Den virkelighetsfjerne skvaldringa til Høgmo fortsetter for full styrke

Etter en kamp mot Estland der spenningen, og det eventuelle høydepunktet lå i om Artur Pikk skulle klare å lure seg inn i bakrommet vårt og gjøre seriøst mye skade, forsvarer Per Mathias Høgmo landslagets skandaløse ressursbruk slik: «vi ønsker å tilpasse oss internasjonal standard, slik at våre spillere, som er vant med forholdene i … Fortsett å lese «Den virkelighetsfjerne skvaldringa til Høgmo fortsetter for full styrke»

Etter en kamp mot Estland der spenningen, og det eventuelle høydepunktet lå i om Artur Pikk skulle klare å lure seg inn i bakrommet vårt og gjøre seriøst mye skade, forsvarer Per Mathias Høgmo landslagets skandaløse ressursbruk slik: «vi ønsker å tilpasse oss internasjonal standard, slik at våre spillere, som er vant med forholdene i Premier League og Bundesliga ikke skal føle det som en nedtur å komme på landslaget.»


Det er vanskelig å være uenig i Høgmo om at det er ønskelig å tilpasse seg internasjonal standard – hadde han snakket om fotball og resultater. Det er ikke det Prins Bløthode snakker om. Nei, han er ikke opptatt av at spillet skal holde høy standard, han vil at kostnadsnivået skal holde en internasjonal standard slik som spillerne er vant til i de store ligaene. Dette er også ligaer som er nesten kjemisk fritt for norske spillere. Med et par hederlige unntak i Bundeslaga så spiller de norske spillerne i startoppstillingen i bakgårdsligaer eller i de lavere noe i store fotballnasjoner.

De fleste spillerne til Norge finner mann i Sverige, Skottland, lavere divisjoner i Spania, England, og Tyskland. Eksempler på dette er Hovland i Nürnbørg, Johansen i Celtic, Alesaami i IFK osv. Den eneste som er i nærheten av å spille på et virkelig storlag er Martin Ødegaard, men spiller i lokal 3. div. Og er til alt overmål heller ikke med i troppen.

Høgmo har også et syn om at det å spille på landslaget ikke lenger er et ærefullt oppdrag og at spillere som gjerne kommer fra ganske enkle kår, og som først etter at de ble fotballspillere på kontinentet fikk råd til å kjøpe seg sportsbil og harry kofferter fra Italia, nå skal bæres rundt på gullstol før de finner bryet verdt å tilbringe tid med ham. Noe i oss synes dette er logisk, men det er basert på det må være fryktelig å tilbringe tid med denne ordonanisten som skvaldrer og pakker inn budskapet i selvkonstruerte ord uten noen reell mening. De andre delene i oss vet at fotballspillere har store headsets og innser at dette nok er grunnen til at de bærer rundt halsen til enhver tid.

Men dette er jo ikke realitetene. Spillere er stolte over å representere landet sitt. De har gjerne drømt om det hele livet og det er en drøm når det går i oppfyllelse. Det gjelder enten du er senior, junior eller spiller en idrett du ikke kan livnære deg på (i Norge).

Denne stoltheten over å representere sitt fødeland eller landet man senere har flyttet til virker de ikke å ha troen på. Det kan man jo forstå ettersom tidligere spillere ofte snakker om stoltheten av å spille med flagget på brystet. For NFF derimot har flagget på brystet bare vært til hodebry. Flagget kan ikke merkevarebeskyttes og bruk av det tradisjonelle flagget på brystet ble derfor sett på som økonomisk ugustig. NFF ville ha bort flagget slik at de kunne tjene mer penger og bruke mer penger på å egentlig bre bruke penger.

Istedet for flagg prøvde NFF å tvinge på nasjonen en merkevarebeskyttet logo som mest av alt så ut som det uekte barnet til den walisiske dragen og en ryggtavletattovering tilhørende et fremstående medlem av Yakusamafiaen. Heldigis finnes det folk med vettet i behold utenfor NFF og prosjektet ble skrinlagt etter altfor mye støy fra NFF.

Hvorfor dette fokuset på penger, kun for pengenes skyld? Det er jo ikke nødvendig å bruke alle ressursene på å tjene ekstra penger slik at Høgmo kan tulle dem bort. Det blir som å stå på døgnet rundt for å få inn ekstra penger og når man har fått de inn så gir man de til Idar Vollvik og håper at han kan gjøre noe fornuftig med dem.

Prins Bløthode har jo også tidligere vært ute og sagt at alt blir mye bedre om man ser bort fra realitetene og bruker mest mulig penger på idiotiske tiltak. VPN har tatt opp dette HER, HER, HER og HER og er ganske tydelig at man ikke er fremoverlent og positiv om man er enig med Høgmo. Man utviser i stedet tydelig at man ikke har noe forhold til økonomi og eller forståelse for påvirkningen helningen på rotasjonen har på klodens helning når den roterer rundt sin egen akse. At Morten Pedersen i Dagbladet er enig med Høgmo svekker Høgmos sak ytterligere. Resten av fotballnorge vet heldigvis bedre.

Med tanke på de elendige resultatene hans, hvor lite han får ut av ressursene, Island f.ks. gikk jo videre til sluttspillet med et budsjett lik det halve av det Prins Bløthode hadde tilgjengelig, og hvor i utakt han er med resten av fotball-Norge og realitetetene han er så er det kanskje på tide å igjen minne NFF på deres eget ultimatum til Per-Mathias Høgmo: EM-plass i 2016 er et absolutt krav.

4 kommentarer til «Den virkelighetsfjerne skvaldringa til Høgmo fortsetter for full styrke»

Legg igjen en kommentar