Sagaen om Jordal Amfi – Kapittel XX Erstaningsarena

Så lenge VPN er streng mot de som fortjener det, må VPN også gi ros til de som fortjener det. Og faktisk så fortjener Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen, ros. Vi gir henne honør for at hun i den siste tiden har fremstått som en tydelig byråd for idretten i Oslo. En … Fortsett å lese «Sagaen om Jordal Amfi – Kapittel XX Erstaningsarena»

Så lenge VPN er streng mot de som fortjener det, må VPN også gi ros til de som fortjener det. Og faktisk så fortjener Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen, ros. Vi gir henne honør for at hun i den siste tiden har fremstått som en tydelig byråd for idretten i Oslo. En byråd som stiller krav til egen administrasjon. Så kan man da slenge med leppa å si ting som at «Det skulle bare mangle», eller «At dette burde hun ha gjort for lenge siden» osv. Men det velger vi å ikke gjøre her. Vi kommer sikkert til å gjøre det seinere, men ikke her. Her velger vi å gi henne den anerkjennelsen hun fortjener for å ta tak i tingene og stille krav.

På facebookgruppa «VIF til Furuset Forum» skriver Byråd for kultur og idrett Rina Mariann Hansen følgende:

«Hei dere.
Vi jobber med å løse dette. Det er ikke vond vilje som gjør at dette ta tid. For det første er det viktig å vite at vi i byrådet ikke sitter og forhandler kontrakter.
Så til det bymiljøet nå faktisk gjør. For det andre var det et juridisk problem knytta til lov om offentlige anskaffelser med det første avtaleutkastet

Nå er det rydda av veien.

I går kom det opp en problemstilling om at det trengs enda flere tribuneplasser i furuset. Det har vi ikke fått penger til i budsjettvedtaket om erstatningsareal for jordal. I går kveld og i dag jobber Bymiljøetaten med om vi kan løse det.

Ekstra tribune trenger uansett ikke komme før til neste sesong så vi har tid på oss. Men vi må kunne skissere en løsning overfor hockeyforbundet på dette nå.

Jeg håper det ordner seg»

Det er lett å gi politikerne skylda for alt som går til dundas i en kommune, og sån skal det være. Det er politkerne som sitter med det øverste ansvaret og skal svare for følgende av politiske prioriteringer og beslutninger. Når det er sagt så kan det ofte være en drakamp mellom politisk ledelse i en kommune og kommunens adminstrasjon og øvrige ansatte. Det er ikke alltid at byråkratene og politkerne trekker i samme retning i enkeltsaker, noe som kan gi uheldige konsekvenser. Det er nærliggende å  tenke at dette er en del av bildet i saken om Vålerenga Hockey og Jordal Amfi. VPN har vært ganske krasse mot politikerne i Oslo kommune, men vi er samtidig klar over at beslutningene og prioriteringene som eksempelvis Byrådet tar, aldri blir bedre enn det beslutningsgrunnlaget som byråkrtene i admininstrasjonen forelegger dem. Med andre ord: Kommer det dritt fra feks KID eller Bymiljøetaten, så er sansynligheten for at det kommer dritt ut av Byrådet stor.

Videre er det sånn at skal Oslo fungere så er man også avhengi av at administrasjonen faktisk utfører de oppgavene de skal i henhold til pålegg og føringer som de folkevalgte gir dem. Eksempelvis ble det i 06.07 2016 sendt ut en bestilling fra Byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet til Bymiljøetaten og KID på tiltak Bymiljøetaten og KID er pålagt å gjennomføre for at ting, rent praktisk, skal være tilrettelagt for vålerengaspill i Furuset Forum. Det er tydelig at dette er noe som det av ulike grunner er somla med. Og det kan derfor, for utenforstående, se ut som om amdminstrasjonen ikke følger opp pålegg og føringer fra politisk ledelse. Er det slik så er dette uholdbart.

Dette håper og tror vi Rina Mariann Hansen, som ansvarlig byråd, ser og skjønner. I kommentarfeltet til sitt eget innlegg varsler hun en gjennomgang av denne prosessen etter at  midlertidig arena endelig er landet. Nå ønsker hun imidlertid fult fokus på å få landa prosessen med erstatningsarena. Vi håper at Byråden lar handling følge ord, tar ansvar og utviser tydelig lederskap overfor egen adminastrasjon så snart man har kommet til enighet om det som haster mest akkurat nå – avgjørelse vdr midlertidig spillested for Vålerenga Hockey.

At det er noe som lugger i Oslo kommune er tydelig. Er det nødvendig med klarere interne grensesnitt, bevisstgjøring vdr betydning av å etterfølge pålegg og føringer fra politisk ledelse, kompetanseheving, kulturendring etc vil vise seg. Det som iallefall er sikkert er at Oslo kommune ikke fungerer som den bør. Dette er Jordal-saken et grimt eksempel på.

Legg igjen en kommentar