Dagboka onsdag 8. februar 2017

Vålerenga styres trygt videre, men media er fortsatt opptatt av Kjetil Rekdal. Vi nevner også Vålerenga Fotball Elite og deres samarbeid med Klanen. Men aller først: VG skriver at Manchester City har Ghayas Zahid i kikkerten. Avisen mener å vite at Zahid kunne havnet i City i januar, men det ble ingen signering etter å … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 8. februar 2017»

Vålerenga styres trygt videre, men media er fortsatt opptatt av Kjetil Rekdal. Vi nevner også Vålerenga Fotball Elite og deres samarbeid med Klanen.

Men aller først: VG skriver at Manchester City har Ghayas Zahid i kikkerten. Avisen mener å vite at Zahid kunne havnet i City i januar, men det ble ingen signering etter å ha sett en småsyk spiller i kampen mot Zenit på La Manga.

VPN vet ikke helt hva vi skal tro. City har riktignok variert kraftig i kvalitet i det siste – ikke minst bakover på banen – men å tro at Zahid kan konkurrere med De Bryune, Gündogan, Silva, Sterling, Sane med flere, virker ikke helt sannsynlig. I alle fall ikke med det første. Men hva vet vi..

Ronny Deila

Dagsavisen har igjen et utmerket intervju med Ronny Deila. De var på trening i Vallhall i går, Deila svarte villig vekk:

– Det var trist at det skjedde. Vi prøvde jo virkelig å få det til å fungere. Men det er vrient å bytte roller og Kjetil er en genuin fotballtrener og spiller. Vi har begge samme sterke sider og vi ble litt for like. Da klarte vi ikke å utfylle hverandre slik vi burde.

– Faglig uenighet?

– Ikke i det store bildet. Men Kjetils sterke side er kampledelse og evnen til å se hva som skjer. Nå skulle han gjøre noe helt annet. Og da forsvant noe av energien hans slik han selv har forklart. Vi har aldri vært sterkt uenige om noe.

– Sterke utbrudd?

– Nei, men Kjetil er en ærlig person som jeg har stor respekt for, både menneskelig og faglig. Du får reine ord for penga, og det liker vi begge, svarer Ronny Deila, som legger til at Kjetil Rekdal er og blir en legende i Vålerenga.

Det er absolutt grunn til å helse hele intervjuet på Dagsavisens sider – en avis som igjen viser seg å følge Vålerenga på strålende vis.

VPN synes Deilas forklaring står til troende. Rett og slett en logisk forklaring på hele saken. Samtidig har vi sett at såkalte eksperter har hevdet at dette var planen fra dag en, at Reka skulle ut. Mulig det, men akk så uinteressant å snakke om.

Vålerenga Fotball Elite

VPN har i baren på Bohemen plukka opp at Klanen og dermed også vi supportere har mista observasjonplassen i styret i Vålerenga Fotball Elite.

Isolert sett er nok ikke det i seg sjæl helt krise. Men det er krise dersom klubben feks havner i en situasjon at det er aktuelt å be supportera ved Klanen stille med nødfond for å redde klubben. En tenkt situasjon vil vel noen si, men vi bør ha i minne at det er en situasjon som faktisk oppstår innimellom.

Klubben sliter økonomisk, står i fare for å feks miste lisensen og så bes det om at det Klanen stiller med nødfond for å redde klubben ut av krisa. Det har skjedd før og kommer garantert til å skje igjen. Vi er jo tross alt Vålerenga.

Det faktum at supporterne ved Klanen faktisk kan bli bedt om å stille med nødfond er i seg selv et godt argument og en adekvat grunn til at Klanen bør ha en fast opservatørpost i styret. Bare at det er en slik mulighet i vedtektene er en grunn til at Klanen bør få samme info på samme tidspunkt som investorer og evt aksjonærer. Hvordan skal man ellers få tilstrekkelig innsikt og kunnskap slik at man får utarbeida et godt beslutningsgrunnlag for Klanens årsmøte?

