Dagboka onsdag 9. august 2017

Denne uka gikk fort, i overmorgen er det alt onsdag, sa mannen. Vel, i dag er det onsdag. Rekruttgutta klarte 1-1 hjemme mot Skeid i går, og Elverum gleder seg til cupkampen på Ullevaal i morgen. En sen dagbok er på plass. Skeid-trener Tom Nordlie sier til lokalavisa Nordre Aker at dette var en kamp Skeid … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. august 2017»

Denne uka gikk fort, i overmorgen er det alt onsdag, sa mannen. Vel, i dag er det onsdag. Rekruttgutta klarte 1-1 hjemme mot Skeid i går, og Elverum gleder seg til cupkampen på Ullevaal i morgen. En sen dagbok er på plass.

Skeid-trener Tom Nordlie sier til lokalavisa Nordre Aker at dette var en kamp Skeid burde ha vunnet.

– Vi er ganske gode den første halvdelen, og kjører hele andre omgang. Vi er to ganger alene med keeper, og der burde vi scoret, sier Nordlie.

Målet for Skeid er å spille i Obos-ligaen på sikt. Men da må både budsjett og snittalder på plass, mener han.

– Vi evner ikke å vippe jevne kamper til vår fordel, og vi har tapt tre kamper på overtid på grunn av det. Det er forskjellen mellom de gode laga på topp og det unge laget vi har, som ligger litt over midten, sier han.

Bilal Elmi Njie berget ett poeng for Vålerenga 2 med sin utligning etter en halvtimes spill. Vålerenga 2 er fortsatt under nedrykksstreken, men nå bare på målforskjell, skriver VIF-Fotball.

Elverum

I morgen er det cupkamp på Ullevaal, og billetter kan kjøpes her. Vi møter Obos-laget Elverum, som er nest nederst på tabellen.

Vålerenga har hanglet seg til cupens fjerde runde mot lag som vi burde rundspilt. Gran på Hadeland, Kråkerøy i Østfold og Ørn Horten i Vestfold, før vi altså får på papiret superenkel motstand i Elverum.

Men dette er cup, det er Vålerenga og ingen ting trenger å gå som forventa. Derfor sier Elverums trener Tore Fossum til lokalavisa Østlendingen:

– Jeg gleder meg veldig til å se hvordan vi takler dette her. Det blir en helt annerledes setting enn vi er vant til, og vi må prøve å treffe godt og utnytte den. Hvis vi treffer på inngangen og gjør det vi skal være gode på er det ingen grunn til at vi ikke kan være med i kampen. Vi går for å vise oss fram, forteller en spent Fossum til Østlendingen.

Han er klar på at forskjellene mellom klubbene gjør det enkelt å motivere spillergruppa. Og han avslutter offensivt.

– Alt kan skje i fotball. Vi har ingenting å tape, og Vålerenga har alt å tape. Hvis vi presterer maksimalt tror jeg vi har en mulighet, sier Elverum-treneren.

Elverum har for øvrig aldri tidligere kommet til fjerde runde i cupen.

Nye spillere

Husker du Kamer Qaka? Selvsagt. Den tidligere VIF-spilleren (22) lever nå som fotballproff i Romania, og om noen måneder blir han pappa.

Avisa Hadeland skriver at Kristiansund BK ville at han skulle signere ny kontrakt, men Qaka var klar på at han ville til utlandet etter denne sesongen.

– Jeg fikk beskjed om å signere ny kontrakt eller havne på benken. For meg som alltid har drømt om utlandet så var det ikke noe valg. Til slutt ble vi enige om å terminere kontrakten. Det var slett ikke noe bråk, men de mente jeg ikke var lojal, sier Kamer Qaka til Hadeland.

Andreas Nordvik er klar for Viking ut sesongen 2017. Amin Nouri, en annen eks-Vålerenga, er Brann-spiller ut sesongen, men neppe mer. Erikson Spinola «Nenass» Lima (22) har skrevet under en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg 08. 22-åringen fra Kapp Verde har spilt for KFUM Oslo i 2. divisjon denne sesongen. Tidligere har han vært i Vålerenga der han spilte på rekruttlaget, skriver sa.no.

Johan Lædre Bjørdal har startet seks av de siste sju seriekampene. Nå spiller RBK-stopperen for fremtiden.

– Akkurat nå er det ingenting nytt. Jeg har ikke hørt noe fra Rosenborg. Sånn er fotballen, sier Lædre Bjørdal til Adresseavisen foran dagens cupkamp mot Jerv i Grimstad.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen bekrefter at klubben foreløpig avventer kontraktssituasjonen til Lædre Bjørdal. Adresseavisen mer enn antyder at stopperen nesten gikk til Vålerenga før seriestart i år.

Lædre Bjørdal ønsker ikke å kommentere hvilken klubb han kunne endt opp i, men etter det Adresseavisen kjenner til var Vålerenga i konkrete samtaler med Rosenborg for å skaffe seg rogalendingens tjenester i midtforsvaret.

– Men du kunne tenke deg en overgang?

– Det kunne jeg, fordi jeg spilte veldig få kamper i fjor, og ikke var i nærheten så innblandet som jeg mente jeg burde være.

– Hvor nær var du?

– Jeg var ganske nær da, ja.

Så hva som skjer nå vet VPN absolutt ingen ting om.

Vålerenga i dag

Det er vel ikke all verden med Vålerenga i dag. Du kan jo stikke på Vertshuset eller Bohemen og heie på Mjøndalen mot Brann og senere se John Terry spille engelsk ligacup for Aston Villa?

Legg igjen en kommentar