Dagboka torsdag 26. mai 2016

Det er dagen derpå og denne dagbokskribenten kjenner kampene i både armer og bein. Første kampen bestod i å kjøpe, bære, frakte, bære mer, grave og planta 20 forpulte tujatrær som værsegod har å bli en hekk fortere enn ekspedetrisen klarer å si «og til det trenger du nok 4 40 liters sekker med kugjødsel … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 26. mai 2016»

Det er dagen derpå og denne dagbokskribenten kjenner kampene i både armer og bein. Første kampen bestod i å kjøpe, bære, frakte, bære mer, grave og planta 20 forpulte tujatrær som værsegod har å bli en hekk fortere enn ekspedetrisen klarer å si «og til det trenger du nok 4 40 liters sekker med kugjødsel som du må legge i bunn for å gi de gøye smaragdtujaene dine gode vekstvilkår». Andre kampen bestod i å deretter dra på kamp – og delta på hoppesanger. Aldri har det kostet noen så mye å klappe i hendene. Men heller denne formen for smerte enn klappere og kiss cam.

Exit Alle Vidarene
Så gikk det som vi håpte og trodde: Vålerenga ser videre i cupen på bekostning av Vidar. Som så mange ganger tidligere så dominerte vi banespillet, men det mangler litt killerinstinkt foran kassa. Det er vanskelig å gjøre de rette valga når det står 10 bønder dypt på egen banehalvdel og vi gjør det ikke alltid lettere for oss selv ved å være stasjonære uten ball, stå feilvendt og når man kommer til kant og får lagt inn så kommer gjerne 2-3 i første bølge og så kommer det ingen.

De øvrige resultatene fra cupen er kanskje kjent for de fleste men vi tar de med (vinnere i uthevet skrift):

Strømsgodset – Stabæk 1-0
Tromsø – Odds 3-2
Sarpsborg – Stjørdals/Blink 3-0
Bodø/Glimt – Haugesund 3-3 (7-6 på straffer)
XXX – Brattvåg 1-0
Sandefjord – Ulf Sandnes 2-1
Rosenborg – Nest-Sotra 3-1

Vi biter oss merke i at Stabæk, Odds og Haugesund forsvant ut og at i alle fall Odds og Haugesund var favoritter i sine kamper.

Trekning
Trekningen til NFF er nå foretatt og etter at NFF har vært inne og bestemt hvem som skal spille hjemme og borte ser oppsettet slik ut:

Bodø/Glimt – Sarpsborg 08
Strømsgodset – Vålerenga
Tromsø – Rosenborg
Kongsvinger – Sandefjord

Kampene skal spilles 21. og 22. september, men dato og tidspunkt for de aktuelle kampene er ikek fastsatt enda.

Vålerengas damelag er også videre i cupen og de skal ut i en vanskelig hjemmekamp mot Trondheims/Ørn. Forhåpentligvis uten Randi Leinan.

Klubbøkonomi toppfotballen 2016
Man kan si mye rart om NFF, men akkurat arbeidet de gjør og administrerer for å klubbøkonomien er gull verdt når klubber og supportere er prisgitt klubber og suportere som historisk sett har en kortsiktig og hedeonistisk tilnærming der man setter sportslig suksess på kort sikt over bærekraftig økonomi over lang sikt.

NFF hadde i dag sin halvårlige pressekonferanse over tilstanden i norsk fotballøkonomi og samla sett så så det ikke så helgærent ut.

Under her kommer en rekke skjermdumper fra NFFs presentasjon slik at dere kan få med dere det viktigste:

Det samlede driftsresultatet for toppfotballklubbene på herresiden er i bedring. Her er en graf for årene 2008 -2015 som viser utviklingen. Rød strek er utgifter og blå strek er inntekter med unntak av spillersalg og inntekter fra e-cupspill)

fotballøkonomi slide 1 2016
Som dere ser så har man samla sett ligget i minus hele veien fra man startet dette arbeidet og at inntektene endelig nå samsvarer (nesten) med utgiftene.

