemmepublikummet pipe på de såkalte «troillungan». Litt gøy er det også å tenke på at vi visstnok slo «Nordens stolthet». Haha. De som hadde det banneret på Lerkendal, kan ikke mye om fotball.

Heldigvis fikk Rosenborg heller ikke den hjelpen som dommerne ofte gir RBK på Lerkendal. Da er det faktisk mulig å vinne der.

Og ekstra deilig er det å tenke på at RBK jaktet sitt tredje «the double» på rad. Men det satte Henrik Kjelsrud Johansens perfekte heading en stopper for. Og Juklerøds nydelige assist må vi ikke glemme 15 minutter før slutt.

Og glem heller ikke at Zahid kunne punktert kampen med sitt stolpeskudd like etterpå, og selv om RBK naturligvis kjørte på i sluttminuttene, sto vi egentlig ganske godt imot. Når vi har hvilepuls og tenker på hva Bendtner og de andre millionkjøpene prøvde seg på, var det svært lite. Ja, vi var effektive, men Rosenborg var skikkelig tannlause.

Christian Grindheim sto fram som en kaptein og jobbet som en helt. Kanskje feil å nevne han spesielt, men han var en kriger og den kapteinen vi trenger.

Utligningen som Aron Dønnum fikset til 1-1 var selvsagt også utrolig viktig. Ja, litt flaks var det at den gikk i mål via en RBK-spiller, men du må våge å tru på det, og du må skyte.

9.135 tilskuere på Lerkendal for å se landets beste lag, og etter hvert var det ikke mye positivt du hørte fra hjemmefansen. Vi klarte oss bra på Lerkendal-tribunen, og «Rosenborg er rævva» har sjelden vært deiligere å synge.

Ja, de styrte kampen i tjue minutter, men deretter var dette en helt åpen kamp. Kåre Ingebrigtsen gjorde hele fem endringer på laget fra kampen mot Ajax til kveldens cupkamp. Usikker på om han er spesielt fornøyd med de endringene i dag.

Foreløpig har det heller ikke vært lett å finne kommentarer fra RBK-leiren etter kampen. Hva er egentlig unnskyldningen denne gang? Gressmatta? Hvorfor tapte Rosenborg, og hvem har skylda? For det er vel ikke noen i Rosenborg som kan lastes for at «hele Norges Rosenborg» tapte. Er plutselig ikke Brakka åpen for alle lenger?

Har Rosenborg rett og slett ikke klart å lande etter at de slo Ajax ut av Europa?

Vi skal vinne finalen, vi skal vinne igjen. Bønda tar analen, vi tar pokalen hjem.

 

 

Legg igjen en kommentar