Dagboka fredag 10. februar 2017

Endelig er det fredda’n og endelig er det tid for en sen, men litt tykkfallen dagbok. Hva kan du forvente å få lese om i dag? Stikkordene er I, stadion, hockey, fotball, mere I og syndige små frøkner som kommer sørover for ei overhaling. Lykke til! I melder overgang fra NAV til Discovery Kampanje melder … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. februar 2017»

Endelig er det fredda’n og endelig er det tid for en sen, men litt tykkfallen dagbok. Hva kan du forvente å få lese om i dag? Stikkordene er I, stadion, hockey, fotball, mere I og syndige små frøkner som kommer sørover for ei overhaling. Lykke til!

I melder overgang fra NAV til Discovery
Kampanje melder at I har fått seg en ny jobb. Hans arbeidsgiver blir Discovery og han skal hjelpe til i studio under dekningen av Eliteserien. Vi antar det er i rollen som ekspertkommentator han er tiltenkt, men synes også det er spennende om han får ansvaret for catering eller være den som iler til og hjelper til med mikrofoner som popper ut, faller ned eller slutter å virke.

I så tilfelle så kan I bruke denne videoen til å teste egen reaksjonsevne:

 

VPN ønsker I lykke til i ny stilling. Selv om det fremdeles er uvant at han ikke er endel av oss, men bare en av oss så kommer vi garra til å sette pris på den fotballfaglige tyngden han bringer med seg inn i en rolle som studioekspert.

…når vi først er inne på I
I og VG har tatt en prat om tiden i Vålerenga og I har prata om hvor hardt det har vært å jobbe i Vålerenga under de forholdene som har vært. Han siteres bl.a. på følgende:

«Det ble en tøff reise. En ekstremt tøff reise. Du spises opp sakte, men sikkert» og «Det ble riktig å gjøre det. Når du har vært der i fire år og på en måte stått last og brast med en ekstremt tøff situasjon, mye negativitet fordi det har vært mye kutt og nedbemanning og tøffe tak for i det hele tatt å klare å holde det flytende, så blir du preget av det. Det sier seg selv, egentlig.»

Dette er noe av det samme som VPN antydet i vår artikkel om I sin plutselig avskjed med Vålerenga.

Selv om I idag ikke husker sist han hadde det gøy på jobb i Vål’enga så er det i alle fall godt han har hatt en naiv og dumsnill Gjermund Østby ved sin side som han har kunnet vedde mot og om i alle år. Om ikke annet så har i alle fall I kost seg på Gjermunds vegne i det siste:

https://www.youtube.com/watch?v=iC6lNygOdlE

 

Vålenga + VisitOslo = <3
Vålerenga har på sine sider i dag en artikkel om at de har inngått et samarbeid med VisitOslo.

Avtalen går i korthet uit på at Vålerenga skal snakke positivt om Oslo by i sine kanaler og jeg antar at VisitOslo skal fremheve Vålerengas arrangementer på sine sider. I forbindelse med denne avtalen har 6 spillere blitt valgt til å bli Osloambassadører. De får da et særlig ansvar til å framsnakke byen.

Dette er et bra felleskap som er logisk. Både VisitOslo og Vålerenga jobber med mye av det samme – og det er å skape entusiasme for Oslo og det som skjer her.

For endel år siden så hadde Vålerenga og Oslo Sporveier et glimrende samarbeid. Vålerenga Fotball og Sporveiene har tilsynelatende lite til felles, men begge har det til felles at de er miljøer der arbeiderne og medlemmene kommer fra en rekke ulike kulturer, etnisiteter, språk, religioner og nasjoner. Erfaringer man hadde gjort i egen organisasjon delte man, man søkte å lære av hverandre. Det var et fint samarbeid som også innebar at Sporveiens kjøretøy flagget med Vålerengaflagg på kampdag. Flagginga skjedde første gang 12. mars 2002, men selve samarbeidet ble formalisert senere. Sjekk denne ikke akkurat rykende ferske dagboksamlinga fra mars 2002 for å lese om flagginga.

Denne dagbokisten ønsker seg veldig gjerne denne avtalen tilbake. Det var gjennomført digg å vandre rundt i den vakre byen vår og se alle jernhestene som flagget for klubbens arrangementer.

Stadionnavn meg her og stadionnavn meg der
Vi har ikke helt sluppet dette med stadionnavn og tribunenavn enda. I går så la en samlet redaksjon hodene i bløt (dvs alkohol) og vi prøvde å komme opp med navn der man kombinerer en produsent med noe som kan være Vålerenga og eller supporterkulturrelatert.

