Dagboka tirsdag 2. august 2016

Når man har ferie og Vålerenga overbeviser som man gjorde mot Molde i går sover man litt lenge. Men nå er vi våkne, sutter på karamellen, hilser fra skammen i Drammen og laller i vei med vårt sedvanlige vås. For mye søppel for Molde Vi kommer ikke utenom gårsdagens kamp. Hvordan er det mulig? I … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. august 2016»

Når man har ferie og Vålerenga overbeviser som man gjorde mot Molde i går sover man litt lenge. Men nå er vi våkne, sutter på karamellen, hilser fra skammen i Drammen og laller i vei med vårt sedvanlige vås.

For mye søppel for Molde

Vi kommer ikke utenom gårsdagens kamp. Hvordan er det mulig? I Oslo har vi godt organisert system for avfallshåndtering. Gjenbruksstasjoner ligger sentralt plassert på Grønnmo og Haraldrud, Klemetsrud har et av verdens mest avanserte systemer for søppel og forbrenning. Det som ikke blir kompost og resirkulert blir fjernvarme. I tillegg har de fleste av oss dugnader på både våren og høsten, ikke minst har vi Rusken. De har egen app, ser du søpla flyte tar du bilde, sender inn og Rusken kommer og fjerner.

Det er så lett når man kan det.

Det nærmeste Molde var mål var å hoppe inn i stanga.
Det nærmeste Molde var mål var å hoppe inn i stanga.

Like lett var det ikke for Moldes kaptein, han fyren fra Lillestrøm ingen kjenner navnet til. I går var han klar på at Vålerenga er søppel og det var på tide å rydde. Knotskallen med seks fingre, på hver fot, klarte ikke engang å finne søppelkassene. For ikke å snakke om målkassene eller poeng.

Sånn, nå har du fått dine fem minutter berømmelse, gå og legg deg under steinen din igjen.

Beste på flere år?

Gårsdagens seier var sjeldent viktig. Ja, vi vinner. Ja, vi tar tre poeng. Ja, vi er over nedrykksstreken igjen. Ja, motstanderen var ræva. Det var allikevel ikke det viktigste. Det viktigste var gløden, stemningen for ikke å snakke om måten vi vinner på. For seieren var langt fra tilfeldig. Målene var utført på en måte som gir fotballnerder våte drømmer og vi snakker om en dominans vi ikke har sett siden vi besøkte ei dame i en kjeller i Amsterdam, kledd i lær, for fire år siden.

Da er det sikkert til å holde ut for fysio Eirik Bjærke at arbeidsredskapen hans fikk gjennomgå i garderoben etter kampslutt slik videoen viser.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=B7plrU57QuU]

Eller som Dagsavisen skriver:

Vålerengas første mål kom etter sannsynligvis lagets beste angrep i år. Det startet hos Simen Juklerød, via Zahid til Lundtsrøm til Moa. Det beste ser ofte veldig enkelt ut.. Og det er slike opplevelser som kan løfte en hel klubb.

Ikaros tilbake

Ikaros var også tilbake i går med denne hilsenen. Vi flira litt, men hvor konstruktivt den er veit vi ikke.

 

Vålerenga-Molde 3-0, Tippeligaen 2016

 

Vålerenga i dag

Det er Norway Cup over hele byen. Vålerenga over alt. A-laget koser seg på sletta og Sotahjørnet har full oversikt.

Dessuten sender Klanens Webradio Vålerenga 2 – Frigg fra Vallhall klokka 19:00. Sendestart 18:45. Kommentatorer er Frank Ove Hansen og Rune Julsvik, kamera: Trond Larsen. Vi setter opp feed om du ikke får tatt turen selv.

I er større enn Sol. Sånn er det bare.
I er større enn Sol. Sånn er det bare.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 2. august 2016»

Legg igjen en kommentar