Dagboka mandag 20. juni 2016

Denne mandagen innleder en skjebneuke for Nytt Jordal. Hent deg en kopp kaffe og les om Nye Jordal Amfi, seierne til trolla, seieren til damelaget, poengdelinga til rekruttgutta og tapet til herrelaget. Nye Jordal Amfi Dette er en skjebneuke for Nytt Jordal. Onsdag skal bystyret fatte vedtak om de økonomiske rammene for Jordal Idrettspark. Denne … Fortsett å lese «Dagboka mandag 20. juni 2016»

Denne mandagen innleder en skjebneuke for Nytt Jordal. Hent deg en kopp kaffe og les om Nye Jordal Amfi, seierne til trolla, seieren til damelaget, poengdelinga til rekruttgutta og tapet til herrelaget.

Nye Jordal Amfi
Dette er en skjebneuke for Nytt Jordal. Onsdag skal bystyret fatte vedtak om de økonomiske rammene for Jordal Idrettspark. Denne parken er jo, som vi veit, Jordal Amfi en viktig del av.

Nå har det politiske spillet begynt å bli mer og mer tydelig. Det diskuteres både arealstørrelse og penger. Hva politikera kommer til å lande på veit bare de. Det vi kan gjøre er å fortsette å fortelle dem at en hall på 11550 m2 ikke er stor nok til å dekke behovene til idretten.

Man skulle nesten tro at idretten ville fortelle dette til politikera sjæl. Men sånn er det ikke. Oslo Idrettskrets har jo, som vi veit, i forrige uke sendt en uttalelse til bystyret hvor de sier at forslaget til byrådet er tilfredsstillende for breddeidretten. Byrådet har innstilt på et alternativ som innebærer at det detaljprosjekteres på en hall med areal på 1155 m2. Byrådet, med byrådsleder i spissen, har på sin side vært tydelig på at de vil ta med hallens største bruker med på råd når det kommer til «utforming» av hallen.

VPN er pinlig klar over at «utforming» kan være så mangt. Det kan være å velge farge på veggene i garderoben, velge plast eller treseter på tribuna, gulvbelegg etc etc. Vi har derfor tatt politikera på ordet og spurt daglig leder for Vålerenga Hockey, Bjørn Fausa, om hvilket behov breddeidretten egentlig har og om foreslåtte arealstørrelse på 11550 m2 er tilstrekkelig til å oppfylle disse behovene. Les intervjuet vårt her. Det er interessant lesning. Vi håper at politikera, selv om de nok aldri kommer til å innrømme at de har gjort det,  også leser det.

Amerikansk fotball
I helga har det blitt spilt to sluttspillkamper. Vålerenga Trolls vant begge! Seniorlaget slo Nidaros Domers 26-7 i Trondheim på lørdag, og U17 vant 46-0 mot Oslo Vikings i dagens oppgjør på Jordal.

Det er deilig når A-laget vinner men det er nesten like deilig, om ikke deiligere, når unggutta slår Oslo Vikings. Ikke bare forteller det oss at rekruteringa er bra, det forteller oss også at på det alderstrinnet er vi best i by’n!

GO TROLLS !!!

Damene er i siget
I helga gikk Toppseriens 11. runde av stabelen. Søndag ettermiddag møtte Vålerengas damelag  Medkila på bortegress i Harstad. Btw..veit dere at folk fra Harstad på folkemunne blir kalt for seigmenn? Vel…nå gjør dere det. Dette var en digresjon.

Kampen endte 1-0 til oss. Scoringa kom tidlig, allerede etter bare syv minutter spill. Etter dette gjaldt det for damene å tette igjen bakover. Det klarte de med glans. Etter dette seieren er vi a poeng med Sandviken og Trondheims-Ørn som innehar de to plassene over oss på tabellen. Damene har begynt å klatre! Vi liker’e!

Neste match for damene er byderby! Vi møter nemlig Røa hjemme den 25. juni. Avspark kl 15.00. Og veit du hva? Du har ingen grunn til å være hjemme. Kampen er nemlig gratis! Og ikke nok med det. Det blir stemning og grilling også. Grillinga starter fra klokken 13.30. Mette og glade synger vi oss hese for jentene på tribuna. Med seier i denne kampen passerer jentene nemlig Røa på tabellen. Meld deg på arrangementet her.

Poengdeling for rekruttlaget
Mens damelaget vant spilte rekruttlaget uavgjort mot Fyllingsdalen.

Gutta våre kom best i gang. Etter første periode leda vi 1-0, og det var selvfølgelig Rino som putta for oss. I motsetning til damelaget klarte ikke rekruttgutta å tette igjen bak. Etter åtte minutter spill i andre periode utligna strilene. Stillinga holdt seg til kampslutt og matchen endte 1-1.

Neste kamp er hjemme mot Stord 26. juni kl. 15.00.

Treningskampen mot Sarpsborg 08
Vi har ikke bare vunnet og spilt uavgjort i helga. Vi har tapt også. Herrelaget gikk på en smell i en treningskamp mot Sarpsborg 08. Vi tapte 2-0. Begge måla ble scora før pause. Som en av redaksjonsmedlemmene i VPN sa etter kampslutt; Ja ja…det fine med å tape treningskamper er at man ikke blir skuffa når serien sparkes i gang igjen. Vi andre sier: Vel…det er treningskamp. Det teller ikke! Se sammendrag av kampen her.

Uansett…vi gleder oss som unger til EM er ferdig og Tippeligaen sparkes i gang igjen.

Stadionprosjektet
Torsdag 30. juni kl 18.00 inviterer Vålerenga Kultur- og idrettspark (VIKI) til åpent informasjonsmøte om nye Vålerenga stadion.  Stedet er Scandic Helsfyr. Auditoriet på hotellet har plass til 200 mennesker, så det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg plass.

Tema for kvelden blir:

  • Informasjon fra VKIP
  • Status i byggeprosjektet

Hvem har vel ikke lyst til å få med seg siste nytt om byggeprosessen, og se oppdaterte bilder fra tomta? Det blir trangt om plassen, så vær som sagt tidlig ute.

Vålerenga i dag
Vi sender en ny e-post til bystyremedlemmene. Vi driter i den politiske æra deres. Vi vil bare ha en ny funksjonell hockeyhall!

Legg igjen en kommentar