Kampreferat Lillestrøm – Vålerenga

I det vi er i ferd med å la april spasere heden er det klar for årets bortetur til Blått Åråsen. Lillestrøm er en nitrist plass. Det ble ikke bedre at det var surt, grått og bløtt. Tippeligaens 8. runde – Åråsen Stadion lørdag 30. april 2016, Kl. 15:30 Solgte billetter: 9.085 Lagoppstillinger:                                   VIF: Aslak Falch … Fortsett å lese «Kampreferat Lillestrøm – Vålerenga»

I det vi er i ferd med å la april spasere heden er det klar for årets bortetur til Blått Åråsen. Lillestrøm er en nitrist plass. Det ble ikke bedre at det var surt, grått og bløtt.

Tippeligaens 8. runde – Åråsen Stadion lørdag 30. april 2016, Kl. 15:30

Solgte billetter: 9.085

Lagoppstillinger:                                  

VIF: Aslak Falch –  Simon Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson (64. min Lindkvist) – Sander Berge, Christian Grindheim, Vajebah Sakor – Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown (67. min Omarsson), Zahid

Benk: Adrian Møller, Rasmus Lindkvist, Herman Stengel, Niklas Castro, Simen Juklerød, Elias Omarsson, Anders Nedrebø,

Lillestrøm: Origi – Skogseid, Kippe, Amundsen, Mikalsen – Jradi (79. min Kolstad), Innocent, Lundemo (60. min Knudtzon), Ofkir, Martin – Friday

Benk: Ødegaard, Folkeborn, Rindarøy, Vilhjalmsson, Knudtzon, Kolstad

Dommere: Svein Erik Edvartsen

Mål: 

1-0 Friday (7 min)
2-0 Jradi (30 min)

Gule kort: 

88 min Zahid (VIF)
90 min Bonke not so Innocent (LSK)

Kampen:

1. omgang

Kampen begynner uten at noen helt klarer å gripe tak i kampen og ta føringen. Vi prøver å spille gjennom i midten, men er upresise og LSK prøver seg på vår venstreside, men der har vi Jesper Arvidsson, og han har vært bra de kampene han hr spilt i år. LSK klarer å sette press på oss etter 7 minutter. Mye av dette skyldes at vi ar ca 900 elendige forsøk på å klarere ballen. Etter mye klabb og babb får Lillestrøm avsluttet og en av v åre blokkerer skuddet g de får corner På corner blir det mer klabb og babb og elendige avklaringer får LSK er klart bedre enn oss i duellspiller og spiller ballen frem og til bake i luften før Fred Friday kaster seg frem og tupper ballen i mål.  1-0 til bøfla.

Etter dette normaliserer spillet seg igjen. Det det går pent og pyntelig for seg frem til Zahid tråkler seg  vei gjennom i midten og dytter blæra til DFH. DFH drar av en mann og lapper av gårde en hissig rakett mot krysset. Dessverre får Origi en finger på ballen og den stryker på utsiden.

De fleste sjansene Vålerenga får i denne fasen av kampen er faktisk gavepakker fra LSK. De prøver å spille litt possesion på midtbanen, men spiller flere ganger fæle tverrsoverpass som havner i sekken vår. Og da er det bare å dytte ballen i lengderetning til en hissig Brown. Han går gjerne for avslutning selv, men etter 23 min så trekke han på seg Kippe og spiller motsatt til Sakor. Sakor kommer delvis igjennom og Origi gir en corner på avslutningen.  På corneren er Wæhler høyest og sender av gårde en skummel ball i retning av krøsset. Origi er på den også, men det positive er at vi nå er mye mer med i kampen.

…I alle fall helt til Jradi får ballen på Lillestrøms venstreside. Mannen som skal ta det rommet er Zahid, ettersom Skor befinner seg sentralt da, er 50 meter bak og lunter hjem. Han får all verdens tid og plass og utfordrer Arvidsson, går ut, og går inn og curler den rundt Falch. 2-0 – og som i kampen mot Stabæk så får vi tydelig bevis på hvorfor en Zahid uten særlige defensive fibre fungerer langt bedre sentralt enn på kant.

Etter målet fortsetter kampen i samme tralten. Vi har ballen mest og skaper en del gjennom småspill sentralt, sette opp 2 mot 1 og sette opp for innlegg. Vi ligger under 2-0 og står nok også litt høyere enn tidligere i kampen. Dette gjør oss litt mer sårbare for kontringer og dette er noe LSK utnytter godt nok til å komme til sjanser, men ikke til å score. Omgangen ebber ut med 2-0 til bøfla.

2. omgang

I pausen gjør vi ingen bytter og vi skal i denne omgangen spille mot og forhåpentligvis score foran egne supportere. Det virker i starten som om dette gir motivasjon. Innen det har gått 7 minutter kunne vi med litt større dyktighet ha putta 2 ganger. Først blir Arvidsson med opp og legger presist inn til DFH som styrer ballen centimetere utenfor Origis første stolpe. Like etter ruller vi frem på samme kant og Zahid legger 45 grader til Sakor som ikke kommer skikkelig over ballen og avslutningen går ufarlig over mål fra en veldig god posisjon.

Etter 63 min brytes denne rytmen i spillet opp ved at LSK kommer på en farlig kontring. De klarer å spille fra Friday alene med Falch. Falch redder mesterlig, men Friday får tak i returen og kan putte den i åpen kasse. Dessverre for Friday er Wæhler mellom stengene og han ordner opp og redder på strek.

Begge lag gjør nå bytter med tanke på kampens sluttfase. LSK setter innpå kontrings- bakromsspilleren Erling Knudtzon og Vålerenga dytter innpå Lindkvist for Arvidsson og Omarsson for Brown. Mao så kom det innpå en god kjappe labber.

Vålerenga fortsetter å ha gode tendenser. Grindheim er flink til å åpne opp forsvaret til bøfla med såkalte korridorpasninger mellom back og stopper og vi kommer både rundt på kant og får lagt inn og tråkler oss gjennom i midten, men der bøfla ser farlige ut så blir våre forsøk for ofte litt puslete. En touch for mye, satser på følsomhet i stedet for kraft, et nest siste pass uten god nok adresse og lignende.

På tampen får også Zahid gult kort for å blæste en bøffel med dobbeltløpa hagle uten å fellingstillatelse.

Like etter får også Bonke Innocent gult kort for å dra ned en av våre.

Og så får Wæhler gult kort for å dra ned en bøffel i omtrent samme posisjon, men på motsatt side, som Bonke. Om ikke annet så sørget han da 12 sekunder før slutt at han er mye nærmere neste suspensjon. Får håpe Jonatan snart får orden på kuleledda sine slik at vi kan stille med en stopper i alle kampene Wæhler må stå over.

Etter kampen er det bare å konkludere med at tap mot bøfla er surt, men kampen var ganske underholdene og vi hadde fortjent mål og poeng her. Ganske stor forskjell på dette 2-0 tapet og det mot Sogndal for å si det sånn.

 


Legg igjen en kommentar