Dagboka mandag 22 august. 2016

Det er mandag. Det nærmer seg høst og vi kjenner på en gryende forkjølelse. Dagboka i dag handler stort sett om ball. Fredag kom fiskebøndene fra Ytre-Fauske til Oslo. Der fikk de spille ball på en ordentlig stadion med ordentlig gress. Vi hadde trua på at Vålerenga skulle plukke alle tre poenga i denne kampen, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22 august. 2016»

Det er mandag. Det nærmer seg høst og vi kjenner på en gryende forkjølelse. Dagboka i dag handler stort sett om ball.

Fredag kom fiskebøndene fra Ytre-Fauske til Oslo. Der fikk de spille ball på en ordentlig stadion med ordentlig gress. Vi hadde trua på at Vålerenga skulle plukke alle tre poenga i denne kampen, men slik gikk det ikke. Nordlendingene spilte som vanlig kjip og kjedelig anti-fotball. De la seg bakpå. La seg ned. La ned hverandre. La seg…og ble liggende. Dere kan lese mer om kampen i kampreferatet vårt her. Kampen endte med poengdeling. Resultatet ble 1-1.

Personlig synes vi, slik tabellen ser ut nå, at  det finnes verre lag å avgi poeng mot enn Ytre-Fauske. Vi ligger 3 poeng over LSK.  TIL vant i helga og gikk forbi LSK på tabellen etter helgas runde. Stabæk har forsterka og vant mot Ålesund. Ytre-Fauske, Stabæk og for øvrig også Ålesund ligger oppi ræva på LSK med henholdsvis 21, 20 og 19 poeng. Det kan med andre ord bli direkte artig på kamp den 30. oktober (Si hei til Liiiiin for oss a).

Ellers er det på sin plass å sende gratulasjoner til Skien og Odd. Fagermo har nemlig satt ny verdensrekord. Ny verdensrekord i smålighet. Fagermo har slengt med leppa og kritisert Elesbutangens fotballferdigheter. Han får for øvrig svar på tiltale i en kommentar i Porskrunns Dagblad. (kommentaren ligger bak en betalingsmur). For egen regning vil vi poengtere at denne småligheten nok er en del av hans taktiske og psykologiske krigføring inn mot matchen 10. september. Det er ikke pent…men smålighet er aldri pent. Så egentlig er vi ikke overraska.

Odd synker som en stein på tabellen. Fra å ha null baklengsmål de første åtte matcha, slipper de nå inn 2, 3 og 4 baklengs i hver eneste kamp. Sist slapp de inn 4 mål mot jentelaget fra Molde. Det er med andre ord KRISE i Telemark om dagen. Det er derfor godt å se at Fagermo har fokus på de riktige tinga. Han er litt som hun feite dama som pusher småkaker og drops på alle de slanke vennene sine fordi hun selv ikke klarer å slanke seg. Klarer ikke hun å slanke seg…ja da skal alle andre bli feite de også! VPN håper at de lokale talentene i Telemark legger merke til hvilken douche han er. Hadde han hatt gamertag på WoW hadde det vært Douchbag Mc NeedelDick. Vi håper samtidig at de også legger merke til hvor mye flinkere Ronny Deila er til å få talenter opp og fram i fotballverdenen. Do we need to say more?

Lørdag fikk damelaget besøk av Klepp. Før kampen hadde Klepp tre poeng forsprang på våre jenter. Spørsmålet for ettermiddagen var om Vålerenga skulle klare å minske det forspranget. Det var også Kjell Gustads første kamp som trener, så det var mye spenning å lufta i Vallhall denne lørdagsettermiddagen.

Damene peisa på. De skapte sjanser i hopetall, men de sleit med å omsette disse til scoringer. Referat og sammendrag fra kampen leser og ser du her. Dersom du  ikke gidder å trykke på lenka gir vi deg kort versjonen her: Klepp putta den første gållen – Vi utligna. Klepp putta den andre gållen – Vi utligna. Vi putta den tredje gållen – Klepp utligna. Kampen endte med andre ord 3-3.  Neste kamp for damene er mot Stabæk på Nadderud lørdag 3. september kl 15.00.

Vålerenga i dag
Vi sender gratulasjonskort til Fagermo.

Legg igjen en kommentar