Dagboka mandag 26. september 2016

Dagboka i dag inneholder 7 % puck, 7 % ball og 86 % dysfunksjonell kampledelse. Dagboka er servert. Puck Lørdag var det match i Garasjen borte på Manglerud. Vi er et bedre lag enn MS, vi har spillere som har bedre ferdigheter enn deres, men av en eller annen grunn er kampene mot MS ganske … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. september 2016»

Dagboka i dag inneholder 7 % puck, 7 % ball og 86 % dysfunksjonell kampledelse. Dagboka er servert.

Puck
Lørdag var det match i Garasjen borte på Manglerud. Vi er et bedre lag enn MS, vi har spillere som har bedre ferdigheter enn deres, men av en eller annen grunn er kampene mot MS ganske så jevne. Vi har også, de siste sesongene, hatt en tendens til å tape disse oppgjørene. Lørdagens oppgjør var ikke noe unntak. Vi lå under store deler av matchen, men gutta henta opp en 5-2 ledelse favør MS, slik at det sto 5-5 etter full tid. Vi tapte kampen 6-5 i SD. Det vi må ta med oss fra denne kampen er at man vinner ikke matcher om man, på grunn av shit loads med personlige feil, er lekk bakover og at hardt arbeid alltid slår talent. Regner med Roy har opplegget klart for treninga inn mot neste match…og vi regner med at Roy allerede har satt gutta i arbeid! Neste kamp for Iskrigerne er hjemme på Jordal førstkommende torsdag. Da møter vi Lillehammer. Puckdropp er klokken 18.30.

Vi tar også med oss at U20-gutta slo Storhamar 5-0, U18-gutta slo Stavanger 5-1 og at det ble et 4-2 tap for U16-gutta mot Lørenskog.

Ball
Søndag møtte gutta Ålesund hjemme på Ullevål. Vi slipper inn mål etter 50 sekunder…kjipt! Spesielt kjedelig er det at vi skaper mer enn nok til å få tre-fire goaler, uten at vi putter. Vi så et vålerengalag som ville vise seg fram. Innstasen på matta var en helt annen enn i kampen mot Godset. Vi fylte opp med folk i boksen, noe som ga Ålesund en drøss med muligheter til å kontre. De første 15 minuttene av kampen var insane. Tempoet falt litt utover i kampen og den endte 1-0 til Ålesund.

Det alle snakker om i dag er Carlsens «takling» av Sakor. VPN-redaksjonen tør sågar påsta at dommeren med sin dysfunksjonelle kampledelse skaper situasjonen som medførte skaden til Sakor. I forkant av taklingen kommer Boli (så det ut som det var) i full guffe med Simon Larsen på ene sida og Sander Berge på slep bakfra. Berge klinker til med en to-håndsdytt i ryggen på ålesundspilleren i det Simon Larsen skjærer inn i løpebanen hans. Larsen er for sein og ballen er godt forbi han. Han har med andre ord ikke sjans på ball og da blir det mann. En Boli i ubalanse (Hei, arma til Berge!) krasjer med hofta til Larsen. «Dommeren» burde ha blås, men istedet vinker han spillet videre. Ballen ender hos Sakor. Fredrik Carlsen tar rennefart og kjører begge beina rett i beina på Sakor, bakfra! Vi snakker om et overfall av typen hvor skadepotensialet er såpass at spilleren som som blir utsatt fort kan være ferdig med fotball for resten av sesongen. I verste fall snakker vi om et overfall av typen som kan sette en stopper for videre fotballspill. Å si at det var stygt er en stor underdrivelse.

Det er tydelig at Ken Henry Johnsen har fått et akutt anfall av hjerneblødning, når han på grunn av sin egen elendige dømming prøver å kompensere eller rette opp feila sine sjæl. Det er som når vi var små og knuste krystallglassa til morra vår og prøvde å lime det sammen med trelim. Det gikk til helvette. På søndag gikk det til helvette fordi han ikke evnet å være den kamplederen han har fått linsens av forbundet til å være. En fotballdommer skal påse at regelverk følges. De skal være en forsikring for at alt går riktig for seg, er trygt for spillerne og at regleboka følges. Har man en tydelig og myndig kampleder tar ikke spillerne seg friheter. Har vi, som i søndagens oppgjør, en «dommer» som ikke evner å lede kampen etter et velkjent regelverk og overser ekstremt klare regelbrudd får vi spillere som føler på stor urettferdigher og blir forbanna. Da er man, som kampleder, i realiteten med på å skape farlige situasjoner ute på matta.

