Eystein Thues soldater rider igjen

Dere husker sikkert VPNs sak om at redaksjonssjefen i TV2 Sporten, Eystein Thue for noen dager siden gikk til frontalangrep på Kjetil Rekdal fordi sistnevte syntes det var latterlig dårlig journalistikk av TV2 å dra frem en gammel episode fra 2009 og som fikk sin lykkklige slutt i 2010 for å skape litt tabloid drama. … Fortsett å lese «Eystein Thues soldater rider igjen»

Dere husker sikkert VPNs sak om at redaksjonssjefen i TV2 Sporten, Eystein Thue for noen dager siden gikk til frontalangrep på Kjetil Rekdal fordi sistnevte syntes det var latterlig dårlig journalistikk av TV2 å dra frem en gammel episode fra 2009 og som fikk sin lykkklige slutt i 2010 for å skape litt tabloid drama. Saken ble kommentert i sin helhet HER. Trodde vi. Nå er disiplene hans igang igjen.

Hockeylaget Soilers har tapt en kamp (riktignok har de vunnet en kamp etter det borte mot Storhamar Dragons foran 5000 trauste bønder og dermed tatt tilbake hjemmebanefordelen) og TV2 prøver derfor desperat å få et sitat fra Petter Thoresen på at det er krise i Stavanger.

Vil bare nevne i en digresjon at det er ganske mange andre i Stavanger man kan stille det spørsmålet dersom man på død og liv vil ha et sitat på akkurat det krise i Stavanger. Petter går naturligvis lei etterhvert fordi det er fremdeles tidlig i serien og de har akkurat vunnet på Hamar, og akkurat som Rekdal så ser han seg nødt til si ifra fordi det han må forholde seg til er pinlig dårlig journalistikk og han svarer manslingen med mikrofonen «Veit du hva krise er? Da bør du se på nyhetene.»

Dessverre for Eystein Thue så er reporteren denne gangen en mann, eller i det minste en guttevalp, og Thue er derfor forhindret fra å mene at dette er en hersketeknikk mot det svake kjønn. Det kan bare være råtten journalistikk. Tilfeldigvis så er også TV2 et mediehus som verdsetter klikkhoreri i langt større grad enn for eksempel journalistisk integritet og i stedet for å gjemme dette intervjuet i en skuff så legger de det ut på egen nettside for spott og spe. For er det noe spott og spe kan fungere til så er det å generere klikk og dermed noen kroner ned i det journalistiske glyfsehølet som er TV2.

Er TV2 tjent med denne stadige gnaginga på intervjuobjektene sine for å klare å lage en sak som er tabloid og hul nok eller bør de etterstrebe en noe høyere kvalitet på eget arbeid? Er det denne type arbeide dere virkelig ønsker skal representere dere? Er det ikke nok at dere har gitt oss den nachspielsendingen deres der dere liksom ikke var journalister, men privatpersoner som ytret dere på vegne av dere selv og der dere likevel alltid hadde en som var veldig for noe, en som var veldig mot noe og en som skulle representere det ikke like fundamentalistiske alternativet et sted i mellom de to andre. Ser dere ikke hvor dumt dette er? Når det gjelder Nachspielet så antar jeg dere så det for konseptet er jo død og begravet for lenge siden. Hva med å rette et kritisk blikk på egen journalistiske standard og se om det dere egentlig ønsker er å gå rundt og trolle produktet dere lever av?

Intervjuet kan sees HER, men vi advarer av 2 grunner: 1) Dette er pinlig å bevitne på vegne av journalisten og 2) Besøk er akkurat det TV2 ønsker seg, så ved å se bevis på elendig journalist så genererer du klikk og da blir Eystein Thue fornøyd.

6 kommentarer til «Eystein Thues soldater rider igjen»

Legg igjen en kommentar