Dagboka tirsdag 11. juli 2016

«Det er tirsdag, men det føles som mandag. Ikke akkurat topp stemning med andre ord. Men hva skal man egentlig forvente…Vi er jo Vålerenga tross alt! Igjen er det krise i Vålerenga. Vi ligger på nedrykksplass med stusselige 11 poeng. Ikke mye å rope raitan taitan for med andre ord. Det eneste rom ropes er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 11. juli 2016»

«Det er tirsdag, men det føles som mandag. Ikke akkurat topp stemning med andre ord. Men hva skal man egentlig forvente…Vi er jo Vålerenga tross alt!

Igjen er det krise i Vålerenga. Vi ligger på nedrykksplass med stusselige 11 poeng. Ikke mye å rope raitan taitan for med andre ord. Det eneste rom ropes er «noen må gå», «Rekdal må gå», «spillera må gå», «alle må gå» og ting i den duren. Er dette konstruktivt? Neppe, men vi skjønner at folk i og rundt klubben er frustrerte. Det er aldri moro og ikke prestere. Det er aldri moro når laget ditt varier så jævlig brutalt i prestasjonene som det Vålerenga har gjort i år. Det er ikke moro for noen, hverken for spillerne, trenerne, styret, administrasjonen og oss supportere. Det er så lite gøy at det er så vidt man klarer å finne trøst i at vi har det like jævlig om dagen alle sammen.

Noe må gjøres. Det er varsla endringer og at dette var tema på styremøtet i går kveld er det nok ikke noen stor tvil om. Hva disse endringene egentlig går ut på veit bare klubbledelsen og styret. Dog kunne vi i går formiddag lese at VG «erfarer» at Rekdal blir sportsdirektør, Espeseth blir ny daglig leder og at Deila er mer eller mindre klar som vålerengatrener. Om dette stemmer så har klubben et problem. Den lekker som en sil…igjen. Egentlig er det innmari godt gjort når vi veit at det er så vidt administrasjonen har ansatte igjen om dagen.

Det er ikke lenge siden at lekkasjer kunne ha satt en stopper for Browns overgang til Kina. Det er ikke lenge siden lekkasjer om avganger i administrasjonen forsura miljøet i og rundt klubben. Bare for å nevne noe.

Hva forteller en lekk klubb oss? Jo det forteller oss om manglende profesjonalitet. Det forteller oss om manglende lojalitet til både klubb og arbeidsgiver. Det forteller oss at det er på tide at det blir gjort noe for å stramme opp i rekkene. Vålerenga er ikke bare en fotballklubb. Vålerenga er også forretning og en arbeidsgiver. Vålerenga trenger og fortjener en profesjonell administrasjon som forstår ansvarsområdene og arbeidsoppgavene sine. Vålerenga trenger en administrasjon som er voksne og proffe nok til å legge kjepphestene sine på hylla og respektere vedtatte strategier og veivalg. Vålerenga trenger og fortjener en administrasjon som er lojale mot klubben og arbeidsgiveren sin. Vålerenga fortjener og trenger økt profesjonalitet. Det skal ikke bare bygges et lag på matta. Det skal bygges et lag i kontorene på Valle også. Og vi forventer at alle presterer.

VPN hilser således ryddinga og den varsla profesjonaliseringa av klubben varmt og hjertelig velkommen.

Lykke til i Fana Totland
Mattias Totland har vært i vært i A-lagsstallen siden 2014. Da kom han til Oslo dra Fana for å fullføre videregående skole på Wang Toppidrett. Han står med 19 kamper for 2. laget i Oddsenligaen, samt fem kamper for G19. Nå er skolen ferdig og Totland er allerede tilbake på Vestlandet og sin nye gamle klubb Fana.

Lykke til a, Mattias!

Supporterklær og effekter
VPN har de siste ukene hatt fokus på uautorisert bruk av merkevaren Vålerenga på effekter ment for salg til supportere. Tribuneshopen har på Facebooksida si kommet med en uttalelse om deres syn på saken. Siden vi allerede har skrevet en del om dette temaet og siden det ikke er sikkert at alle leserne våre følger gutta i Tribuneshopen på face så hitsetter vi uttalelsen deres i sin helhet her:

Vi som driver Tribuneshoppen har merket oss skriveriene på VPN om uautoriserte supporterartikler for Vålerenga-supportere og intervjuene med Morten Nydal og Frode Veie om dette emnet på samme nettside. Siden dette i høyeste grad gjelder det vi på Tribuneshoppen holder på med ønsker vi å komme med følgende uttalelse.

Vi anser at det å lage supporterprodukter som t-skjorter, skjerf mm er en viktig del av en den levende supporterkulturen vi har i Vålerenga, på lik linje med blogger, sanger. tifo, radio og supportereide busser som kjører til Ullevål og bortekamper. Vi er overbevist at om alt skal være offisielt og godkjent blir Vålerenga en like trist og død klubb som alle de andre.

Tribuneshoppen ønsker å fortsette og lage supporterklær for vålerengasupportere, men samtidig vi vil alltid respektere klubbens enerett på å bruke klubbens egne logoer. Vi vil aldri lage produkter som ligner på det som finnes på Sjappa. Og vi skal fortsette med å gi hele det økonomiske overskuddet tilbake til Vålerenga.

Rune Borvik og Mikkel Kjelstrup

Ikke til forkleinelse for noen så spør vi om er det noen av deres som har sett skjortene som Probat har laget i samarbeid med Sjappa? Vålerengakolleksjonen består av tre skjorter: «Det heter kjærke ikke kirke», «Tramp Tramp Tramp» og «I dag får bønda bank». Sjekk dem ut på Sjappa eller på sidene til Probat. Dette er som sagt et samarbeidsprosjekt mellom Sjappa og Probat så interessene til klubb og klan er ivaretatt.

Vålerenga i dag
Vi leiter etter trua. Egentlig veit vi at den er der,  for vi kan kjenne den innimellom.

3 kommentarer til «Dagboka tirsdag 11. juli 2016»

Legg igjen en kommentar