Dagboka mandag 27. juni 2016

Lørdagens «Børst og Ball» er over. Den eneste børsten vi har tilgjengelig i dag sur kaffe fra kaffeautomaten. Ball er det derimot masse av om dagen. Det spilles EM. Hvem går videre, England eller Island, Italia eller Spania? Dette skriver vi derimot ikke om i dagboka i dag. Skjelven som vi er etter helgas utskeielser … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. juni 2016»

Lørdagens «Børst og Ball» er over. Den eneste børsten vi har tilgjengelig i dag sur kaffe fra kaffeautomaten. Ball er det derimot masse av om dagen. Det spilles EM. Hvem går videre, England eller Island, Italia eller Spania? Dette skriver vi derimot ikke om i dagboka i dag. Skjelven som vi er etter helgas utskeielser så blir dagboka kort. Dog skriver vi både om Nytt Jordal, fotball og Tron Christian Enersen.

Børst og Ball
For å være 100 prosent ærlig: Vi husker ikke så masse! Vi veit derimot at vi hadde det moro. Det finnes nemlig bildebevis! Vi lar det være med det.

Nytt Jordal
Vi er nå inne i en veldig viktig uke vedrende Nye Jordal Amfi. I forrige uke fikk vi et politisk vedtak om kostnadsramma til ny arena. Det ble i bystyrevedtaket presisert at vedtaket ikke er bundet opp til antall kvadratmeter. Byrådet for næring, Lippestad (AP), var i bystyresalen tydelig på at selv om anbudskonkurransen settes i gang som planlagt 1. juli, så er det en klar føring at brukerne skal være med på optimaliseringsprosessen av bygget. Dette skal, i følge Lippestad, fremkomme tydelig av anbudet.  Nå er det byrådet som skal besørge at bystyrets vedtak blir gjennomført. Hvor gode byrådet er på å følge opp bystyrets vedtak vil vise seg, men vi må ha trua.

Inntil vi faktisk ser hvordan kravspesifikasjonen er og hvilke føringer som blir lagt på anbudet, så veit vi i realiteten ikke i hvor stor grad idrettens behov blir hørt. Det vi derimot veit er at det i morgen skal være et møte mellom kommunen ved tiltakshaver (KID), Vålerenga Hockey og Norges Ishockeyforbund. Regner med at byrådet også er representert her. Hvilken karakter dette møtet har, om det der mulig for klubben og forbundet å komme med innspill til selve anbudet eller om dette er et rent informasjonsmøte, er litt vanskelig å si.

Det er uansett veldig viktig at klubb, forbund og de som legger føringene her (les. politikerne) åpner sinnene sine og jobber sammen for å få til et best mulig resultat her. Det er tydelig at politikerne ikke snakker vålerengersk eller ishockeysk, og det er like tydelig at idretten ikke snakker politikersk. Dette er en realitet som begge parter er nødt til å ta innover seg. Idretten må være sjukt nøye med å synliggjøre at de behovene som de har flagga er viktige for at hallen skal være funksjonell over år. Og politikerne må innse at det å legge ut på anbud etablering av en hockeyhall med en kravspesifikasjon som ikke ivaretar idrettens behov, rett og slett er dårlig prosjektering. Det fleste prosjekt som går til helvette er nettopp sånne prosjekt hvor interoperabiliteten, eller den felles forståelsen om du vil, på alle nivåer ikke er sikra.

Furuset Forum?
Om det ikke er nok spekulasjoner om Jordal Amfi så skal det også avgjøres hvor Vålerenga skal spille i perioden fra de starter å rive dagens Jordal Amfi til den nye og lettere dysfunksjonelle arenaen står klar. Klubben håper på Furuset Forum, men det er ikke klubben som tar denne avgjørelsen. Den skjer på kommunalt hold. Alternativet er Garasjen og det som taler for Garasjen er at det er en kommunal hall. Furuset Forum eies av klubben. De er også mer enn happy på å få inn Vålerenga. Det vil bety økte inntekter for en slunken klubbkasse og nødvendige oppgraderinger av hallen som i så tilfelle vil bli dekket av Oslo Kommune. Mer om dette HER

Amerikansk Fotball
Lørdag spilte U17-gutta NM-finale. Det gikk ikke helt veien. Etter en utrolig spennende og jevn kamp endte kampen 39 – 54 i favør Eidsvoll 1814’s. Vi gratulerer gutta våre med en velfortjent sølvmedalje.

Søndag spilte elitelaget semifinale mot Oslo Vikings.  Det gikk drit. Gutta tapte. Vikings vant 35 -14. Vålerenga Trolls var dermed ute av sluttspillet. Dette var også siste kampen til legenden Tron Christian Enersen. Enersen er, eller var, en av vår tids mest dominante spillere i norsk amerikansk fotball. Linebacken starta karrieren sin på Vålerengas U19-lag, og har vært en klubbspiller av de store. Han har også rocka landslaget når han har fått sjansen. Et av de fremste eksemplene på det er C-EM i Østerrike 2007 hvor han utvilsomt var en av de bedre spillerne, om ikke den beste, på et meget habilt norsk lag. Nettstedet «Amerikansk fotball» kåra i fjor Enersen  til en av de aller beste spillerne som har spilt for Trolls.

Fotball
Lørdag inviterte damelaget på grill- og fotballfest på Valle. Det ble grillfest. Fotballfesten var mest for Røa.  Damene våre tapte 4-0. Les sammendrag av kampen her. Man kan håndtere tap på to måter. Man kan grave seg ned eller man kan børste av seg dritten og se framover. Vi velger det siste. Vi ser framover mot neste match. Den er på førstkommende onsdag. Da kommer Trondheims-Ørn på besøk i cupens tredje runde.

Mens damene spilte seriekamp, spilte gutta treningskamper i Danmark. Det første oppgjøret ble spilt mot svenske Helsingborgs IF torsdag, og den kampen vant gutta 1-0. Søndagens motstander var danske FC Helsingør. Moa sendte Vålerenga i ledelsen etter drøye 34 minutter spill. Resultatet sto seg til pause, men vertene kom tilbake etter hvilen. En eller annen dansk bonde putta et utligningsmål. Vi veit ikke hvem som putta, men vi veit at det var spilt i 64 minutter. 6 minutter seinere fant Juklerød veien til nettmaskene, og sørga for at vi vant 2-1.

Rekruttgutta spilte 12. runde i serien søndag. Det var Stord som fikk gleden av å reise til storbyen denne helga. Stord er et lag som rekrutta bør slå. Slik gikk det ikke. Vi spilte best men sleit med å putte ballen i kassa. Det ble poengdeling. Les sammendrag fra kampen her.

 

Vålerenga i dag
Vi slacker og lader opp til ny uke og anbudskonkurransen om Jordal Amfi. Vi er spente på den kravspekken!

 

Legg igjen en kommentar