Dagboka onsdag 1. juni 2016

Det er sommer i Norge og ferietid både for fotballgutta og hockeygutta. Dagboka tenker derfor uttafor boksen og ser på datamaskinenes verden i stedet. Vi er on the line! Internett er et fantastisk kommunikasjonsverktøy. Du kan snakke med likesinnede om absolutt alt. Vålerenga er selvfølgelig et yndet diskusjonsemne, om enn ikke for hele Internett så … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 1. juni 2016»

Det er sommer i Norge og ferietid både for fotballgutta og hockeygutta. Dagboka tenker derfor uttafor boksen og ser på datamaskinenes verden i stedet. Vi er on the line!

Internett er et fantastisk kommunikasjonsverktøy. Du kan snakke med likesinnede om absolutt alt. Vålerenga er selvfølgelig et yndet diskusjonsemne, om enn ikke for hele Internett så er det i alle fall en god del som bryr seg. Forumet er vår lokale bule, mens Facebook er mer en samling for hele verden.

Utfordringa er å holde debatten på et sindig nivå. Skal noe fruktbart komme ut av en debatt må den gjerne være opphetet, men den må holdes på et nivå der man faktisk får noe ut av hver side. Argumenter må på bordet. Man må holde seg til fakta. Stråmenn må brennes.

Men det skjer ikke på Internett.

På Internett er det lovløse tilstander. Det er skyttergraver. Det er stråmenn som lever i beste velgående. Dagboka har til og med hørt om stråmenn som har blitt presidenter. Og dette er et problem.

Det folk tydeligvis glemmer er at det som diskuteres er spillere; det er folk; det er mennesker med egne tanker og følelser. Og de har selvtillit. Noen spillere blir til huggestaber. Uansett hvor dårlig andre gjør det så er de aktuelle spillerne fortsatt de dårligste på banen.

Og er det noen som mener noe, så kan du banne på at det er noen som mener det stikk motsatte. Og den meningen skal de rope mot deg. Skyttergravene graves og de bak skjermene gjemmer seg i dem.

Men det er ikke alltid sånn. Går det bra er det lite av det, men når det går dårlig så kommer motsetningene til syne. På Facebook. På forumet. I mediene.

Og sånt blir det dårlig stemning av.

Krangel skaper dårlig stemning. Krangel skaper mishag. Krangel kan være konstruktiv, men når den kun brukes til å slenge drit så er det bare dust.

Det nytter ikke å gå i konspiratoriske feller om at Vålerenga styres av Klanen. Det nytter ikke å mene at Simon Larsen er verdens verste forsvarsspiller. Det nytter ikke å sitte bak tastaturet sitt og rope opp om all urett man tror man blir utsatt for og kalle det for «kollektiv avstraffelse».

«Kollektiv avstraffelse» er forresten ikke noe som bare finnes i Nord-Korea, som det blir hevdet på sosiale medier (Facebook). Det er noe man blir utsatt for når grupper ikke klarer å oppføre seg. Da setter man en stopper for alt ved å si «dere som gruppe får ikke lov til å værre med på bildet». Du blir kollektivt avstraffa når du plutselig må vise pass ved grensa bare fordi noen duster har sprengt noen bomber. Du blir kollektivt avstraffa ved å være utestengt fordi noen andre i gruppa du mener du tilhører/ikke tilhører (stryk det som ikke passer) gjør noe som får de som arrangerer festen til å reagere.

 

Vålerenga i dag
Er det noe som skjer i dag?

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 1. juni 2016»

Legg igjen en kommentar