Dagboka fredag 11. august 2017

Gårsdagens cupkamp, mandagens eliteseriekamp, morgendagens toppseriekamp og vi ser på hvor ille det kan gå når spnsorer får fritt spillerom. Dette er dagens meny, velkommen til fredag. Vålerenga vant i går 1-0 over Elverum i cupen. Dette var siste hinder før de virkelig tøffe kampene. I neste runde venter Rosenborg på Lerkendal, men de hadde … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. august 2017»

Gårsdagens cupkamp, mandagens eliteseriekamp, morgendagens toppseriekamp og vi ser på hvor ille det kan gå når spnsorer får fritt spillerom. Dette er dagens meny, velkommen til fredag.

Vålerenga vant i går 1-0 over Elverum i cupen. Dette var siste hinder før de virkelig tøffe kampene. I neste runde venter Rosenborg på Lerkendal, men de hadde vi nok uansett møtt i finalen så det er greit å bli kvitt dem allerede nå.

Gårsdagens kamp var ikke en stor kamp av noen av laga. Som forumbrukeren maestro omtaler det: «Tro dette, med god margin, er den kjedeligste fotballkampen jeg noensinne har sett (showkampen mot Real Madrid 2015 inkludert).»

Vålerenga er langt fra friskmeldt selv om de gikk videre. Adam Larsen Kwarasay er ustabil. Vi skyter ikke fra utenfor 16-meter, men vil heller tre gjennom mot etablert forsvar. Daniel Berntsen jobber hardt og vi tror Moa spilte men vi så ham ikke. Christian Grindheim er ikke rask til å vende spillet mot motstander. Han burde kanskje få hvile en kamp snart.

Enar Jääger scora Vålerengas eneste mål mot Elverum.
Enar Jääger scora Vålerengas eneste mål mot Elverum.

Elverum drøyer tiden når de ligger under, og dommeren lot seg sjarmere av Elverums skuespill. Det ble dømt mye mot Vålerenga, for å si det sånn. Elverum skal dog ha for at de var kompakte bakover. Om Elverum hadde vært like kompakte i forsvar i 1940 ville krigen forløpet seg annerledes. Vi takker Elverum for oppmøtet, stedet som er mest kjent for å skyte folk etter krigen – ikke under.

En sponsor til  begjær

I Vålerenga har vi heldigvis ganske reine drakter. Den er ikke like fri for sponsorer som da hele fronten ble kjøpt, men den er ikke så ille. Klubben har heldigvis heller ikke hettegensere som Elverum. Der hadde tydeligvis hele næringslivet i Elverum fått hver sin lille plass. Vi fikk ikke tatt bilder av genserne, dessverre. Eller heldigvis om du vil.

Det vi dog har et bilde av er hjemmedrakta til det costa ricanske laget Municipal Grecia. Med blant annet tidligere Brann-spiller Alonso Solis og tidligere Tippeliga-kjenning Douglas Sequira på laget rykket de opp til toppdivisjonen for første gang forrige sesong. Drakta de spiller i ser sånn ut:

Drakta til Municipal Grecia er omtrent like innholdsrik som hettegenserne til Elverum.
Drakta til Municipal Grecia er omtrent like innholdsrik som hettegenserne til Elverum.

Vi tror ikke de trenger fler.

Toppserien er i gang igjen

Lørdag spilles det endelig toppserie-ball igjen. Vålerenga har ikke hatt den sesongen de gjerne ville hatt, men nå tror vi det går oppover. Lørdag gjester Klepp Vallhall. Kampen starter 15:00 og det ville vært gøy om også du tok turen. Vi tror det blir en god kamp. Vålerenga har et EM-sølv i stallen (Theresa Nielsen, Danmark) og det er mer enn hva alle de norske spillerne fikk i samme mesterskap.

Klepp ligger på 4. plass før denne kampen. Vålerenga på 8. Borte har Klepp åtte seire, ingen uavgjort og åtte tap. Vålerenga har to seire, en uavgjort og ett tap i Vallhall. Vi tipper det blir en åpen kamp der Vålerenga sitter igjen med tre poeng.

Mandagskamp

På mandag er det en historisk dag i Vålerenga-sammenheng. Det er siste gang Vålerenga spiller eliteseriefotball med Ullevaal som hjemmearena. Vålerenga møter Tromsø. Det er kanskje ett av de kjipeste lagene vi kunne møtt. Et lag som har minus på sjarmkontoen og på tross av den ekstreme mengden med nordlendinger som bor i denne byen så har de også et av de kjipeste bortefølgene. Sånn går det når du ikke kan kjøre snøscooter til kamp.

Oslo, Ullevaal 17. april 2016, Vålerenga møtte Tromsø i Tippeligaen femte runde, Kampen endte 4-0. Oslo, Ullevaal, 17. april 2016
Oslo, Ullevaal 17. april 2016, Vålerenga møtte Tromsø i Tippeligaen femte runde, Kampen endte 4-0.

Det har vært 104 år i utlendighet, og av den grunn har Vålerenga satt prisen til nettopp 104 kroner. 104 kroner billetten, siste gang vi spiller på Ullevaal før cupfinalen og en mulighet til å se festfotball fra Vålerengas spillere er alle de grunnene vi trenger.

Kom la oss laga show!

Vålerenga i dag

Vi kjøper billetter til historiens første eliteseriekamp på egen stadion (du trenger ikke billett til åpningskampen 9. september). Alle medlemmer av Klanen, Vålerenga Fotball og Vålerenga Fotball Elite har hatt forkjøpsrett en stund. I dag åpner forkjøpssalget for resten av klubben. Dette salget stenger allerede i morgen – så raska på!

Etter at vi har kjøpt billett går vi på quiz på Bohemen. Så går vi hjem.

Legg igjen en kommentar