Sommerdagbok mandag 31. juli 2017

Velkommen til dagbok på dette årets 212. dag. Selv om det er pause i fotballen så skjer det litt. Vålerenga setter sitt preg på EM og det nest beste laget fra Manchester svingte innom Ullevaal Stadion i går.  I tillegg går vi Level up litt i næringa.  Vålerengaspiller senka Tyskland I går kveld var du … Fortsett å lese «Sommerdagbok mandag 31. juli 2017»

Velkommen til dagbok på dette årets 212. dag. Selv om det er pause i fotballen så skjer det litt. Vålerenga setter sitt preg på EM og det nest beste laget fra Manchester svingte innom Ullevaal Stadion i går. 

I tillegg går vi Level up litt i næringa. 

Vålerengaspiller senka Tyskland
I går kveld var du kanskje en av de som benka deg foran tv’n for å se Vålerengaspilleren Theresa Nielsen spille kvartfinale i EM. Da var du garantert også en av de som fikk med deg at kunstgresset i Rotterdam ikke tålte mengden regn som kom i forkant av kampstart. Kampen bel utsatt og spilt på formiddagen i dag. Det endte med at Danmark vant sensasjonelt mot de store EM-favorittene Tyskland. Tyskland har vunnet alle EM siden siden 1991, med unntak av den norske triumfen i 1993 der Birthe Hegstad putta en sein matchavgjørende gåll i finalen mot Italia, noe som gir dem 7 av de 8 siste titlene. Nå er de altså utslått av Danmark og Theresa Nielsen.

Nilsen får forresten 12 poeng på børsen for sin innsats i Berlingske Tidene.

Danmark skal ha kudos for at de flyttet så mange spillere opp i boksen til Tyskland så sent i kampen. Nielsen ble stående alene og stange inn et innlegg mutters alene ettersom ingen fra midtbanen tok løpet hjem og fulgte Nielsen inn i boksen.

Målet kan sees her:

https://www.youtube.com/watch?v=Dan07On-tcU

Tap for ManU
Vålerenga spilte treningskamp i går mot ManU og det ble et 0-3 tap. Det var jo ikke bare sorgen. Laget viste at dersom de blir presset høyt så prøver de å spille i lengderetningen, enten langs bakken eller ved å pumpe baller i bakrommet.

Vif_ManUtd-6043

Vi antar det var morsomt å møte et lag på Ullevaal som hadde såpass tro på egne ferdigheter at de ikke murte egne spillere dypt inne i egen sone.

Kampref fra i går kan leses HER 

Hvis du har lyst til å mimre om tidligere kamper så kan du også lese kampreferatene fra 1998, 2002 og 2012.

Det blir aldri feil med setninger som «Christer Ellefsen hadde små problemer med Ryan Giggs» o.l.

Tog til Gjøvik
Etter at siste sommerdagbok i forrige uke var publisert kom meldingen om at det settes opp tog til hjemmekampen mot Storhamar Dragons på Gjøvik. Kampen er som kjent seriepremieren for Iskrigera og siden hele seriepremieren med hjemmekamp faller til samme helg som åpninga av ny stadion prøver de å skape litt blet og ekstra grunker ved å lokke hjemmekjære melkebønder på kampen.

Gå deg sprek for Vål’enga
Nå kan du finn frem asfalttøflene. I alle fall om du spiller Ingress.

Først til dere som ikke spiller Ingress: Ingress er et mobilspill der man kan velge mellom å være på grønt eller blått lag og deretter prøve å fargelegge byen eller plassen der du bor i fargen til laget ditt. Det faller jo en naturlig å velge blått lag om man holder med Vålerenga. I alle fall så lenge du ikke heter Audun.

Nå er det en i spillet der som har laget et bannermission i Ingress som heter Vålerenga på topp. For å fullføre det må man gå den symbolske turen fra Ullevaal Stadion og til vår nye Stadion på Vallefeltet. Man må innom Bohemen, Bislett, Jordal og andre steder med Vålerengarelevans,

Selve turen er på 18 km og er sånn sett nesten å se på som en forlengelse av fjorårets slankeprosjekt av supportere.

Gå deg sprek for, gå deg sprek for, gå deg sprek for Vål’enga! Gå deg sprek for Vål’enga.

Vålerenga i dag
Du trenger ikke være bængshot mafakka for å bli skækk av å tenke på at det bare er 41 dager til første kamp i egen hule. Tenk det. Det er bare Shampo Knutsen dager igjen nå.

Legg igjen en kommentar