Det er jo årsmøtet evt et ekstraordinært årsmøte som er øverste organ og kan endre vedtekter for de ulike fondene. Årsmøte kan således i realiteten bruke fondene til hva de mener er best. Men å vite hva som er best er umulig uten godt utarbeida beslutningsgrunnlag, og gode beslutningsgrunnlag får man ikke uten innsikt. Innsikt og forståelse får man ikke uten god og riktig informasjon til riktig tidspunkt. Dere skjønner tegninga.

Det er også mulig å se for seg andre situasjoner hvor riktig informasjon til rett tidspunkt vil være viktig for både klubb og Klan feks vil pressehåndtering være mye smidigere dersom Klanen er informert om de tinga som foregår.

VPN har ved flere anledninger argumentert for mer åpenhet i idretten. Vi ønsker oss åpne prosesser for jo åpnere det er, jo lettere er det å skjønne de prioriteringene og beslutningene som blir tatt. Det blir mindre brønnpissing og mistenkeliggjøring. Dette gjelder også for Vålerenga.

I tider hvor Deila hylles for sin åpne kommunikasjon med supportere gjennom sosiale media, er det et paradoks at det kan se ut som om dørene lukker seg på Valle. Er dette faktisk tilfelle så er det ikke kult.

Rino til Fredrikstad

Midtbanespiller Rino Falk Larsen (19) melder overgang fra Vålerenga til Fredrikstad, skriver vif-fotball.no. Det er snakk om to-års kontrakt.

Der møter han flere med Vålerenga-erfaring: Andrea Loberto (hovedtrener) og Alexander Olsen (assistenttrener), og spiller Kristian Brix. Kristian var VIF-gutt fra han var 8 år og gikk til Sogndal i 1997.

VPN ser på dette som en fornuftig avtale. Rino er et bra talent som trenger riktige utfordringer. Å gå fra junior til senior-fotball er tøft, og han vil ikke være den første (og heller ikke den siste) som har tatt steget innom 1. divisjon før han eventuelt gjør come back i Tippeligaen. Rine har foreløpig tre kamper i Tippeligaen. Lykke til!

Djurgården

Søndag er et altså treningskamp mot Djurgården i Stockholm. Det kan fort bli gjensyn med en tidligere Vålerenga-spiller: Niklas Gunnarsson. VPN forsto aldri helt hvorfor en relativt suksessrik spiller som Niklas bare forsvant ut av klubben i fjor, men nå er han i alle fall i Djurgården. han spilte midtstopper i deres siste treningskamp.

Så får vi se om vi kan matche dem. Ronny har i alle fall sagt at det blir litt mindre hardkjør i dagene i forkant for å få mer energi i gutta. Det er vel en balanse å ta hensyn til det også: Å ville ha beinharde økter i februar, men ikke tape alle treningskampene heller.

Frisk Asker

En venninne av meg pleier å si: Vi har alle vårt å stri med. Og det har de visst i Frisk Asker også. Budstikka skriver:

Supporterleder Joachim Karlsen påpeker at to-tre spillere kom bort for å takke fansen etter kampen mot Stjernen, men sier at han og flere andre har sett seg lei av det han mener er en spillergruppe som ikke virker å bry seg.

– Når vi er nesten 50 tilskuere som tar turen ned til Fredrikstad, forventer vi at de skal takke oss for oppmøtet – og ikke bare snu ryggen vekk og ikke bry seg, sier Karlsen, som mener laget gang på gang overser fansen.

Det er lett å le av andre klubber, men her vil VPN støtte Joachim 100 prosent. Du speller for flere enn bare deg sjæl, sånn er det bare.

Vålerenga i dag

Tja. Det blir vel Leicester mot Derby i FA-cupen. Høres ut som en kamp fra et annet århundre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar