Dagboka søndag 30. oktober 2016

Det er vokal mot trommer, det er menn mot mus. Klan mot Kanari, et oppgjør hele Norge ser frem til. Møt opp, gi dem en omgang med oral grisejuling, om det så koster deg stemmen ei uke. Hvem er denne dama (mel: Jon Blund) Hvem er denne dama med silkestrømper på Han ligner litt på nissen i … Fortsett å lese «Dagboka søndag 30. oktober 2016»

Det er vokal mot trommer, det er menn mot mus. Klan mot Kanari, et oppgjør hele Norge ser frem til. Møt opp, gi dem en omgang med oral grisejuling, om det så koster deg stemmen ei uke.

Hvem er denne dama (mel: Jon Blund)
Hvem er denne dama med silkestrømper på
Han ligner litt på nissen i grunn
Det er ikke han det er Tom Lund
Han som suger store og små

Damelaget spiller hjemme mot Medkila (klokken 14) og hockeygutta borte mot Lillehammer, men i dag handler det egentlig bare om det som skjer på Ullevaal.

Aftenposten skriver at «det er ventet opp mot 20.000 tilskuere, flomlys og kjølig høstluft. Endelig fotballfest i Oslo». Det er vel ikke solgt/gitt bort riktig så mange billetter ennå, men at dette blir høstens kamp i Oslo, er garantert.

Romerikes Blad skriver at dette er tidenes oppgjør mellom klubbene, og derfor sender de allerede klokka 14.30, tre og en halv time før avspark på Ullevaal live fra LSK-supporternes vorspiel på Martins Pub.

«Alle» snakker om at Vålerenga kan sende Bittelillestrøm ned, men faktum er at de andre lagene i nedrykksstriden er så svake at selv med tap i kveld, kan de faktisk klare seg.

Rundjula bøffel + Tramp på en fugl (mel: Tramp på en smurf)
Han var bare en rundjula bøffel,
hans hode var hovent og sårt
Han hadde ikke fått nok,
så jeg slo’n med en stokk,
og nå synger’n ikke no’ mer
Tramp, tramp, tramp på en fugl
Tramp, tramp, tramp på en kanarifugl

Aftenposten skriver at LSK står på kanten av stupet før møtet med Vålerenga. Og de kan bare glemme en hjelpende hånd fra Oslo øst.

– Det tror jeg ikke de regner med å få selv heller. Med tanke på den situasjonen de er i, begge klubbene egentlig, så er tre poeng alt jeg tenker på. Alt annet gir jeg blaffen i. Men så klart, det står mer på spill denne gangen, sier Moa til avisa.

– Jeg er ikke ofte i Lillestrøm, jeg har ikke noe behov for det. Jeg har det fint i Oslo, jeg. Jeg har vært i Lillestrøm et par ganger, sier Moa til Aftenposten, som skriver:

I 3. serierunde i 2008 fikk han sin VIF-debut fra start mot nettopp LSK på Åråsen. Og spissen svarte med to mål. Han sier han har flere gode minner enn dårlige fra kampene mot Lillestrøm.

Traktor og ljå
Har’u traktor og ljå – holder du med LSK
Har’u øl og er glad – holder du med Vål’enga!

Hva kan vi vente oss?

De fleste objektive eksperter holder Vålerenga som knepne favoritter i kveld. Resultatene forrige helg er jo det beste argumentet for nettopp det. Men alle veit at fotballen er lunefull.

I går rundspilte ManU et defensivt Burnley-lag med en tidligere United-keeper i mål, likevel ble det 0-0. De store spørsmålene foran kveldens kamp er: Legger LSK seg like lavt som mot Start? Lar de Vålerenga trille ball for deretter å satse på kontringer? Hvor raskt vil Vålerenga spille i lengderetning?

LSK hadde ballen 46 prosent av tiden i den avgjørende hjemmekampen mot Start – og tre avslutninger på mål. VG dvelte ved dette og siterte Tom Nordlie:

«Hvorfor presser LSK lavt hjemme mot seriens bunnlag? Det går an å være kompakt i høyt press.7-0 i cornere og 55-45 ballbesittelse for Start.»

Da VG snakket med Nordlie litt senere, utdypet han:

– Poenget mitt, i en sånn kamp, hjemme mot bunnlaget, er at jeg mener det beste ville vært å gå i strupen på Start, presset høyt og stresset dem. Og så heller lagt presset lavere etter hvert. 55-45 i ballinnehav og 7-0 i cornere til Start i 1. omgang forteller vel egentlig nok om at LSK ikke gjennomførte en god omgang, mener Nordlie.

Vålerenga i dag

Det lukter cupfinale over hele Oslo i dag. Rosenborg mot Kongsvinger er bøndas store dag, men har du et urbant hjerte for fotball, vet du hva som gjelder. Noen vil ha Brann, Lyn og Lillestrøm i Tippeligaen. Haha.

Lillestrøm ned i første
Lillestrøm ned i første
Hadet hadet hadet Kanari

Legg igjen en kommentar