Dagboka onsdag 5. april 2017

Ylven fortsetter i fem nye år, Grindheim er fortsatt skadet, men livet i Vålerenga er fortsatt av det gode. En sen dagbok er innom litt av hvert. Aller først en skikkelig gladnyhet, og vi siterer TV2: 28-åringen skrev i dag en femårskontrakt med Vålerenga. Dermed blir Iskrigerne-profilen i Oslo-klubben til og med sesongen 2021/2022. – … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. april 2017»

Ylven fortsetter i fem nye år, Grindheim er fortsatt skadet, men livet i Vålerenga er fortsatt av det gode. En sen dagbok er innom litt av hvert.

Aller først en skikkelig gladnyhet, og vi siterer TV2:

28-åringen skrev i dag en femårskontrakt med Vålerenga. Dermed blir Iskrigerne-profilen i Oslo-klubben til og med sesongen 2021/2022.

– Jeg har det kjempegodt i Vålerenga og har funnet min plass i klubben. Jeg trives ufattelig godt og det finnes ingen klubber i Norge som har mer spennende år foran seg enn Vålerenga, sier Ylven.

Foruten det sportslige tenker Vålerenga-profilen først og fremst på en ny arena.

– Nå blir det et mellomår i Furuset forum. Men så til sesongstart 2018/2019 står et flunkende nytt Jordal Amfi klart. Jeg kan ikke tenke meg noe annet bedre sted å utøve hockey enn i midten av Oslo, sier 28-åringen.

Hockey
Det skjer ting på Jordal utover ryddejobben også. I går signerte Thomas Olsen, Morten Ask og, som nevnt over, Tarzan nye kontrakter og hvis du er lysten på registerere deg for venteliste for neste sesongs sesongkort og få nyhetsbrev så kan du gjøre det nå på klubbens sider.

Ronny Deila
Dagsavisen har en liten clickbait med tittelen vareopptelling i skaderammet stall. Det viser seg at Grindheim må stå over morgendagens kamp i Haugesund, men ellers siteres Deila bare på følgende om skadene:

– Vi trener og restituerer hver dag, så får vi se hvem som blir med til Haugesund, sier Ronny Deila til Dagsavisen. For øvrig sier Deila:

Jeg gir blaffen i målsettinger. I fotball handler det bare om å vinne neste kamp, sier Deila, som var misfornøyd med mye av spillet mot Viking. Han håper noe av det skyldes debut-nerver.

Blahblah leverer
I dag har denne tabloide blekka en negativ artikkel om Vålerenga. Det er ikke annet enn å forvente fra en blekke som virker å ha programfesta negativ vinkling på klubben. Denne gangen så vinkles det at klubben opplevde en publikumsvekst sett i forhold til tilsvarende kamp i fjor som negativt.

Dette fordi de har fått lettvekteren Jesper Mathisen til å uttale seg på sviktende grunnlag igjen. Hans store grunn til at oppmøtet var lavt var «at kunden har alltid rett». Vel, de fleste av de som faktisk møtte opp og som hadde billett og som dermed er å anse som kunder koste seg nok med tidvis god fotball, en opplagt Finne, 3 poeng og bra trykk fra Gaza.

Å påstå at de som ikke var der er kundene er like givende som å påstå at det å ikke spille tennis er den store fritidsaktiviteten din.

Morten Nydal redegjør ryddig for talla i en diskusjon på sin facebookside.

nydal

diskusjonen som fulgte kan i sin helhet leses HER

Sannheten er at talla fra mandag er bedre enn talla fra serieåpningen i 2016. Og det er ganske lett å sammenligne dem ettersom begge kampene var mot Viking.

Du skal ikke være spesielt glad i å forholde deg til realitetene dersom du skulle gå rundt og fantasere om fullsatt Ullevaal under en mandagskamp mot Viking. Både Vålerenga og Eliteserien er noen ganske store skuter. Det er en kompleks materie å finne ut av hvorfor folk går på kamp, hvorfor folk ikke går på kamp og hva som gjør at de endrer standpunkt. Skal du ha en realistisk målsetting å faktisk si noe om dette og ikke bare komme med et lettfattelig og tabloid oppgulp kan du ikke be Jesper Mathiesen stå med den tombolamaskinen som heter floskler og magefølelse og be ham om å komme med noe vettugt om situasjonen. Vil du derimot fange folks oppmerksomhet i det de skroller nedover nettsiden så kan er en slik artikkel et greit klickbait.

Men hvis kunden alltid har rett. Hva sier det egentlig om Dagbladet?

I 1999 hadde Dagbladet et opplag på 207.000. i 2015 er salgstallene nede i 40.000 aviser. Noen vil påstå at kundene har talt. Noen vil kanskje trekke frem at det er andre aspekter ved avisbransje i dag enn det var før internettets oppstandelse og andre igjen vil gi all skyld til at MortenP stadig eksponeres i denne avisen.

Forskjellen på Dagbladet og Vålerenga er at det kan virke som om pendelen er i ferd med å snu for Vålerenga. Det er en større positivitet rundt klubben nå, kampen på mandag hadde fler tilskuere enn den samme kampen i fjor og laget ser sterkere ut. For Dagbladets del ser det helsvart ut. De nærmer steg stadig et opplag lik 0, det som skrives i den tabloide blekka er ikke verdt noe mer enn at man går inn fordi man kjeder seg, så det er ikke akkurat liv laga for å legge hele dritten bak en betalingsmur – og det ser ikke ut som folk, verken der øst, eller andre stedet er i ferd med å gå lei internett.

Bård Finnes hodestøtende vinnerskalle
VG har et kort intervju med Bård og det å reise utenlands i ung alder kontra det å bli hjemme. I all hovedsak sier Bård at forholdene er litt softere i Norge enn i utlandet og at han nok har blitt tøffere i huet av å være noen år i Tyskland.

Om du ikke tror oss kan du se intervjuet HER.

 

 

Legg igjen en kommentar