Hockeysesongen 2015/2016 er en saga blott. En stor takk til iskrigerne.

Da er  hockeysesongen over for denne gang. Det gjenstår riktignok noen kamper, men de er jo ganske uinteressante sett med Vålerengaøyne. Om det blir Storhamar Dragons, LØK eller Stavanger Soilers som vinner skaper ikke mengder med spenning i VPN-redaksjonen. Etter fjorårssesongen ble det tidlig klart at budsjettet for satsingen i år ikke ville bli spesielt … Fortsett å lese «Hockeysesongen 2015/2016 er en saga blott. En stor takk til iskrigerne.»

Da er  hockeysesongen over for denne gang. Det gjenstår riktignok noen kamper, men de er jo ganske uinteressante sett med Vålerengaøyne. Om det blir Storhamar Dragons, LØK eller Stavanger Soilers som vinner skaper ikke mengder med spenning i VPN-redaksjonen.

Etter fjorårssesongen ble det tidlig klart at budsjettet for satsingen i år ikke ville bli spesielt stort. Vi hentet tidlig inn Martin Laumann Ylven og VPN-redaksjonen hoppet i taket av glede da vi leste dette. Vi har i flere år storkost oss med å se Ylven spille. At det var våre backer som ble overkjørt gang på gang fikk så bare være. Vi trodde han var ferdig som spiller og ble således dobbelt opp happy – både over at han kan fortsette karrieren og han fortsetter den hos oss. Ylven er en maskin.

Videre signerte vi Andreas Frisk, som vi husker fra vårt siste bøttelag og Fredrik Csisar. Magnus Fischer returnerte også etter sitt låneopphold i Lillehammer. Etter det ble det stille. Det kom ingen flere spillere inn bommen på Jordal. Eneste nye ansiktene var egne juniorer. Penga var brukt opp og vi måtte fokusere på å styrke administrasjonen før bygging av nye Jordal Amfi.

Det virker som at spillerne skjønte alvoret. Borte var poengplukkere som Daniel Sørvik (58 poeng), Ron-Stefan Espeland (25 poeng) Francois Fortier (29 poeng – på 19 kamper), Brian Ihnacak (77 poeng), Simon Gamache (24 poeng – på 19 kamper), Niklas Bröms (32 poeng) og Sondre Olden (18 poeng – på 11 kamper). Det er 263 mål og assist som skulle erstattes – og det var ikke mulig. Shampo var tydelig på at laget var svekket og at man måtte være tro mot spilleplanen og spille med hjertet utenpå drakta ellers ville det gå til hælvete.

Her er spillerovergangene:

Spillere i avgang:
Backer:
Daniel Sørvik
Ron-Stefan Espeland
David Bräck (la opp)

Løpere:
Niklas Bröms
Andreas Stene
Francois Fortier
Sondre Olden (innleid)
Brian Ihnacak
Simon Gamache

Spillere inn:
Backer
Andreas Frisk
Raymond Sørensen (junior)
Magnus Fischer
Joachim Sommer Nielsen (junior)

Løpere:
Martin Laumann Ylven
Vegard Aspehaug (junior)
Rolf Thoms Bendixen Aastad (junir)
Tom Andre Christiansen (junior)
Fredrik Csisar

Spillere som var igjen fra 2014/2015:
Backer:
Anders Hilt Jørgensen
Erik Follestad Johansen
Brede Frettem Csiszar
Tim Mørk (junior)
Tallak Lyngset

Løpere:
Tobias Lindstrøm
Jørgen Karterud
Morten Ask
Mathias Trygg
Rasmus Juell
Filip Gunnarsson
Jonas Knutson
Thomas Olsen (junior)
Jonas Oppøyen
Robin Halmrast (junior)
Colin Spaberg Olsen (junior)

Keepere:
Steffen Søberg
Genn Jensen

Sesongen startet egentlig over all forventning. Vi knuste Dragons i tønna deres i serieåpningen. Søberg holdt til og med nullen. I neste kamp ble det også tydelig at Jordal sliter. Fuktig vær ute, mange mennesker med våte klær i hallen og det ble plutselig vanskelig å spille hockey. Duggen la seg på pleksiglasset og det bla massiv tåke langsmed isen. Ventilasjonen er så utdatert at det de til og med prøvde å sette to bordvifter midt på isen og la spillerne gå i sirkler på isen for å få vekk tåken. Kanskje like greit at det er ny hall på gang så kan Oslo byantikvar sitte der med sine urealistiske scenarioer over hva som er viktig å få gjort og ikke gjort her i byen.

