Dagboka mandag 18. juli 2016

Til tross for trøtte øyne og et enormt behov for at helga skal komme fortest mulig, leverer VPN ei dagbok spekka med hjertetrøbbel, spådommer, transfersnakk og håp! Deila er ikke frelseren Nei, han er ikke det. Da hadde gutta, bare ved nyheten om hans ansettelse, spilt som guder, løpt til krampa tar dem, og vinni … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. juli 2016»

Til tross for trøtte øyne og et enormt behov for at helga skal komme fortest mulig, leverer VPN ei dagbok spekka med hjertetrøbbel, spådommer, transfersnakk og håp!

Deila er ikke frelseren

Nei, han er ikke det. Da hadde gutta, bare ved nyheten om hans ansettelse, spilt som guder, løpt til krampa tar dem, og vinni mot den middelmådigheten Sogndal egentlig er. Spiller for spiller skal vi være bedre enn saftkokerene, men det hjelper ikke hvis vi ikke har innsats og glød i bånn. Som undertegnede skreiv i kampreferatet, er det mest skremmende ved hele situasjonen vår at det ikke virker som de på banen VIL vinne nok. Det kan hende de føler det helt annerledes på innsida av hodet, men fra tribuna er det ofte sånn det virker. Vi leder til pause, men motstander hever seg uten at vi klarer å gjøre det samme, og vi er nærmere tap enn seier på slutten. Enda en «mental kollaps» som Rekdal kaller det. Uansett, vi er i trøbbel. Og nå tas det nye grep på Valle!

Deila inn på feltet

Dagsavisen melder at Deila nå skal delta på en del treninger på Valle allerede fra denne uka av. Håpet er at hans blotte nærvær og samtaler med spillerne skal få huene deres på rett plass, så vi står rusta til å slå Start neste helg. Rekdal uttaler også at de har vurdert, og fortsatt vurderer, å hente inn hjelp fra en idrettspsykolog. Samtidig skal Deila og Rekdal jobbe sammen om å skaffe laget forsterkninger. Dette skal være spillere som kan gå rett inn på laget og heve det.

Så da kan vi transferspekulere litt da

Vi veit egentlig ingenting konkret om spillere på vei inn i klubben, men ryktene sier at Grasshoppers fra Sveits vil hente Ghayas Zahid. Denne har vi et litt ambivalent forhold til. På den ene siden kan det være snakk om gode penger for en spiller som har stagnert i utviklinga, og etter vår mening hindrer/stopper opp/roer ned mange av angrepene våre med å være for omstendelig. På den andre siden er det nettopp sånne stagnerte spillere Deila fikk til å blomstre i Godset(Stefan Johansen feks.), og det hadde vært spennende å se hva kan kunne få til med Zahid. Dessuten var det tendenser til noe bra mellom Zahid og Moa på fredag, og det vil vi gjerne se mer av.

Så hva trenger vi inn? Undertegnede mener dette er hovedprioritet:

En sentral midtbanespiller som veit å ta for seg og roper/skriker/oppildner de rundt seg. Vi trenger noen som tar tak på banen når den mentale kollapsen er på vei. Grindheim var god i fjor, men nå er han en skygge av seg selv og vi kan ikke forvente at Stengel og Berge skal dra det lasset sjøl. Kan spilleren løpe boks til boks så er det bra, for vi trenger flere løp inn i boksen. Moa aleine inni der er alt for lett å forsvare seg mot. Her lukter det vel muligheter for at Sakor vender tilbake til klubben, men vi trenger en litt eldre spiller med erfaring til å lede oss på midten fremover tror jeg.

En rask ving eller en sterk spiss. Henter vi en ving kan Fredheim Holm løftes høyere i banen, tettere på Moa. De gutta har samarbeidet godt før og kan gjøre det igjen. Fredheim Holm er også god på hodet og kan gi Moa bedre plass. Vingen MÅ ha fart, for i øyeblikket er det lett å stå høyt mot oss når vår eneste spiller med fart(Lindkvist) spiller back. Henter vi en spiss bør han være sterk og gjerne god på hodet. Vi må score mål for å vinne kamper og vi trenger mer power i boksen i den fysiske Tippeligaen. Dette kan også gi Moa bedre plass.

Forsvarsmessig får vi vel tilbake Gunnarsson fom. nå, så da håper vi han bidrar sterkt til å tette igjen bakover.

Ellers kan vi opplyse om at vår gamle venn Ragnar Klavan er på vei til Liverpool, og vi setter av plass til klaging på at vi ikke beholdt han etter låneperioden i 2004/2005,hvor han spilte 4 kamper for oss, i kommentarfeltet.

VPN spår hjertetrøbbel gjennom høsten

Vi har diskutert litt innad i redaksjonen, og funnet ut at flere av oss er hjertepasienter. Det er særdeles dårlig i kombinasjon med å heie på Enga. Jeg har heldigvis allerede vært på min årlige sjekk, så så lenge jeg tar medisinene mine så skal ting gå greit, selv om jeg kjenner litt rytmeforstyrrelser allerede. Det kan bli verre utover høsten. En av våre redaksjonsmedlemmer spår nemlig Enga i 2 cupfinaler før sesongen er over. Den ene er selvfølgelig den «ordentlige» cupfinalen, hvor han mener vi vinner og sørger for Europacup på ny stadion i 2017. Den andre er for eksempel nest siste serierunde på Ullevål, mot jernbanestasjonen på vei til Gardermoen. Vi er omtrent like dårlige akkurat nå, og som Morten Langli spår på twitter, så kan fort den kampen avgjøre hvem som rykker ned og hvem som får kvalik av oss. Det kan bli så deilig og det kan bli så grusomt! Jeg tar en blodtrykkspille til jeg…

Enga i dag

Meld deg på bortetur til Kristiansand og vis gutta at #viharryggenderes i møte med Start og Jesus.

Legg igjen en kommentar