Sjappesjef Frode Veie om salg av supportereffekter

Vi har den siste uka hatt fokus på uautorisert bruk av merkevaren Vålerenga på effekter rettet mot vålerengasupportere. VPN har i den forbindelse mottatt et innlegg fra Sjappesjef Frode Veie. Vi lar Sjappesjefen snakke for seg sjæl (han er jo tross alt sjef) og publiserer innlegget hans i sin helhet. Sjappa er en av landets … Fortsett å lese «Sjappesjef Frode Veie om salg av supportereffekter»

Vi har den siste uka hatt fokus på uautorisert bruk av merkevaren Vålerenga på effekter rettet mot vålerengasupportere. VPN har i den forbindelse mottatt et innlegg fra Sjappesjef Frode Veie. Vi lar Sjappesjefen snakke for seg sjæl (han er jo tross alt sjef) og publiserer innlegget hans i sin helhet.

Sjappa er en av landets få supporterbutikker som har klart å holde kontinuerlig drift gjennom de siste 10 årene.

Mye av årsaken til at Sjappa har overlevd er fordi vi har en merkevareavtale med idrettsforeningen som gir oss rett til å trykke supportereffekter med Vålerenga-logo og tekst. Denne avtalen har gitt god synergi mellom eierne (Klubbene og Klanen), samt vært en kvalitetskontroll for at man ikke trykker logoen på alt mulig, som dørmatter og toalettpapir.

Som eier er det Idrettsforeningen som ivaretar rettslige krav mot de som misbruker logo.

Å drive supporterbutikk i dag kan ikke akkurat beskrives som noe økonomisk bonanza. Sjappa er en viktig institusjon for en supporterklubb som opprettholder en del viktige funksjoner som turoperatør (bussturer), billetthåndtering til hjemme/bortekamper, i tillegg til at vi i dag også håndterer medlemsbasen til Klanen.

Disse funksjonene, sammen med salg av supporterartikler er det som gjør oss i stand til å drive Sjappa – med de kostnadene som kommer i tillegg til lønn til ansatte, leie av lokaler, skatter og avgifter. Vi har i dag kuttet kostnadene til beinet og driver Sjappa på ett minimum for rett og slett å kunne holde den levende som ett viktig servicetilbud for alle som er glad i Vålerenga.

Dessverre ser vi fra tid til annen at det dukker opp noen som fra gutterommet starter med salg av diverse artikler. Noen ganger er virksomheten i brudd på lov om opphavsrett. Andre ganger er de i gråsonen, eller kan ikke stoppes med dagens lovgivning.

Det kan være mange grunner til at noen velger å starte dette selv: Noen er genuine supportere som mener at Sjappa er blitt for kommers og alt vi lager ser ut som juletrær. Det er helt sikkert riktig at ikke alt passer til alle sjatteringer av supportere heller. Men det har alltid vært, og det vil alltid være stor takhøyde for å ta imot forslag på design og nye ideer til nye design og trykk. Så er det de som mener at alt er forferdelig dyrt i Sjappa…Det er dessverre litt andre kostnader knyttet til å drive en fast butikk kontra å selge ting fra gutterommet.

For de som gidder å sjekke, så er regnskapene offentlige og man kan se at det går rimelig butt i butt. Det er forøvrig uten at styre og ansatte mesker seg med champagne og kanapeer (ikke liker vi det heller).

Så vår oppfordring til de som har gode idéer til design og produkter som er etterspurt -ta kontakt med Sjappa. De som finner Vålerengarelaterte produkter på nett og Facebook: Ikke kjøp tinga dine der. Det kan være en Brann- eller Kanarifans du støtter med kjøpa dine.

Uten at det skal bli helt Karl Marx: Samhold og samarbeid gjør oss sterke.

Styret Vålerenga sport AS/Sjappesjef Frode Veie

2 kommentarer til «Sjappesjef Frode Veie om salg av supportereffekter»

  1. Skulle ønske det kom for salg "rompetaske" . Drar jo ikke på kamp med dameveske….. Trenger å ha et sted vi har til penger, nøkler og div……. Kjære "Sjappa" vær så snill. Vet at flere enn bare meg ønsker dette.

  2. Bra innlegg, Frode. God tilnærming til et tema jeg ikke fatter har ikke har vært gjort noe med tidligere. Lønner seg av og til å være litt ydmyk ift utfordringer og ikke innta den arrogante og "oven i fra og ned-holdningen" klanen og styre/stell ofte benytter seg av.

Legg igjen en kommentar