Dagboka tirsdag 21. mars 2017

Dagens dagbok kommer litt sent, men sånn blir det når man har 2 jenter hjemme i begynnelsen av tenårene som finner ut at kvelden skal brukes til å synkronisere mensen på en veldig høylytt og lite forsonende måte. Du trenger sikkert ikke den informasjonen, men husk: Det kunne vært verre – du kunne vært Lyn. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 21. mars 2017»

Dagens dagbok kommer litt sent, men sånn blir det når man har 2 jenter hjemme i begynnelsen av tenårene som finner ut at kvelden skal brukes til å synkronisere mensen på en veldig høylytt og lite forsonende måte. Du trenger sikkert ikke den informasjonen, men husk: Det kunne vært verre – du kunne vært Lyn.

Deilaften
Klubb og klan fortsetter tradisjonen med at hovedtrener tar en tur ned på Bohemen for å snakke med supportere og svare på spørsmål.

I år skjer det på torsdag 23. mars. Start blir enten kl 17 eller 18. Har du spørsmål du gjerne vil at Deila skal svare på så kan du poste dem HER i forkant.

For øvrig synes vi det er litt skralt at dette er info det bare har vært å finne på forumet og ikke på verken klubb- eller Klanens sider. Dette er et bra tiltak!

Dette tar Qaka
Og da snakker vi ikke bare om at han hadde lange fingre i ungdomsåra, men at han er ute i media nå og bretter ut sin ungdomstid.

Qaka er Kamer som ble hentet inn til Vålerenga som et stort talent, var den yngste som debuterte og den yngste som scora i en obligatorisk kamp. Etter det ble det stille og han forsvant etter noen år ut bakdøra til en rolig tilværelse på Raufoss.

Nå er’n tilbake som spiller på Kristiansund og han er tydeligvis ikke en av de fotballspillerne som lar bena snakke for ham.

I et intervju med Nettavisen snakker han om tiden i Vålerenga som ung tenåring med proffkontrakt.

Blant annet påstås det av Kamer at han hang med feil folk, drev med mye småkriminalitet, hadde en problematisk bosituasjon og endte etter sigende opp med å sove på Oslo S i noen uker. Dette kommer frem i forbindelse med at Qaka vil ta et oppgjør med det ryktet han har som en spiller med dårlige holdninger.

Det er ikke vanskelig å se for seg at livet kan oppleves litt urettferdig, at noen er mer ressurssvake enn andre og har et dårligere nettverk rundt seg som kan gjøre det vanskeligere å nå sitt potensiale.

Når Kamer forteller at han hang i feil miljø, gjorde mye småkriminelt pjall og trente mye mindre enn han skulle så betyr det at de som gikk rundt og sa at Kamer hadde dårlige holdninger hadde et poeng. Det fordi det han gjorde var å aktivt utvise dårlige holdninger. Er du 15 år og har en proffkontrakt i fotball så er det ting som tyder på at man gjerne vil leve av å spille ball. Da har man også vært med så lenge i gamet at man vet at det er en sammenheng mellom treningsmengde og ferdigheter.

Ikke alle kan bli Maradona, men veldig mange kan bli Øyvind Leonhardsen om de bare trener nok og riktig. Og vil du tjene penger, spille fotball, ha fotballfrue og bli omtalt som Liverpoolstjerne i Se & Hør så holder det å være Øyvind Leonhardsen. Og Øyvind Leonhardsen kan du bli dersom du har de riktige holdningene, tydelige mål og en god strategi og plan for å nå målene.

Det manglet Kamer. Det er ingen tvil om at han hadde talentet, men når du driver og surrer rundt og prøver å overgå Pål Enger på fritiden i stedet for å fokusere på fotball så kommer du til et punkt der talent alene ikke er nok.

Men Kamer Qaka er ikke alene om å ha kommet i en slik posisjon. Han er ikke den siste heller. Det positive er at man kan gå på en smell, endre kurs og likevel nå målene sine. Bare så på Vålerengas juniortrener Tommy Berntsen. Han vant jo Norway Cup med Vålerenga og folk hadde trua på han, men han endte med å ta 4 år med strafferunder i Lørenskog og Skjetten før han igjen var i posisjon til å komme seg til eliteserien. Da ble det for LSK og etterhvert fattigslaskene i Lyn. For Kamers del har ferden ført ham til Kristiansund.