Dette er hva vi klarte å komme opp med:
Tine – Fjøset
Klubben har sagt at de har vært på Felleskjøpet mtp på å selge tribunenavnet til bortesupporterne til dem. Men hva er galt med Tine? Vi mener dette er enda bedre. Hvorfor verken ledelsen i Vålerenga og Tine får felles gledesspasmer av sanger som «Hjem å melke kua kua» og «stille i fjøset» vites ikke. Det er faktisk uforklarlig.

Ringnes – Havliter’n
I en perfekt verden så kunne Ringnes sponset oss. De lager halvlitere, vi liker halvlitere, alle digger halvlitere. I tillegg har de en gøy farge rundt teksten i logoen sin.

Fjordkraft – Trafo’n
Denne tribunen nærmest krever elektrisk stemning på kampdag.

Møllergruppen – Garasjen
Eller kanskje ikke. Her er den øvrige redaksjonen usikker på om vi hadde et medlem som var drita, ikke kunne sin hockey-ABC eller en kombinasjon av begge deler. Vi var usikker på hva det var, så vi nektet ham videre servering, stappet en puck inn oppunder overleppa hans og ba ham returnere når han hadde snust den opp.

Hadde vi tatt navnet Garasjen hadde det indikert at vi var en historieløs klubb som ikke hadde egne elementer og historier som bandt oss sammen slik at vi måtte stjele andre klubbers arv. Hører dere det Sparta, Soilers og andre nek som kaller seg for Hockeytown?

Marine Harvest – Gla’laksen
Ikke bare er John Fredriksen eieren av Marine Harvest, et selskap som eksporterer laks. Han er også en enkel kar fra Vål’enga som bodde på Jordal Amfi fram til han var 16 og der dagene gikk med til å servere rekepass med majones og værra kontrollert sinnsjuk. Ha er vel bedre da enn at Marine Harvest biter på klubbens agn (Si at dere så hva vi gjorde der a’!) og kjøper rettigehtene til Gla’laksen. For de vet jo at der adre liker å holde i torsken så setter pris på laksen. VPN tar det for gitt at «…også runker vi når Enga tar poeng. 3 poeng!» blir sunget med enda mer andakt og følelse enn tidligere.

Nortura – Slakteriet/Hønsehuset
At Nortura ser det vakre i at noen sanker inn enkle sjeler og sender dem til byen i større forsendelser og der de ved ankomst blir loset ut i en flokk og geleidet videre inn i det ukjente gjennom ferdig oppsatte gjerder og for deretter inn i et stort bygg der de får bivåne at ens egne blir slaktet er vi sikre på. Fjøset kan også brukes i dette tilfellet.

VIP Room – Swinger’n
«Jasså, du er ei uskikkelig liten frøken fra Bodø som kaller deg Glimt og som er kommet til den store og farlige byen for å bli skjenda på alle tenkelige måter foran mange ukjente mennesker? Vel da har vi plassen du leter etter! Kom innom Swinger’n for en 90 minutter lang leksjon i å hvordan være underdanig.» Denne er selvforklarende. Innertier!

Gaupen – Henger’n
Gaupen lager sånne små og nusselige hengere i aluminium. Hva er vel bedre for dem enn å bli assosiert med verdens beste Henger’n?

Som dere ser så har vi akkurat som i fjor ryggen til klubben.

Damehockey
vi har nevnt det får og vi nevner det igjen. Elitelaget på damesiden trenger litt ståler, grunker og gryn i forbindelse med at de skal spille NM-sluttspillet og hente hjem bøtta. I den forbindelse har de startet en kronerulling der målet er 40.000 luba som dekker deres reiseutgifter. Nå er de halvveis, men trenger jo da mere støtte og den støttet kan du gi HER

Vålerenga i hælja
Det spilles alltid noen kamper i hockey’n og dette er det NIHF kan bjude på denne hælja:
U12 Bruins Lørdag 11.02 kl 1200 Storhamar Blå -Vålerenga
U12 Bruins Lørdag 11.02 kl 1500 Storhamar Gul – Vålerenga

Iskrigera har som kjent fri fordi det er landskamppause.

Djurgården – Vålerenga Søndag 12.02 kl 1200
Om kampen streames så kommer vi tilbake med lenke. Forza KWR!

Legg igjen en kommentar