Vi fortsatte å spille bra etter dette. Vi scorte lite med mål, men vi slapp inn lite også. Vi hadde en periode på 10 kamper der vi møtte alle lag og unngikk å vinne samtlige. Greit nok at vi tapte mot Soilers, o.l., men å tape 2-0 mot Kongsvinger svei. Vi raste på tabellen også. Vi klarte ikke å snu trenden før MS pustet oss i nakken. Derfra og inn fungerte kollektivet mye bedre. Vi løftet oss på tabellen og endte opp på 5. plass. Vi hadde faktisk god heng på både 4. og 3. plassen nesten helt inn. I tillegg slo vi Storhamar Dragons som spilte finalene i fjor og som hadde forsterket stallen betydelig med tanke på årets serie og CHL.

I løpet av serien hadde Anders Åsle og Jan Tore Kjær takket for seg i administrasjonen og Glenn byttet fra pratmaker og døråpner til medlem av markedsavdelingen. Igjen ble hullet tettet av en junior.

I sluttspillet valgte Frisk oss. Selv om vi hadde slitt mot dem hele sesongen og de, de hadde putta klart flere mål enn oss i sluttspillet og hadde kanskje ligaens beste keeper i Nicklas Dahlberg så endte vi opp med å vinne kvartfinalene mot dem og det ganske overbevisende også.

I semifinalene møtte vi LØK og selv mot de hevdet vi oss bra. Vi hadde knepne tap i pingponghallen deres og vant en viktig seier hjemme på Jordal. I kamp 4 hadde vi også et godt grep om seieren med ledelse 2-1 langt ut i 3. periode. Dessverre kom det en utligning før de fyrte av en rakett fra blå med under 2 sekunder igjen av kampen. I kamp 5 hadde luften gått litt ut av ballongen. Vi måtte vinne 3 strake, hvorav 2 borte og da vi kom bakpå ble det tungt. Vi tapte kampen etter blant annet 2 mål av Ron-Stefan Espeland og var ferdig for sesongen, men vi skal ikke henge med hue av den grunn.

Med det  utgangspunktet vi hadde med en tynnere stall, der de gode utlendingene og noen av våre beste spillere ble byttet ut med Ylven og juniorer, så har vi levert en knallsesong. Ja vi sa det: KNALLSESONG. Gutta beholdt den innbitte kjempingen der vi aldri gir oss og jobber for hverandre bytt for bytt hele sesongen igjennom. Ved siden av Soilers er vi det eneste laget som slipper inn færre enn 100 mål i grunnserien. Og det har vi klart med en tynn stall der vi i tillegg har slitt med skader spesielt blant backa. Både Tim Mørk, Tallak Lyngset og Morten Ask har hatt lange skadeavbrekk, men folk har gitt faen i å bruke det som unnskyldning. De har bitt tenna sammen og jobbet knallhardt for hverandre, for klubben og oss. Juniorene har kommet inn og f.eks. Raymond Sørensen har vist at han kan mer enn å klaske kuken i panna på Sverre Goldenheim.

Dette lover godt for fremtiden, og fremtiden ser allerede lys ut med Radio-Roy på vei inn porten, 7 måneder til byggestart på ny hall og mange yngre spillere som har fått verdifull erfaring.

Når det er kollektivet som er hovedgrunnen til at vi hadde en såpass vellykket sesong blir det nesten feil å trekke frem enkeltpersoner, men vi gjør det likevel: Bakerst har Steffen Søberg igjen hatt en veldig god sesong og selv om en og annen soft goal slippes inn så holdt han oss inne i mange kamper og var avgjørende for mange av poengene vi tok. Videre ble Morten Ask flyttet ned som back før denne sesongen og han visste at han behersker den posisjon også, sterk, uredd, oppofrende med mulighet til å servere de nydligste rekepassa med masse majjones gjorde at vi ikke la så godt merke til at Daniel Sørvik og Ron-Stefan Espeland var borte. Videre hadde Jonas Knutsen sin beste sesong så langt. Han var farligere frempå og var fremdeles en fysisk trussel utpå der. Han virker kjappere og lettere i steget. Kanskje har han fått av seg valpefettet sitt eller kanskje det var han som fikk tømt seg skikkelig på den sædklinikken. Ellers så er det verdt å nevne centerne i de to topprekene våre. De gjør egentlig alt: Trøkker til i taklingene, setter opp folk, scorer, tar for seg i egen sone, deler ut noen vinger og er en pest og en plage utpå der. Vi liker det!

Vi gleder oss allerede til neste sesong, og som man skriver på facebook; ære være!

Det har forøvrig blitt kommunisert utad at Svenna Olsen gir seg som assistenttrener. Vi takker ham for 9 sinnsjukt kontrollerte år i klubben.

En kommentar til «Hockeysesongen 2015/2016 er en saga blott. En stor takk til iskrigerne.»

Legg igjen en kommentar