VPN korrigerer VPN

Onsdag publiserte VPN en sak der vi tok til orde for at barnehage plassert på torget til den nye stadionen var en dårlig idé da barnehagen ville oppta mye av torgets areal, og at dette ville ha en direkte negativ konsekvens for supporternes opplevelse av å være på kamp. Nå viser det seg at arkitekttegningene … Fortsett å lese «VPN korrigerer VPN»

Onsdag publiserte VPN en sak der vi tok til orde for at barnehage plassert på torget til den nye stadionen var en dårlig idé da barnehagen ville oppta mye av torgets areal, og at dette ville ha en direkte negativ konsekvens for supporternes opplevelse av å være på kamp.

Nå viser det seg at arkitekttegningene VPN tok utgangspunkt ikke er annet enn skisser som skal vise hvordan arealet kan tenkes utnyttet. Da kommunen har lagt klare føringer på hvordan torget skal utformes, er det som å tro på tannfeen å tro at torget kun blir tilpasset supporterønsker. Supporterønsket om en stor åpen plass, som vi kan fylle med utsalgsboder for mat og drikke, og bord og benker til å fortære herligheten, er ikke annet enn utopi.
Torget var regulert som et grøntområde og ved en eventuell endring av den reguleringen må området (torget) gi nærområdet en annen merverdi. Dette er helt vanlig når det kommer til omregulering av grøntområder som for eksempel parker og sånn. I dette tilfellet så er det krav om at det aktuelle området skal tilføres liv og aktivitet morgen, formiddag, ettermiddag og kveld. Dette livet/aktiviteten kan være en butikk, en restaurant, en barnehage e.l. Dette er en sak som har versert lenge og dokumentbunken er stor.
Dessverre glapp dette kravet derfor  for VPN. Vi var i møte med klubben onsdag kveld og de var store nok til å si at de kunne ha opplyst oss bedre. Vi er store nok til å innrømme at dette kunne vi fått med oss dersom vi hadde satt oss nøyere inn i saksdokumentene. Unnskyldningen vår er at fotballen ikke er de eneste som bygger ny kamparena for tiden og vi driver VPN på rein dugnad. Det kommer på toppen av jobb, unger, kravstore damer, en spennende sesongavslutning på Skam og deltagelse i Eurofitprosjektet. Ting kan glippe og det gjorde det nå. I møtet vi deltok i går så ble vi skissert flere mulige løsninger og vi ser mer positivt på situasjonen nå enn det inntrykket vi tidligere hadde og som dannet grunnlaget for onsdagens artikkel. VPN ble i alle fall beroliget og vi ser frem til en endelig løsning på torg og stadion. En endelig løsning som samsvarer i langt større grad med våre ønsker som supportere enn det vi tidligere satt med et inntrykk av. Heia Vål’enga!

Legg igjen en kommentar