VPN mener: Nei til barnehage på torget

I et forsøk på å få flere inntekter til ny stadion prøver Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) nå å gi bort torget til barnehageformål. Problemet er bare at alle sier nei, inkludert VPN. Byutviklingskomiteen i Oslo Kommunen, altså politikerne, skal behandle Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) sin søknad om omdisponering av torget på nye Vålerenga Stadion … Fortsett å lese «VPN mener: Nei til barnehage på torget»

I et forsøk på å få flere inntekter til ny stadion prøver Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) nå å gi bort torget til barnehageformål. Problemet er bare at alle sier nei, inkludert VPN.

Byutviklingskomiteen i Oslo Kommunen, altså politikerne, skal behandle Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) sin søknad om omdisponering av torget på nye Vålerenga Stadion til barnehage i dag. Møtet starter klokken 16.30. Plan- og Byggningsetaten har allerede avslått forslaget to ganger, så nå har Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) anket avgjørelsen videre.

Saken er som følger:

  • Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) vil ha barnehage inn i nye Vålerenga stadion, i lokalene som vender ut mot det nye torget.
  • I planene som er vedtatt ligger det ikke barnehage i stadion. Den ligger på felt B6 – leilighetstomta.
  • Den foreslåtte barnehagen vil ta cirka 75% av arealet til torget, som utendørsområde.
  • Plan- og Byggningsetaten vil ikke ha barnehage i stadionkroppen og har avslått søknaden i to omganger.
  • Brann- og redningsetaten støtter ikke forslaget om barnehage, de skal bruke torget til brannbiler hvis det oppstår en situasjon på stadion.
  • Noe av arealet man ønsker å bruke til barnehageformål er også avsatt til OB-busser, altså trailerne TV-kanalene bruker for å produsere og sende kamper.
  • Ulna AS, eier av den foreslåtte barnehagen, vil flytte Alleen Barnehage til stadion, dermed blir det heller ikke flere barnehageavdelinger totalt, slik Vålerenga har påstår i sin søknad til kommunen.
  • I tillegg strider søknaden mot vedtatte planer og regler for offentlige torg som er vedtatt i Kommuneplanen fra 2015.

Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) har solgt inn torget som en samlingsplass for oss supportere når vi skal på kamp. Sjappa skal være der og vi skal få vår egen pub. En pub på stadion vil kreve ganske mange plasser, både inne og ute på torget, for å ta unna alle som ønsker seg en øl eller en matbit før kamp.

At Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) nå forsøker å sabotere torget med å gi bort 75% av arealet til en barnehage er for oss uforståelig. Det argumenteres med at det vil gi sikre langsiktige inntekter, men det har vi allerede fra skolen. Samtidig er avslaget fra Plan- og Bygningsetaten, som du kan lese her, såpass fullspekket med gode grunner til hvorfor det ikke bør være stadion på torget at vi ikke kan gjøre annet enn å være enig, rett og slett av hensyn til barna som eventuelt skulle vært der.

Ødeleggelse av torget vil gjøre det mindre attraktivt å dra på kamper og ta store arealer fra oss supportere. Vi har støttet klubben i det meste når det gjelder stadion, men her må vi faktisk si at nok er nok.

Totalt areal med utendørsareal for foreslått barnehage. Merk at uteservering nå er satt til et lite hjørne av torget, på høyre side.
Totalt areal med utendørsareal for foreslått barnehage. Merk at uteservering nå er satt til et lite hjørne av torget, på høyre side.
Totalt areal med utendørsareal for foreslått barnehage. Merk at uteservering nå er satt til et lite hjørne av torget, på høyre side.
Totalt areal med utendørsareal for foreslått barnehage. Merk at uteservering nå er satt til et lite hjørne av torget, på høyre side.
Opprinnelig plan for torget, med utsalgssteder, stor uteservering og vrimleområder.
Opprinnelig plan for torget, med utsalgssteder, stor uteservering og vrimleområder.

Legg igjen en kommentar