Dagboka tirsdag 14. juni 2016

Det er fotball-EM det handler om også i dag. Mens andre bruker ord som kampfiksing i Norge, lar dagboka seg heller imponere av sveisen til italienske fotballspillere. OMG….for en scoring av Pellé! Jeg veit ikke hva som var vakrest: Scoringa eller stilen. Spiller 2 x45 min med perfekt hår. Det er en bragd. Sjøl ser … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14. juni 2016»

Det er fotball-EM det handler om også i dag. Mens andre bruker ord som kampfiksing i Norge, lar dagboka seg heller imponere av sveisen til italienske fotballspillere.

OMG….for en scoring av Pellé! Jeg veit ikke hva som var vakrest: Scoringa eller stilen. Spiller 2 x45 min med perfekt hår. Det er en bragd. Sjøl ser jeg ut som et takras etter bare 20 minutters trening.

Vi liker å sitere hverandre her i VPN. Og selv om det kan være greit å se bra ut, lar denne dagbokisten seg imponere av andre deler ved Italias spill:

Italiensk forsvarsspill er det nærmeste du kommer sex …..defensivt!

Og når laget i tillegg kontrer som de gjør med fantastisk rask og effektiv fotball, er det lett å få store tanker om årets Italia-lag. Kyniske som faan er de også. De plukket opp gult på gult kort for proffesional fouls, og fremsto akkurat så usympatisk og vakkert som bare italienere kan gjøre.

Men kan Italia gå hele veien og vinne gull? Fredag var det bare 6 prosent som svarte ja i vår uhøytidelige VPN-poll i dagboka. Vi lufter stemningen igjen.

[poll id=»26″]

Belgia viste for øvrig det samme som Spania: Det er ikke lett å score mot lag som legger seg bakpå. Det er faktisk flere enn Vålerenga som sliter med akkurat det (for øvrig vil vi overhodet ikke sammenligne Vålerenga med Belgia og Spania). Forskjellen er enorm, men moro – og frustrerende – å se dem trille ball.

Erling Rostvåg

Vårt Land (papir) har intervjuet Klanens talsperson Erling Rostvåg om det som har skjedd på tribunen i EM.

Det har blitt rettet kritikk mot UEFA og arrangøren for mang­lende sikkerhet inne på EM-arenaene. Har dette vært et problem i Norge?

– Nei, det synes jeg ikke. Både internasjonale supporterforeninger og UEFA selv har uttalt at «if you build a prison, you get prisoners». Det handler om at folk speiler de forventningen du putter på dem. Økt sikkerhet er ikke alltid løsningen.

Kan noe lignende skje i Norge?

– Neppe i den skalaen der. Vi har jo hatt tilfeller av supportere fra Oslo og Bergen som har møttes for å slåss. Men da snakker vi tross alt om et litt annet nivå på volden og færre folk. Og som hovedregel har de nøyd seg med å slåss med hverandre, sier han til Vårt Land.

Kampfiksing

Det er ingen tvil om at det finnes utrolig mye kampfiksing rundt omkring, og VPN utelukker selvsagt ikke at det også finnes i Norge. Men så lenge vi ikke har annet «bevis» enn dårlige dommeravgjørelser, lar vi andre bruke ordet. Så velger vi å bruke de kalde tastene på tastaturet, og ikke de varme.

Sander Berge

Du veit det er agurktid for norske fotballnyheter når vi tar med at sporten.com siterer såkalt tippeliga-ekspert Joacim Jonsson som mener at det er 65 prosent sjanse for at han blir solgt i sommer.

Arni Gautur Arason

Husker du Arni Gautur Arason? Han utdanna seg som jurist mens han var keeper i Tippeligaen, og nå jobber 41-åringen som jurist med byggesaker i Skien kommune, skriver TA i Skien. Tja, la oss kalle det fun fact.

Treningskamp

I dag er gutta tilbake etter ferie, og dermed starter oppkjøringen til høstsesongen. De trener hver dag kl 10. Lørdag er det treningskamp borte mot Sarpsborg, som streames av Klanens webaradio.

Vålerenga i dag

Sorry, ass. Vi sto over treninga kl 10, men får med oss Portugal – Island.

 

Legg igjen en kommentar