Dagboka mandag 21. august 2017

Tap i helvetes forgård, seier i Bergen. Og så myser vi på hockeyens treningskamper. Noen ganger så er jobb et helvete. Derfor føles det godt å kalle kollegaen din, som tilfeldigvis satt på den gule sida av Åråsen, for ei jævla rotte. Så er man ferdig med den diskusjonen. NTB har snakket med daglig leder … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. august 2017»

Tap i helvetes forgård, seier i Bergen. Og så myser vi på hockeyens treningskamper.

Noen ganger så er jobb et helvete. Derfor føles det godt å kalle kollegaen din, som tilfeldigvis satt på den gule sida av Åråsen, for ei jævla rotte. Så er man ferdig med den diskusjonen.

NTB har snakket med daglig leder Erik Espeseth om framtida, denne sesongen og ny stadion. Det er egentlig ikke så mye nytt som kommer til overflaten. De har trua på prosjektet (hvorfor skal alt hele tida være et prosjekt?) og Deila har selvfølgelig full støtte i klubben. Akkurat det siste burde egentlig være helt naturlig. Joda, vi har vært ganske rævva i en periode. Men det var også en periode der vi var helt ålreit. Vålerenga A Herrer har rett og slett en formsvikt.

Henrik Kjelsrud Johansen prøver å tråkke seg gjennom i dritten i midten i av LSKs forsvar.
Henrik Kjelsrud Johansen prøver å tråkke seg gjennom i dritten i midten i av LSKs forsvar.

Denne formsvikten snakker også tidligere spiller og trener Bent Eriksen om:

– Rett og slett fordi VIF er et lag som spiller for omstendelig. De skyver ballen rundt. Det går for tregt i omstillingsfasen, sier Eurosport-ekspert Eriksen til NTB.

– De kommer seg til en del muligheter, men motstanderne får for god tid til å «pakke seg inn» i boksen. Det blir for mange touch per VIF-spiller, legger han til.

Dette er det VPN-redaksjonen også har lagt merke til og vi så det godt mot LSK. Det går mange pasninger, men det er for lenge mellom innleggene. Aron Dønnum prøvde seg, men han ble også for omstendig. Vi la ofte merke til at Henrik Kjelsrud Johansen ropte til de på kanten at de måtte legge inn tidligere. Det skjedde aldri. I stedet ble ballen spilt bakover til Grindheim eller Lekven så ut på siden igjen. Og da var LSK tilbake i etablert forsvar.

Så måtte Vålerenga starte på nytt.

Og sånn gikk minuttene.

Eriksen er dog ikke bekymra. Verken for Vålerenga eller for jobben til Deila. Det er ikke vi heller sånn egentlig. En i redaksjonen har til og med tippa Vålerenga som cupmestere.

Vålerenga damer seirer

Damelaget var på tur de også. De dro litt lenger – helt til Bergens ytterkant: Arna. Kommunen som i 1962 ble innlemmet som en del av Bergen har laget Arna-Bjørnar, et lag som tidligere har tatt både sølv og bronse i Toppserien. Det blir det ikke i år. Vi gir Vålerenga en del av skylda for det.

Vålerenga vant 3-2 etter scoringer av Anne Lise Olsen, Gunhildur Jonsdottir og Elise Krieghoff. Vi er strålende fornøyd, og det er nok de også.

Seieren gjorde seg ikke spesielt utslag på tabellen. Vålerenga verken klatret eller falt. Damene er fortsatt på 8. plass, men det er bare fem poeng opp til 5. plassen og hele 12 poeng ned til plassen under.

Treningskamper for hockeylagene

20993268_10159139401760612_410164416_o

Så fort kalenderen sier 8. september er det første kamp i Get-ligaen. Inntil da må vi ta til takke med treningskamper. A-laget møtte Frisk-Asker, mens U21-laget møtte Kongsvinger Knights.

Mot Frisk-Asker vant vi hele 5-1. Folk sier at Myrvold var en av de beste på isen. Noe som er imponerende. Tallak ute med skade. MR i beg av neste uke. Er visst et kne. Øksnes og cocozza er sendt av isen etter slåsskamp. Øksnes hevna sikkert fra forrige match, da Cocozza slo kølla i hodet på en av våre spillere. Et helt annet lag som spiller i dag enn det som møtte Storhamar torsdag virker det som.

Og det er vi glade for.

Så ser vi at U-20 gutta har spilt trengingskamp mot Get-laget Kongsvinger Knghts. De skal visst ha ligget under 2-3 etter andre periode…noe som er bra med tanke på at 5-6 spillere er dytta opp på a-laget før denne sesongen. Hockeyen kødder ikke når de sier de bygger talenter gitt.

Akkurat hvordan det faktisk endte er vi litt i tvil om siden Vålerenga Hockey ikke evner å oppdatere nettsidene sine.

Vålerenga i dag

Vi stikker opp på stadion for å se hvordan det ser ut. Så kjøper vi billett til cupkampen mot Rosenborg i helgen og vi forbereder oss mentalt på en storslagen Vålerenga-weekend i september med hockey, fotball, børst, ball og mer fotball.

Vi sjekker hvordan stadion ser ut før vi stikker inn i Vallhall klokka 19:00 for å se Vålerenga 2 slå Bærum.

Legg igjen en kommentar