Ken Henry vant OL-gull i 1952 på 500 meter skøyter på tiden 43.1. Med det rappa han gullet fra vår egen Sigmund Søfteland. Tydeligvis er søndagens latterlige unnskyldning av en hoveddommer oppkalt etter den tidligere tyven av en amerikansk OL-helt. Han er også et levende bevis på at epler kan falle sjukt langt fra stammen. Johnsen falt så langt unna stammen at vi tror han har landa i en annen dimensjon. Det er som om å kalle opp sin førstefødte etter Mahatma Gandhi bare for å oppleve at han 20 år seinere leder en lokalavdeling av Nordfront. Ken Henry Johnsen er den stolte leverandør av den dårligste utførte dommergjerningen jeg noen gang har sett utenfor Youtube, som ikke gutta i FC Fotball har klart å grave fram. Det er to ekstremt klare situasjoner. Ken Henry Johnsen klarer å kuke til begge. En absolutt naturlig konsekvens er at han ikke får dømme noe mer i år uansett nivå og at avgjørelsen om «karante» opprettholdes  til evig tid. Han har jo tydelig har bevist at han er totalt uegent til å utøve dommergjerningen. Dette er verre enn Martin Schanke som poltiker. Det er verre enn Edward J Smiths utøvelse av jobben som kaptein på Titanic. Det er verre enn Neville Camperlain sin knebling av Hitler i 1939. Det er til og med verre enn Per Mathias Høgmos innsats som landslagssjef.

Å kalle Ken Henry Johnsens kampledelse for dysfunksjonell og inkompetent er en stygg underdrivelse. Å si at Fredrik Carlsen er en fotballspiller er på den andre siden en sterk overdrivelse. Fredrik Carlsen er i beste fall en ekstremt begrenset «spiller» som ikke var bra nok, ikke er bra nok, eller ikke kommer til å bli bra nok for å spille i Vålerenga. Det lever vi godt med. Det vi ikke synes er så greit er at taklinga av Sakor ikke får noen egentlig konsekvens for Carlsen. Et gult kort er nada. At han fikk «spille» resten av matchen og klarte å komme seg på flyet til Ålesund for egen maskin er en skandale. Han burde blitt tatt ut, enten av Sakors lagkammerater eller av «dommeren». Og da snakker vi rødt kort…blodrødt.

Menn står opp for hverandre. I treningskampen mellom Vålerenga Hockey og Stjernen tar en eller annen buse å klemmer Ylven i vantet slik at han er ferdig for kampen. Vi ser at resten av gutta på laget umiddelbart reagerer. Med en gang er Lindstrøm rett opp i trynet på vedkommende bonde og gir han to vinger med beskjeden: «Dette gjør du ikke igjen…Da blir det vondt!». Når man har en kampleder som er både udugelig og inkompetent er dette den eneste måten å stå opp for seg og sine på. For å unngå skader må man stå opp og tydelig vise at denslags oppførsel toleres ikke.

Denne runden avluttes med kampen Bodø Glimt og Stabæk. For oss så er det kanskje best at Stabæk vinner slik at Glimt ikke passerer oss på tabellen. Aprops passert….vinner Stabek har LSK 4 poeng opp til kvalivk. Og neste kamp må de klare seg uten vålerengasupporteren Frode Kippe. Han er nemlig ute med rødt kort. Feil mann eller ikke…vi forstår tankengangen til Edvartsen godt. Allerede for 10 år siden hanne Kippe toppfart som et dovendyr. Det er således naturlig å anta at det er Kippe som er for sein inn i taklinga. Man har ikke en pannelapp som er 3 sm tjukk fordi det forventes at man spiller taktisk og smart fotball.

Vålerenga i dag
Vi bruker mandagen til å fundere over hvordan Ken Henry Johnsen fungerer i det virkelige liv. Er han like dysfuksjonell i hverdagen som det han er på matta? Klarer han å knyte skoa sine sjøl eller er han velsigna med tilpassa løsninger som for eksempel borrelås. Spørsmåla er manga…svara er få. Vi venter på biografien «Mitt korte liv som fotballdommer». De fleste svara får vi nok der.

Legg igjen en kommentar