Dagboka mandag 5.september 2016

Der fotballandslaget skuffer, leverer hockeylandslaget. Vi er i OL 2018! Puck Som dere sikkert har fått med dere nå har Norge vært gjennom en kvalifisering for å få bli med i OL i 2018. Vinneren av firkløveret; Norge, Italia, Frankriket og Kazakstan ville gå videre til OL i Pyeong Chang. Norge tapte første kamp i … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5.september 2016»

Der fotballandslaget skuffer, leverer hockeylandslaget. Vi er i OL 2018!

Puck
Som dere sikkert har fått med dere nå har Norge vært gjennom en kvalifisering for å få bli med i OL i 2018. Vinneren av firkløveret; Norge, Italia, Frankriket og Kazakstan ville gå videre til OL i Pyeong Chang. Norge tapte første kamp i sudden mot Kzakstan og var avhengig av å få full pott mot Frankrike og Italia, samtidig som kazakene måtte avgi poeng. Det gjorde de. Italia klarte å ta poeng både fra Kazakstan og Frankriket, slik at Norge kunne avgjøre sjøl i siste match mot Frankrike. Mathias Nørstebø avgjorde matchen med en sein goal, noe som gjorde at taket på et fullsatt Jordal Amfi løfta seg. Deilig varre!

Å kvalifisere seg til gromkonkuransen i et vinter-OL er jævlig sterkt. Ekstra kult er det når det er så mange tidligre vålerengaspillere på laget. Dobelt ekstra kult var det at Norge kvalifiserte seg til OL i det som var den siste landskampen i historien som vil bli spilt på ærverdige Jordal Amfi, en OL arena fra Oslo OL i 1952.

Lørdag var det hviledag i Ol-kvaliken. Da spilte Vålerenga Hockey treningskamp mot Storhamar Dragons i en annen OL-arena, nemlig fjøset på Hamar. Iskrigerne tapte 5-1. Hvordan kampen var sånn spillemessig aner vi ikke fordi kampen, på tross av at det var hviledag i OL-kvaliken og at eneste uttatte vålerengaspiller satt på tribuna, ikke ble dekket av de vanlige «vålerenga mediene». Fint at prioritereingene er i orden!

Ball
Vålerengas damelag starta sesongen med et 5-0 tap mot Stabæk hjemme i Vallhall. 5-0 ble også resultatet på Nadderud i kampen på lørdag. Vi ser framover. 24. september er det ny match. Da kommer Kolbotn til Vallhall. Du veit hva dem sier: «Ny kamp og nye muligheter».

Søndag møtte det norske U18-landslaget, med tre vålerengaspillere i troppen, Sverige. Gutta tapte kampen 6-2. Vi tar med oss at en av de ferskeste vålerengagutta, Magnus Grødem, putta ett av måla for Norge. Thomas Elsebutangen spilte førsteomgangen, og Madhusan Sandrakumar kom inn som innbytter etter 69 minutter.

Det var ikke bare U18-landslaget som gikk på en smell i helga. A-landslaget hadde planer om å sjokkere tyskera, men møtte uforberedt opp og fikk en tysk leksjon i blitzkrieg. Så man kan jo egentlig si at å sjokkere tyskera lyktes de godt med…de lyktes med glans! Tyskera fant det nemlig sjokkerene enkelt å vinne på Ullevål. Det var som å se ei feit dame rappe smågodtposen fra en firåring.

Vi er ganske overbevist om at en boligspekulant fra Gratangen oppfattet seinen kampf som overveldene postiv der han fant adekvate og gode svar vedrørende hva som kreves for å lykkes på dette nivået i internasjonal fotball. Og nivået er så høyt:

Jaja, så vant tyskerne til slutt
Jaja, så vant tyskerne til slutt

Kan også minne folket om at disse kampene i august er Europas motstykke til bløthodene Høgmo og Sembs store mareritt, nemlig landskampene i mars. Høgmo og Semb vil starte serien i midten av februar for at hjemlige spillere, som ikke er på landslaget, skal ha mer kamptrening når landskampene i slutten av mars kommer. Merkelig nok har man de siste dagene ikke hørt Tysklands landslagstrender, Löw, syyyyte til pressen om manglende kamptrening.  Nå har vi spilt 2 kamper på datoer der alle andre serier akkurat har startet mens man i Tippeligaen har spilt over 20 kamper. Dette burde, i følge Høgmos retorik og logikk, være en stor fordel til oss. Vi ser også…igjen…at landslaget ikke er bygget opp rundt en kjerne av hjemlige spillere. Høgmo bruker knapt spillere fra egen liga. Man kan spørre seg om hva er vitsen med den sjukt tidige sesongstarten. Fokuset landslagsledelsen har på å minimere den ulempen vi har med landskamper i slutten av mars er som å utelukkende ha fokus på å avruste dårhåndak dersom du skal restarure et totalvrak av en bil. Det er en ubetydelig detalj som i det store bildet ikke påvirker funksjonaliteten av resultatet. Vår eller sensommer: bring’em on – vi taper uansett.

Vi sier som Sean Connery; Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen.

Amerikansk fotball
Denne helga ble det to seire og et tap for Vålernga Trolls. U15-gutta gikk på et 24-0 tap mot Oslo Vikings, mens damelaget vant 26-14 hjemme på Jordal mot Fredrikstad Queens. U19-gutta vant pene 67-6 borte i sesognåpninga mot Lura Bulls. Kampen var i følge amerikanskfotball.no ikke spesielt spennende. Vi valsa over dem…regjerende norgesmestre som vi er! Noen av høydepunkta fra matchen, samt intervju med hovedtrener Scott Boer ser du på Amerikanskfotball.no

Til helga tar damelaget turen over fjellet for å møte Haugesund Hurricanes, og søndag er det U19 sin tur til å møte Oslo Vikings på Frogner. Hjemme på Jordal tar U15-laget, på søndag, imot Lillestrøm Starfighters.

Vålerenga i dag

Vi tråler bokhandleren for inspirerende literatur (eller selvhjelpsbøker om du vil) som vi kan sende til Semb og Høgmo som input. Hypnotisøren Paul McKennas bøker og «Instant Confidence» og «I can make you smarter» er på salg. Vi kjøper og sender begge!

Legg igjen en kommentar