Nå kan det virke som om pendelen er i ferd for å snu for den fremdeles unge og lovende Kamer Qaka, men han er fremdeles ikke helt A4. I samme intervu har han en tendens til å omtale seg i tredjeperson og ha en meget stor tro på seg selv. Det er vel og bra, men han fremdeles enda ikke spilt en kamp på dette nivået. Det er litt som en viss motorkjeft på tv’n for tiden; «Skal jeg kutte torsketunger? Jeg bør klare 100.000 og jeg bør klare det på mindre enn 12 sekunder». Selvtillitt er vel og bra, men man bør kunne følge det opp. Det er en ting at Maradona og Zlatan gjør det. De har på mange måter skapt seg en unik posisjon ved å være best. I den andre enden av skalaen finner vi Rocky Lekaj og musikere som Babylon Zoo. Selvtillit er ikke alt her i verden og flåsete uttalelser kan gjøre fallhøyden unødvendig stor.

Han har jo også tidligere gått høyt ut. Til Tidens Krav har han tidligere uttalt at etter at han ble kåret til årets spiller i OBOS-ligaen så er målet å vinne samme tittel i Eliteserien. Til det er det jo bare å ønske ham lykke til.

Hva så med Vålerenga i denne saken? De har jo i mange år hatt en satsning på spillerutvikling der de har knyttet til seg meget unge og lovende spillere fra Østlandet. Det er ikke mye man får ut av intervjuet med nåværende spillerutvikler Thomas Hasselgren. Denne saken gir litt sånn barnevernssaksfølelse. Man har en part som ikke sparer på kruttet og gir sin egen versjon. En versjon som gjerne er mangelfullt dokumentert og så har du en annen part som ikke vil eller kan uttale seg om enkeltsaker.

Denne dagbokspaltisten synes at klubber som henter inn unge spillere og tar dem ut av deres nærmiljø har et særlig ansvar for å følge opp ungdommene så lenge de er under kontrakt. Jeg skjønner at det i liten grad er de samme folka som jobber der nå som jobbet der for 6 år siden, men jeg håper de har evaluert Kamer Qaka under og etter oppholdet hans – på lik linje med at jeg håper de gjør det for alle andre unge og håpefulle spillere. Skal klubben ta lærdom, få større kompetanse og bli mer profesjonell i sitt arbeide med å utvikle talenter så må man evaluere og konklusjonene må være tilgjengelig for andre. Hvis ikke blir jo ikke kunnskapen større i Vålerenga. Den blir kun større for de personene som deltok aktivt i evalueringen og så er kunnskapen tapt den dagen de slutter i klubben. Og det har de jo også gjort ifølge Thomas Hasselgren.

Men hvor langt strekker ansvaret seg for en klubb? Er det slik at uansett så er det klubbens ansvar? Kan klubber som Vålerenga som satser på talentutvikling klandres dersom de tar inn spillere som holder det sportslige nivået, men som oppfører seg som vandrende katastrofer? Kan man forme Paul Gascoigne til å bli Boring Kalle Løken ved å ha samtaler med ham om personlig utvikling og det å ta eierskap i egen utvikling og liv? Kunne man endret Amy Winehouse sitt syn på narkotika om man fortalte henne mange nok ganger at livet på sikt blir bedre med kruskakli?

VPN sitter dessverre ikke på svaret, men vi håper kubben har gjort seg opp noen tanker om det.

Furusets minst populære…
…er igjen for god for norsk fotball. Det nevnes i en notis i en lokalavis at han er klar for en polsk klubb som mest av alt har et navn som minner meg om den tidligere tsjekkoslovakiske storhopperen Pavel Ploc.

Det høres både veldig lukrativt ut og ikke minst en stor og unik sjanse som ikke er mange forunt. VPN gratulerer den sympatiske Singh med et nytt stort steg i gullbelagt karriere.

For mer om Ploc så kan du se nedenforliggende video der han viser i praksis at det er stor likheter mellom skiflyvning og vanlig flyvning: uansett hvordan det går så kommer man alltids ned.

https://www.youtube.com/watch?v=E1dZcJPS7wo
Fantasy Eliteserien
VG har en artikkel i dag om at Nicklas Bender er den heiteste spilleren på fantasy. Dette er galskap. Alle som så innsatsen Hans Julius Nordby la ned for Vålerenga som høyreback på min saving på FIFA14 har problemer med å fatte denne fascinasjonen en lang, tynn og kvapsete danske skaper. Et godt angrep gir deg seiere og et godt forsvar gir deg mesterskap er det noe som heter og et godt forsvar starter med at Hans Julius Nordby er førstemann på blokka.

Vålerenga i dag
Vi tar en ny vri på denne ettersom klubben har et samarbeid gående med VisitOslo nå. VisitOslo kan fortelle oss at Plow spiller på Buckleys i kveld klokken 21. Det er 115 i døra og de spiller en primitiv bluesrock med et hint av cowboy, Tom Waits, spaghetti western, og Tarantino-filmer…og kanskje litt Klubbsang 3 på oppfordring fra publikum.

Legg igjen en kommentar