Dagboka søndag 24. juli 2016

Det er kampen ingen av lagene kan tape. Det er kampen både Vålerenga og Start må vinne. Den første av mange cupfinaler i 2016 for å unngå nedrykk. Nå er det for faen alvor, gutta. Det er trist å tenke på det, men ettermiddagens kamp kl 1530 kan være livsviktig. Selvsagt tilsier enkel matematikk at … Fortsett å lese «Dagboka søndag 24. juli 2016»

Det er kampen ingen av lagene kan tape. Det er kampen både Vålerenga og Start må vinne. Den første av mange cupfinaler i 2016 for å unngå nedrykk. Nå er det for faen alvor, gutta.

Det er trist å tenke på det, men ettermiddagens kamp kl 1530 kan være livsviktig. Selvsagt tilsier enkel matematikk at det er nok av andre kamper Vålerenga kan plukke poeng i for å unngå nedrykk, men denne dagboka tror vi er avhengig av tre poeng mot svake lag som Start for at det skal gå bra i år.

Steinar Pedersen

Men det er flere enn Vålerenga som ser på dette som et være eller ikke være.

– Det er alltid viktig å vinne, men det er ekstra viktig på søndag, sa Start-trener Steinar Pedersen til NRK Sørlandet tidligere i uka.

Han er positiv til utviklingen laget har hatt de siste ukene.

– Vi jobber og ser fremskritt hver dag, og det er viktig å ha fokus på det som skjer mellom ørene og å ha tro på egne ferdigheter. Klarer vi det så er jeg trygg på at vi kommer til å få som fortjent til slutt, sa han.

Tom Nordlie

Tom Nordlie har trent begge lag, og sier i samme NRK-sak:

– Det er et «must» med tre poeng mot Vålerenga. Han mener Start må utnytte bortelagets svakheter.

– Vålerenga har slitt med å score, i tillegg har de hatt utfordringer med å jobbe fremover på banen, så hvis Start kan utnytte dette og spille som de gjorde mot Molde, kan dette fort bli seier, sier Nordlie.

Bare to bortepoeng

Sporten.com skriver i sin oddstips:

Vålerenga har bare to bortepoeng fra åtte reiser. Det satses tungt for kommende sesong, men status for øyeblikket er en nedadgående trend med en trener på oppsigelse. Deshorn Brown vil bli savnet og foreløpig er eneste forsterkning angriper Henrik Kjelsrud Johansen, som har vært flittig brukt som innbytter i Odd. Niklas Gunnarsson er hentet tilbake fra låneopphold i Skottland. Kjetil Wæhler er ute med skade.

– Jeg tror alle skjønner hvor viktig kampen er, men vi må ikke gjøre den så viktig at vi ikke tør. Vi får et nytt forsøk på å sette sammen en prestasjon som skal være solid i 90 minutter, sier Rekdal.

Hele intervjuet kan du lese på klubbens sider. Der sier også Reka at vi ikke er ferdighandlet i spillermarkedet.

Deila om Vålerenga

Dagbladet har et intervju med Ronny Deila hvor han snakker om alt mulig. Vi tar med et avsnitt om Vålerenga:

– Derfor valgte jeg Vålerenga. Det er en klubb som har underprestert i mange år. Mange har prøvd seg på jobben, men nesten alle har mislyktes. Det er det som driver meg. Jeg vil snu en trend og bygge et lag, forteller Deila.

– Når kan vi forvente at Vålerenga vinner de trofeene du har satt deg et mål om?

– I et 3-5 års perspektiv bør det være mulig. Vi må ha ambisjoner, både trenere og spillere. Jeg er fortsatt veldig ung som trener og vil trene en stor klubb i utlandet igjen en dag. Ingen klubber vil ha en trener uten ambisjoner. Sånn er det med spillerne også, sier Ronny.

Geir Myhre er død

Det er tragisk å registrerer at Geir Myhre er død. Her snakker vi hockey-legende av stort format i Norge.

Per Erik Moen har en personlig og vakker beretning i Dagsavisen. Les den:

«Jeg hadde sittet med store øyne og sett A-lagsspillerne løfte benkpress. Og Jan Kinder hadde akkurat presset opp 120 kilo da Geir Myhre kom smilende ned.

– Legg på ti kilo til a, sa han med det fine smilet sitt…

Geir Myhre hadde en aura rundt seg som kun noen få mennesker har. Og en vinnermentalitet få har hatt maken til i Norsk ishockey».

Vålerenga i dag

Denne dagboka driter i hvordan det skjer, om vi spiller defensivt, offensivt, tiki-taka med kortpasninger eller setter innpå Bjørnebye/Flo for å klare det: I dag handler det kun om tre poeng. Intet annet.

 

 

En kommentar til «Dagboka søndag 24. juli 2016»

Legg igjen en kommentar