Dagboka mandag 1. mai 2017

Vær hilset kamerater. Dagboka på denne arbeidernes dag er klar. Det blir mye om gårsdagens kamp og helgas runde, men vi skal heve blikket litt også. Odd – Vålerenga 2-1 Det ble tap i går. Igjen. Mye var oppløftende og Vålerenga var gode frem til Odd skapte et mål ut av ingenting etter 30 minutter. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 1. mai 2017»

Vær hilset kamerater. Dagboka på denne arbeidernes dag er klar. Det blir mye om gårsdagens kamp og helgas runde, men vi skal heve blikket litt også.

Odd – Vålerenga 2-1
Det ble tap i går. Igjen. Mye var oppløftende og Vålerenga var gode frem til Odd skapte et mål ut av ingenting etter 30 minutter. Fagermo presterte å påstå at kampen i går ble vunnet fordi Odd var veldig gode de siste 30 minuttene av 1. omgang. Dette inkluderer da 15 minutter der Vålerenga nesten presser Odd inn i egen 16 meter og der Odds samlede bidrag til kampen var å forære våre menn ballen gjennom helt hinsides grusomme balltap. Sannheten er at de fikk et mål uten å ha vært med i kampen, fikk et momentumskifte og presset et litt sjokkskadet Vålerenga i  minutter før Vålerenga kom mer med og fikk deretter et nytt mål i all hovedsaklighet fordi press på ballfører var for dårlig. Dette synet deles av Dagsavisen.

Odd må gjerne tro de er gode og se på kampen som et langt steg i riktig retning, men da gjør de seg selv en bjørnetjeneste. VPN har ikke noe i mot at Odd gjør seg selv en bjørnetjeneste. Kanskje burde vi heller skrive følgende?

«Vålerenga overkjørt av potent og lekent Odd i 2 x 45 minutter. For Vålerenga startet det grusomt og derfra ble alt bare verre. Det var som å møte opp i allværsjakke for å kjempe mot syndefloden. Vi hadde ingenting å stille opp med. Sannheten er at Odd var nærmere 172-1 enn Vålerenga var 2-2. Men selvom det ble tap og vi var totalt underlegne så plager ikke dette oss fordi Fagermo er en kjernekar.»

Selvbedrag er bra, men det er enda bedre når andre bygger opp under det.

I VG i dag så snakker Deila ut om sine tenker knyttet til Vålerengas kollaps etter målet til Diouf. Det etterlyses sjefer som kan ta tak i kampen, for det som skjer etter 1-0 er en kollektiv kollaps. Han er skuffa og vonbroten fordi mannskapet hans ikke fortsatt å male Odd i senk. Deila setter denne kollapsen i sammenheng med det Vålerenga har opplevd de siste årene. Det har vært mange nedturer og det siter nok litt i ryggmargen. Dårlige erfaringer forsterkes av alle de dårlige erfaringene man har fra før.

Tollås Nation er heller ikke megahappy over kollapsen. Han la merke til at før goalen så var det antydninger til piping blantr hjemmepublikummet og han regnet med at det at Odd ikke fikk til noenting ville føre il høye skuldre og enda dårliger prestasjoner. Så kommer målet og så er det plutselig hans eget lag som ikke henger med i hue, kropp eller sjel.

Quo vadim Nedrebø
Dagbladet har denne hælja valgt å fokusere på noen av spillerne som har vært tilknyttet til Vålerenga i den senere tid. Først ut er Anders Nedrebø som kom før fjorårssesongen fra Bærum sammen med Tandberg og Juklerød. Der Tandberg og Juklerød har satt sitt preg på Vålerenga så er Nedrebø ute av klubben. Det etter eget ønske. Overgangen til en toppklubb ble ikke slik som han hadde håpet. Skader i sesongoppkjøringen gjorde at han kom på etterskudd i kampen om plassene på eliteserielaget og det ble mest spill på 2. laget. Med manglende sportslige utfordringer så kom også tvilen og utfordret motivasjonen. Summa sumarum ble at han fikk kontrakten terminert og la opp. Nå har han øyene på en sivil karriere som siviløkonom. VPN ønsker Anders lykke til på den ferden.

Gjenferdet fra Estland
En annen som får fokus rettet mot seg er Enar Jääger. Denne gangen er det ikke for hans evne til å curle baller inn i korset fra 80 meter, men fordi han har en egen evne til å signere kontrakter med Aafk  og Vålerenga og alltid det laget som Tollås Nation er på. Jääger kan virke som en stslker, men Tollås Nation tar det med et smil.

Hockey
Det nærmer seg hockey-VM og Petter Thoresen har tatt med krigerne sine til Hamar for en siste finpuss. Det er bare en Vålerengaspiller som er med og det er keeper Steffen Søberg, men det kryr av tidliger Vålerengaspillere ettersom Daniel Sørvik, Ken Andrè Olimb, Mathis Olimb, Sondre Olden, MAts Roselli Olsen, Lars Haugen og Jørgen Karterud.

VM begynner førstkommende helg.

Legg igjen en kommentar