Dagboka mandag 06. februar 2017

Det handler bare om fotball i Dagboka i dag. Sånn ordentlig fotball, ikke sånn håndball de spilte i junaiten i natt. Kjetil Rekdal Det har gått 3 dager siden nyheten sprakk, og folk har vel fått summa seg litt. I skal ikke lenger være en del av det som skjer på Valle. Han er sliten. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 06. februar 2017»

Det handler bare om fotball i Dagboka i dag. Sånn ordentlig fotball, ikke sånn håndball de spilte i junaiten i natt.

Kjetil Rekdal

Det har gått 3 dager siden nyheten sprakk, og folk har vel fått summa seg litt. I skal ikke lenger være en del av det som skjer på Valle. Han er sliten. Sliten etter å ha bundet seg sjøl fast til masta for ikke å falle over bord, mens han styrte Vålerenga-skuta gjennom storm, hagl og annet drittvær i nesten 4 år. Om skuta vår hadde gått ned i løpet av de åra, er jeg sikker på at han hadde gått ned med oss og sakte men sikkert ført oss opp igjen. For det er en sånn mann Kjetil Rekdal er! Han har stolthet, integritet, og prinsipper, og han har et hjerte som pumper kongeblått Enga-blod ut i årene hans vært sekund! En litt lengre hyllest fra VPN til Rekdal kan du lese her, men jeg må som mandagsdagbokist få komme med en liten personlig hilsen også:

Kjære Kjetil:

Fra øyeblikket jeg så deg møte corneren mot San Marino i 92 på første stolpe, og silkemykt styre ballen opp i motsatt kryss med hælen, har jeg vært fan. For en liten gutt ikledd landslagsdrakt og landslagssixpence som så sine første fotballkamper på begynnelsen av 90-tallet, og da mest landskamper, var du midtbanedynamoen som styrte løpsmaskinen Leonhardsen og ballvirtuosen Myggen på den sentrale midtbanen til Drillo i mange år, og gjennom mange historiske triumfer. Jeg var på Ullevål da du satte tidligere nevnte corner i krysset mot San Marino, jeg var på Ullevål da du satte 1-0 på straffe mot Nederland etter at Mini hadde blitt felt, og jeg sto i sofaen og hoppa av glede med en vettskremt farmor ved siden av meg da Scheie utbrøt:

«Fin ball i returrommet. Der er Rekdal, og der er SKUDDET! HAR DERE SETT PÅ MAKEN!».

Da holdt Wembley kjeft! Og det gjorde også hele Norges befolkning i sekundene før du kaldt og rolig, med presset og forventningene til en hel nasjon på dine skuldre, satte straffa til venstre for Taffarel og ga oss seieren mot Brasil. Du er en av norsk fotball største spillere gjennom tidene Kjetil, og en av mine største helter! Det var du allerede før jeg fant min kjærlighet til Vålerenga, og dere etter hvert fant hverandre.

Og resten av historien om I og Enga kan du som sagt lese i VPNs andre hyllest. Om jeg har et ønske for resten av karrieren din Kjetil, så er det at du får trene det norske landslaget, for jeg veit hvor mye det betyr for deg! Da vil sirkelen på en måte være fullført, både for deg, og for han lille gutten med landslagsdrakt og landslagssixpence.

 

Klubben i sosiale medier

Det vekker altså internasjonal oppsikt når Vålerengas trener kommuniserer direkte med supporterne. Det er kult, men egentlig bare på sin plass all den tid Vålerenga er verdenskjent for å være relativt åpne.  Men helt seriøst, er dette en engangshendelse eller er dette en type meldinger vi kan få se flere av framover? Det veit vi ikke. Men vi veit en ting og det er at OM dette et signal fra klubben om enda mer åpenhet og dialog med egne supportere, så stiller det faktisk litt krav til oss som supportere. Vi må være konstruktive.

Det er helt i orden at vi er frustrerte når det går trått og direkte forbanna når det går dårlig, men det går en grense. Grensa går ved direkte brønnpissing. Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært en del brønnpissing fra ymse supportere de siste åra. Noen har faktisk blitt innmari gode på det også. Selv om vi ikke skulle få så innmari mange direkte tilbakemeldinger fra for eksempel Deila på sosiale medier i løpet av sesongen, så er Deilas svar til Andreas et konkret vitnesbyrd på en ting. Det er at nøkkelpersoner i klubben faktisk leser det som supporterne poster og skriver på nett. Fortsetter sånn brønnpissing som enkelte har blitt sjukt gode på, så kan denne sesongen bli riktig så interessant. Interessant som i «topp stemning med negativt fortegn». Man gidder jo ikke by på seg sjæl dersom man stort sett får pissing i retur. Oppfordringa vår er derfor: Vær gjerne kritiske. Si hva dere mener. Men ikke glem å være konstruktive.  Pissinga di er en privat greie som du ikke trenger dele. I bånn skal gutta alltid vite at #viharryggenderes

 

I år det det Herman sin tur

VPN har sagt det lenge: Herman Stengel er potensielt kapteinsmateriale! Nå drar ikke Deila den så langt i VGs artikkel fra i går, men han sier i hvert fall:

– Når du lenge er blitt fortalt, eller har hørt, at du er en «ballflytter», så blir det sittende. Herman Stengel er en god fotballspiller. Og det skal vi jobbe med å vise i år.

Vi gleder oss noe helt enormt til å se hva Deila kan få ut av Stengel, særlig med tanke på hva han har fått ut av lignende spillere som Stefan Johansen, Iver Fossum og Anders Konradsen. Dessuten er det få som blør mer for drakta og viser sin kjærlighet til klubben mer enn Herman! I år er ditt år!

 

Enga i dag

Vi drikker pærebrus og ser klipp av Rekdals gamle landslagsmeritter på Youtube!

Legg igjen en kommentar