Dagboka tirsdag 3. januar 2017

Det blir mye hockey om dagen, men den store nyheten (altså offisielt bekreftet) er at Sander Berge går til Genk. Vålerengas to siste kamper i Jordal Amfi spilles torsdag og lørdag, og kommunen fortsetter med sin håpløse greie. Torsdag 5. januar møtes fotballspillere og trenere på Valle for å gå gjennom planene for sesongoppkjøringen. De … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. januar 2017»

Det blir mye hockey om dagen, men den store nyheten (altså offisielt bekreftet) er at Sander Berge går til Genk. Vålerengas to siste kamper i Jordal Amfi spilles torsdag og lørdag, og kommunen fortsetter med sin håpløse greie.

Torsdag 5. januar møtes fotballspillere og trenere på Valle for å gå gjennom planene for sesongoppkjøringen. De fleste kampene i vintermånedene er fastsatt (minus kampene i Spania), skriver klubben på sine sider.

Kampene i januar er altså Vålerenga – Asker, fredag 13. januar kl. 12.30 og Vålerenga – Strømmen, fredag 20. januar kl. 12.30.

Dagbladets papirutgave skriver i dag: Ingen spillere er kjøpt, men fem nye stillinger er opprettet i Vålerengas støtteapparat. Ronny Deila er tydelig på prioriteringene. Kjøp avisen og les resten.

Sander Berge

Det siste vi så av Sander Berge på Instagram var et bilde av han i bar overkropp på en strand i Dubai og ordene «Vacay».

I går la altså klubben ut nyheten vi alle har ventet på siden det ble klart at Berge var i Belgia på legesjekk i desember:

«Vålerenga og Genk er enige om en overgang for midtbanetalentet Sander Berge. Unggutten besto den medisinske testen lille julaften, og har signert en 4,5-årsavtale med den belgiske toppklubben.

Genk har rykte på seg for å være en strålende utviklingsklubb for unge spillere. Kjetil Rekdal kjenner belgisk fotball svært godt og tror dette er det riktige steget for Berge nå.

– Sander kommer til en klubb som har mange unge spillere, og som er flink til å utvikle de. Det er en større klubb enn Vålerenga, og en anerkjent liga i Europa, sier Rekdal.»

Og voetbalnieuws.be siterer Reka på:

«Sander er stor, sterk og rask. Han er ikke redd for å be om ballen og vil alltid gjøre noe med den. Sander har en god pasningsfot. En mot en er han eksepsjonell, han kan lett komme forbi sin mann. I den korte tiden han har vært her har han gjort utrolig fremganger. Det er synd vi lar en så ung og talentfull spiller gå videre, men sånn er det nå en gang i fotball. Genk har gjort en fantastisk signering, sier Rekdal, som poengterer ta han sammenlignet han med Patrick Vieira da han kom til klubben.

Sander Berge kommer også med fine ord til og om alle i Vålerenga og rundt klubben:

– Tiden i Vålerenga har vært helt fantastisk! Å spille i klubben man har fulgt i alle år har vært en drøm i seg selv. Jeg må først og fremst takke lagkamerater og trenere som har vært uvurderlig viktig for min utvikling, både som spiller og person, sier han og legger til:

– Jeg setter også enormt stor pris på alle i og rundt Vålerenga, som har støttet laget og meg på veien. Vålerenga vil fortsatt være i mitt hjerte, og jeg kommer til å følge klubben tett, sier Berge.

VPN vil takke

Vi i VPN vil først og fremst takke Sander for hans fine bidrag til klubben. En strålende, ung fyr som har levert på øverste hylle. Alt rundt Sander er en fantastisk historie og fremstår vel egentlig som perfekt i forhold til hvordan Vålerenga skal håndtere talenter som vil til oss. Her har mye vært gjort riktig – antagelig først og fremst av Sander selv – men også hvordan han er blitt matchet og fulgt opp.

Rekdal er i pressen kjent for mange feilslåtte spillerkjøp, men Sander Berge er en av flere spillere som er solgt med betydelig fortjeneste under hans tid (Kjartansson, Brown, Nielsen, etc). Bare nevner det.

Så er spørsmålet: Hva gjør vi med pengene? Og kan de brukes til sportslige investeringer, eller går det til gammel moro som takk for at folk (les Tor Olav Trøim) har betalt moroa vår tidligere?

Det er i alle fall ingen tvil om at vi trenger forsterkninger nå som Sander Berge er borte (vi trenger forsterkninger helt uavhengig av om Sander er borte). Men hvordan Ronny skal gi oss verdensherredømme i løpet av 2017, lar vi foreløpig stå som et ubesvart spørsmål. At det skjer, veit vi.

Hockey-tull

Hva som skjer rundt seksjonssjef Per Øien i Bymiljøetaten i Oslo og byrådssekretær Frode Kyvåg, veit vi ingen ting om. VG har en grei sak om hockey-tullet i «gammel utgave» fra 30. desember:

«Oslo kommune har imidlertid nå bestemt at Vålerenga skal bruke kommunalt eide Manglerud Ishall som «erstatningsarena» mens de venter på at Nye Jordal til rundt 600 millioner kroner. Etter planen skal den stå ferdig til sesongstart 2018. Bestemmelsen er blitt tatt etter «juridiske vurderinger». Kommunen kan ikke støtte en «privat» klubb, fremfor en klubb med ishall som er eid av kommunen (Manglerud).

Seksjonssjef Per Øien vil ikke gå nærmere inn på begrunnelsen fordi den er unntatt offentlighet. Per Øien sier til VG at de har «falt ned på en beslutning» etter å ha fått i oppdrag – fra byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet – å finne en erstatningsarena for Vålerenga.

Beslutningen er at bare Manglerud Ishall «kan benyttes.»

På spørsmål om det er en endelig beslutning, svarer Per Øien at det tør han ikke si. – Vi har gjort vårt valg, til vår byrådsavdeling, sier seksjonssjefen.

Vel, lurer du på hva VPN egentlig tenker om dette, bør du lese denne kommentaren, hvis du ikke allerede har gjort det.

To kamper igjen

Torsdag kommer Storhamar for siste gang til Jordal, og den kampen blir garantert utsolgt, så kjapp deg hvis du ønsker billett. Som kan kjøpes her. Det er noen få billetter igjen til lørdagens aller siste kamp i Jordal Amfi også.

Torsdag blir det også showkamp i forkant, og er du hypp på å se spillere som Tommy Lund, Tommy Marthinsen, Øyvnind Løsåmoen, Kjell Richard Nygård, Tom Johansen, Arne Billkvam, Stig Johansen, Myggen, Øystein Olsen, Atle Alexander Olsen, Roy Einar Johansen, Lars Erik Lund, Marius Rath, Petter Thoresen, Svenn Erik Bjørnstad, Jon Magne Karlstad, Pål Kristiansen, Espen Knutsen og Frank Vestreng igjen, så bør du kjøpe billett.

Vålerenga i dag

Bruk penger på VGs papirutgave i dag og les om:

Jeg blir skuffet om vi ikke kjemper om topp-plassen innen tre år Slik vil – …Ronny Deila bygge et nytt Vålerenga med «Klopp-filosofi»: Skape ny treningskultur Utvikle en tydelig offensiv spillestil Spille med høyere intensitet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar