Dagboka tirsdag 26. april 2016

Vi suger litt til på Start-kampen og ikke minst livet på tribunen. Dagboka får også med at rekruttene vant i går og at Stabæk i morgen går til rettssak mot Staten for å få tilbake tapte inntekter etter Gunnarsson-saken. Og for å ta det første sist: Når en massemorder kan vinne fram mot Staten, bør … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. april 2016»

Vi suger litt til på Start-kampen og ikke minst livet på tribunen. Dagboka får også med at rekruttene vant i går og at Stabæk i morgen går til rettssak mot Staten for å få tilbake tapte inntekter etter Gunnarsson-saken.

Og for å ta det første sist: Når en massemorder kan vinne fram mot Staten, bør det være muligheter også for Stabæk. Budstikka har intervjuet styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball. Rettssaken starter i morgen i Asker og Bærum tingrett:

– Vi krever rett og slett vår rett. Vi mener at vi er urettmessig siktet og tiltalt, og vi krever derfor erstatning for dette. Alle som mener at de er urettmessig siktet, har rett til å kreve erstatning fra Staten. Slik er den norske straffeloven, sier Espen Moe til avisa.

Stabæk krever erstatning for tapte sponsorinntekter i 2012 og 2013.

Vant i 2. divisjon

Vålerenga 2 vant 1-0 over Førde i går i Vallhall. Rino Falk Larsen avgjorde i kampens 70. minutt, men Førde kunne absolutt utlignet på slutten selv om Vålerenga vinner fortjent nok. Uansett topper vi tabellen etter to seire og en uavgjort på de tre første kampene.

Tilskuere på søndager kl 20

Start – Lillestrøm  3.623 tilskuere, Stabæk – Molde 3.289 tilskuere, Strømsgodset – Haugesund 6.095 tilskuere, Viking – Odd 7.995 tilskuere, Odd – Start 6.440 tilskuere og Vålerenga – Start 6.379 tilskuere.

Ja, det var glissent på Ullevaal stadion søndag, men tallene viser at antall betalende tilskuere på søndager kl 20 i årets Tippeliga ikke imponerer noen. Fun fact: Det snødde i Oslo denne søndagen.

Forum-innlegg

En som kaller seg Jerusalem har lagt igjen mange gode tanker i dette forum-innlegget, og det er verdt å lese i sin helhet:

«Vi som var på Ullevaal i kveld, vi kommer uansett! Vi kommer på en regnværsdag selv om Enga kjemper mot nedrykk i OBOS-ligaen! Vi kommer på neste kamp selv om vi ble slått ut av Vindbjart i cupen! Borte er sutrete medgangssupportere, finlandshetter og venners venner. I kveld var vi som var på Ullevaal die-hard, dedikerte supportere som elsker Vålerenga. Som, whatever may come, aldri vil dra noe annet sted. I kveld var det oss! Og jammen heller: Vi kan faktisk fortsatt! I kveld var det humor! I kveld var det trøkk! I kveld ga vi oss aldri! I kveld var det så moro på kamp som det ikke har vært siden siste serierunde i 2012 og et par turer på Åråsen siden!….»

«Om Vålerenga skal reise seg som magnet på sponsorer og Oslos befolkning handler kanskje aller mest om Klanen klarer å reise seg, og denne kvelden gav meg håp om at det faktisk er mulig. De siste kampene har vi blitt færre, men stemninga har gradvis blitt bedre. Skal Klanen vokse igjen må vi gjøre det ut fra en kjerne (beklager at jeg ikke fant et bedre ord for å beskrive dette) som har et så massivt lydnivå og er så samkjørte at folk har lyst til å være en del av oss, og bygge oss opp igjen. Og jeg tror faktisk den harde kjernen jeg så på Vestbredden i kveld vil være i stand til det. Vil være attraktiv nok til sakte å bygge seg opp igjen til en ny æra som Norges beste. Det er nemlig fortsatt ingen andre supportergrupperinger i Norge som får så mye lyd ut av 4000 som oss.»

Dagboka tar med så mye av dette innlegget nettopp fordi vi mener innlegget treffer klokkereint.

Så er det selvsagt en nisse (av mange, ikke minst i media) som må kritisere under innlegget, men sånn vil det alltid være. For det vil alltid være noen som sitter på rævva et eller annet sted og klager på de som prøver.

Kjetil Rekdal

I snakker til Fædrelandsvennen om Start, og anbefaler dem å fortsette i samme spor. Han sammenligner med Vålerenga og hva de tenkte etter fire tapte kamper:

– Vi diskuterte om vi skulle legge oss bakpå, og krige om poengene,  eller om vi skulle fortsette å spille som vi har gjort. Da valgte vi å fortsette som vi har gjort, og heldigvis har vi fått to seiere på de tre siste kampene. Vi er ikke i mål med noe som helst, men det hjelper å vinne, sier Rekdal til avisen – et intervju som Aftenposten har lagt ut på nettet.

Fosseberget Supporterklubb

I morgen er det cupkamp på Hønefoss – her er det selvsagt mulig å gå på et historisk cup-tap mot et svakt 2. divisjonslag som ikke har vunnet i årets serie. Men enn så lenge koser vi oss over hvordan denne klubben håndterer sine egne supportere. Her er fra supporterklubbens egen Facebook-side hvor lederen skriver:

«Har fått en henvendelse fra klubben angående cupkampen mot Enga. Da de venter stor innrykk fra Enga så er spørsmålet om Fosseberget kan stå på felt A under denne kampen da de vil bruke hele kortsiden til Enga. Det de sier at det vil hjelpe på logistikken og klubben er interessert i og tjene mest mulig penger. Kom med deres syn på dette fortest mulig da klubben ville ha svar omtrent med en gang.»

Haha – riktignok endte det opp med at Hønefoss ikke flyttet på egne supportere, men at det i det hele tatt diskuteres, er jo fantastisk.

Vålerenga i dag

Bussen til Hønefoss i morgen går kl 16 fra Bohemen – du kan like gjerne kjøpe billett i Sjappa i dag. I kveld er det vel egentlig bare Manchester City mot Real Madrid som gjelder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar til «Dagboka tirsdag 26. april 2016»

Legg igjen en kommentar