Tar man med inntekter fra spillertransaksjoner og e-cupspill så blir resultatet bedre:

skjermdump2

Når det gjelder de forskjellige klubbene så er situasjonen ganske sammensatt. Noen driftes godt og har en sunn økonomi. Noen er lekk i alle ender og noen jobber hardt med å økonomien slik at man unngår å havne i rød sone og dermed må komme opp med en økonomisk handlingsplan ihht NFFS kriterier. I den siste kategorien finner man Vålerenga. I skjermdumpen under ser man at Viking har gått fra rød sone til gul, men de er fremdeles underlagt NFFs handlingsplan ettersom man må ha 2 perioder utenfor sonen for å slippe.

fotballøkonomi slike 3 2016

Vålerengas damelag/bredden har rapportert i grønn sone begge gangene.

fotballøkonomi slide 4 2016En oversikt over både eliteserien, 1. divisjon og damens toppserie gir følgende konklusjon:

  • Bedring i eliteserien
  • Forverring i 1. divisjon
  • Uendret i toppserien

Bryne har ikke nådd sine mål i handlingsplanen og må gjøre ytterligere justeringer. Ull/Kisa og Raufoss har havnet i rød sone og må derfor utarneide en handlingsplan og bedre egenkapitalen i klubben.

fotballøkonomi slide 5 2016

De økonomiske nøkkeltallene for klubbene samlet er slik:

fotballøkonomi slide 6 2016En skulle jo tro at dagene der klubbene budsjeterer med  usikre tall som spillersalg og e-cupinntekter er forbi, men den gang ei. Etter mange magre år hadde man i 2015 både suksess i utlandet og fikk solgt en god del spillere, nå som gjør at driftsresultat II blir positivt på tross av at det er underskudd på driftsresultat I.

Dersom dette ikke var nok kan du se pressekonferansen i sin helhet HER

Nye Jordal Amfi beibi!
Det er ikke til å stikke under en stol at Vålerenga Hockey følte seg mer inne i varmen når det gjelder utviklingen og planleggingen av det nye hockeyhallen på Jordal. VG melder at nå tar tidligere leder i Vålerenga Fotball og AP-nestor grep til å involvere klubben i utformingen av ny stadion.

Det er i alle fall det de prøver å gi inntrykk av.

Den opprinnelige arenaen, slik den så ut da man hadde tenkt til å arrangere OL der, var på 10.000 plasser og totalt 17.000 m^2. Nå har man to alternativer og det er 5.500 sitteplasser på en arena som enten er på 14.000 m^2 eller 10.500 m^2 – og det er disse m^2 som er stridens kjerne. For å få en moderne stadion med moderne fasciliteter for publikum, spiller og funksjonærer så trenger man plass. Dette går på f.eks. bespising og toaletter for oss tilskuere, VIP-areal for ikkedødlige pengeguder, garderobestørresle for spilleren osv.

Det er her man sitter med et inntrykk av at kommunen vil kutte unødvendig mye slik resultatet blir at man skaper en hybrid der man har en helt ny arena som har merkelige og klare svakheter utfra hva man forventer og i endel tilfeller krever.

Og det er jo ikke bare du og jeg som krever. Det ligger noen krav inne fra diverse hockeyforbund o.l. også.

Vålerenga idag
Trekning i cupen.

Skam idag
Nå har jo endelig Noora fått møte igjen William, men han virka både distansert og kald. Eva er tydeligvis blitt ganske close med Penetrators-Chris og kunne opplyse om at Wlliam har hatt planer lenge om å flytte til London. Om det er serr eller om han bare føkker med Noora ække vi menn nok til å vite, men at han er såra og krenka over det Nico sa virker ganske klart. Vi VPN mener serr at han bør komme seg ut av den XXL-osteduddelposen med selvmedlidenhet og være den mannen han viste at han kunne være da han og Noora satt i bilen hans og hun sa hun hade noen greier hun måtte ordne opp i før hun kunne fortelle ham det.

Det virker ikke troverdig når man først sier at Nico er en manipulerende psykopat og deretter tilsynelatende glupsk slafser i seg både krok, dupp og snøre som spykobror legger ut.

Det er ikke meninga å hate William, men han fremstår ikke som spess mandig til å være føkkboy…for å si re sånn.

 

 

 

En kommentar til «Dagboka torsdag 26. mai 2016»

Legg igjen en kommentar