Dagboka søndag 1. mai 2016

Det er dagen derpå og vi dveler over gårsdagens kamp og toucher innom dagens rekruttkamp mot bunnlaget i 2. divisjon. Damenes kamp mot Kolbotn i går ble utsatt på grunn av vann på banen. Vi starter med å siterer Rekdal i Nettavisen: – Vi forsvarer oss dårlig på en del ting, vi rygger i stedet … Fortsett å lese «Dagboka søndag 1. mai 2016»

Det er dagen derpå og vi dveler over gårsdagens kamp og toucher innom dagens rekruttkamp mot bunnlaget i 2. divisjon. Damenes kamp mot Kolbotn i går ble utsatt på grunn av vann på banen.

Vi starter med å siterer Rekdal i Nettavisen:

– Vi forsvarer oss dårlig på en del ting, vi rygger i stedet for å støte, vi blir for feige. 2-0-målet er litt sånn, vi har to stoppere som rygger i stedet for å støte. Fotball består av feil, det er sånn det er. Vi skapte noen sjanser som følge av feil hos LSK, men Arnold Origi hadde noen fantastiske redninger. Men vi kan ikke si at vi hadde marginene med oss når det gjelder avslutninger, sier Rekdal.

Fred Friday kjempet inn 1-0-målet for Lillestrøm, en scoring som kan godkjennes uten protester, men å score med knotter i hodehøyde vil bli underkjent av mange dommere. Uansett: Norsk presse hyller alt denne 20-åringen (blir 21 år i mai) gjør siden han nå er toppscorer med sju mål, men ærlig talt: Han var totalt usynlig i andre omgang (med unntak av da han var i offside og fikk en sjanse), og var det veldig mye mer enn scoringen som imponerte?

Rekdal setter igjen ord på det:

– Vi så ham veldig lite egentlig. Han var på rett plass på 1-0-målet, men ellers synes jeg ikke han var et problem for oss. Han er stor og sterk, men vi har sett ham bedre, sier Rekdal til Nettavisen.

Nettavisen vinkler sin sak på at «Ghayas Zahid feide ned Håkon Skogseid med en knallhard takling, men dommer Svein Erik Edvartsen nøyde seg med det gule kortet til store protester fra Åråsen-publikummet».

Igjen: Her kan dommer absolutt gi rødt kort, men det er også fullt mulig å gi gult kort uten å kalle det en feil. Hvis rødt burde i så fall Fridays scoring vært underkjent hvis lista skal legges riktig av dommeren.

For å si det sånn: Lillestrøm burde være mer bekymret over at egen keeper klarer å få krampe enn hva som skjedde med Håkon Skogseid.

Ikke bråk på Lillestrøm

LSK – VIF er såkalt høyrisikokamp. Da kan det være greit å registrere at det ikke var noe bråk i går. Hva kan det komme av?

– Vi har kun hatt to bortvisninger fra stadioen. Det var to karer som var fulle og kranglete før kampen. De har ikke vist seg igjen, så alt tyder på at de har fulgt pålegget og holdt seg borte fra stadioen, sier operasjonsleder Thorleif Skovereng i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Hvor dårlige var vi?

Å tape fotballkamper er aldri greit, men noen ganger er det mindre ugreit enn andre ganger. Vålerenga har som vanlig mest ball, og i går var vi faktisk flinkere enn tidligere i sesongen også i lengderetningen. Vi kontrer ikke som Lillestrøm på sitt beste, men selv om vi bruker noe mer tid og noen flere trekk, spiller vi oss flere ganger elegant gjennom.

Men vi scorer for lite og er for rufsete bak. Og vi savner en fandenivoldskhet blant gutta.

Samtidig er det lettere å spille kontringsfotball enn possession. Det har Leicester og Atletico Madrid vist gjennom hele sesongen.

Christian Grindheim sier det ganske greit i intervju med klubben («det er vanskelig å spille mot lag som satser på kontring når man havner bakpå allerede etter 8 minutter»), men samtidig avslører han at Vålerenga kanskje er for lette å spille mot? Vi har åpenbart en visjon om å spille vakker fotball, men Lars Bohinen sa i fjor at han heller ville rykke ned med den fotballen han tror på.

Det er mye bra, sier intervjuer, og Grindheim svarer: Det hjelper lite når du har spilt åtte kamper og står med seks poeng.

Så da er spørsmålet: Vil du vinne ligaen som Leicester eller ikke vinne noe og ha ballen mye og spille vakkert? Her er ikke VPNs folk helt enige med seg selv:

«Er ikke livet som VIF-supporter bare en eneste lang sesjon med depping, da? Med mulig sporadiske opphold for falsk lykke og optimisme?»

«Jeg vil heller at vi spiller god fotball enn å køle ballen opp til en sterk bjønn som bare skal mæle ballen inn.»

Det VPN ikke har begynt å gjøre, er å snakke om å kvitte seg med Rekdal. Den tråden finnes på forumet, og vi lar den være der.

Rekruttgutta

Kl 16 i dag spiller Vålerenga 2 borte mot Lysekloster, som er i nærheten av Bergen. For ordens skyld skriver Lysekloster på sin hjemmeside (om en kamp som for øvrig omtales som storkamp):

OBS – OBS    Skulle det bli regn så ta med paraply. Gutta som skulle legge takplatene over tribunen tok for tidlig helg. Taket er derfor ikke lagt, og fortsatt ikke tett.  Så nå satser vi isteden for at LIL sitt forsvar er pottetett på helgens kamp.

Lysekloster har tapt sine tre første kamper – alle med ett mål. Men de har ambisjoner, og det blir neppe en enkel affære på Vestlandet. I cupen ledet de 3-0 over Åsane (OBOS-ligaen), men tapte i ekstraomgangene.

Vålerenga i dag

Tja, har du forvillet deg til Bergen, vet du hvor du bør være.

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer til «Dagboka søndag 1. mai 2016»

  1. 2016-utgaven av Enga er det ingen i TL som frykter. Demonstret på Åråsen denne gang. VIF har ikke råd til å sparke Reka. Håper de klarer seg i TL slik at det nye stadion blir innviet der og ikke som Obos lag. Mer er det ikke å håpe på denne sesongen.

Legg igjen en kommentar