Dagboka tirsdag 22. mars 2016

Det føles litt meningsløst å være opptatt av Vålerenga når det belgiske landslaget i dag avlyser sin trening på grunn av terroren i Brussel. Men en dagbok med Vålerenga-fokus er her uansett. Samtidig som Oslo politidistrikt har iverksatt tiltak og vurderer fortløpende ytterligere tiltak som følge av terrorangrepene i Brussel, er det nå klart at … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. mars 2016»

Det føles litt meningsløst å være opptatt av Vålerenga når det belgiske landslaget i dag avlyser sin trening på grunn av terroren i Brussel. Men en dagbok med Vålerenga-fokus er her uansett.

Samtidig som Oslo politidistrikt har iverksatt tiltak og vurderer fortløpende ytterligere tiltak som følge av terrorangrepene i Brussel, er det nå klart at Vålerenga møter Lørenskog i semifinalen hockey. Du kan lese alt om semifinalen her, og du kan lese et utmerket kampreferat fra gårsdagens siste kvartfinale her. En liten smakebit:

Vi starter derfor sudden med powerplay og med 6 sekunder igjen av sudden setter vi opp Fredrik Csisar på blå som sender av gårde 170 g rein bondehat som Ylven får kølla på og styrer gummiskiva inn bak Medelsvensson. Vi er i semifinalen og Askerfolket skal hjem og fylle combicampen med Seidel-øl, fläskfilet og forede crocks før de setter snuten i retning av Larkollen og Løkholmen camping.

Første semifinale spilles på Lørenskog mandag 28. mars. Første kamp på Jordal er onsdag 30. mars kl 19.

– Ekstremt surt

Så koser vi oss litt med denne uttalelsen fra Frisk Askers kaptein:

Petter Kristiansen var en svært skuffet mann etter at Frisk Asker hadde kjempet seg tilbake i kampen og utlignet i sluttminuttene i tredje periode, bare for å se Vålerenga score halvannet minutt ut i forlengningen.

– Det finnes ikke noen verre følelse enn det. Det er ekstremt surt. Vi hadde virkelig troen på at vi kunne få til en ny kamp på onsdag. Denne sitter i, sier han til Budstikka.

Lokalavisen diskuterer om det var riktig av dem å velge Vålerenga i kvartfinalen.

– Det sto mellom dem og Storhamar. Vi syntes det var best å ta Vålerenga, selv om vi visste at vi ikke var noen favoritter, sier Kristiansen.

Morten Tandberg

Vi liker ikke å skryte, vi konstaterer derfor bare at VPN er særdeles aktive i den stille uken. I går kveld ble det også publisert et interessant intervju med assistent Morten Tandberg, som snakker om at spillerne er for opptatt av å spille på fot og ikke i rom.

– Vi må finne den riktige balansen mellom å få ball på fot og de som vil true rom. For ofte vil gutta ha ballen på fot. Da virker det stakkato, sier Tandberg i intervjuet.

Dag Riisnæs

Det står på forbundets sider at Dag Riisnæs er «ansvarlig, trenerutdanning, toppfotball». For noen år siden publiserte han en utrolig interessant fagartikkel med tittelen: Slik spiller de fleste av de beste. Vi siterer noen interessante avsnitt, og les hele dersom du vil lære fotball:

«Det som er sikkert er at de fleste topptrenerne i Norge og Europa ser betydningen av å ha klare retningslinjer (struktur) for angreps- og forsvarsspill. Det betyr ikke innøvde trekk og liten frihet til spillerne. For eksempel for angrepsspillet innebærer det noen kjøreregler for bevegelser og for hvilke rom som skal trues. Da blir det lettere for ballfører å velge rett løsning. Så har jo noen strammere/løsere struktur enn andre.

Fotball er så mye mer enn kjøp og salg av spillere. De må være gode sammen, laget må ha god struktur, og en må forholde seg til motstander (som alltid vil sette noen begrensninger og gi oss noen muligheter). Ingen kamp er lik. Så har vi fysikk, miljø og psykologi som andre viktige faktorer. Og ikke minst trenernes evner til å få alt sammen til å fungere. Da kreves godt lederskap og hard jobbing på treningsfeltet – over tid.

Det å ha gode enkeltspillere vil alltid være viktigst i fotball, men personlig synes jeg mange overvurderer den betydningen. De beste hovedtrenerne er ofte de som utvikler et lag over tid. Da øker sjansene til å gjenskape prestasjoner – og til å gjøre det godt på lengre sikt».

Utvikle lag over tid

Her er vi plutselig ved kjernen av Vålerenga per dags dato. Har Reka klart å utvikle laget over tid? Morten Tandberg svarer tydelig ja på at de i alle fall har utviklet seg det siste året, men mange i Vålerenga-miljøet er skeptiske til dette. Og det er jo veldig lett å gi skeptikerne rett etter en miserabel bortekamp mot Sogndal og null poeng etter to kamper.

Denne dagboka vil likevel hevde med kraft og overbevisning: Det er nå Vålerenga som klubb trenger at supporterne backer opp om laget. Selv om du skulle mene at Reka bør gå dersom det blir tap mot Rosenborg, eller kanskje allerede nå,  og at han har gjort mye galt og lite riktig med laget. Det er ikke i mars, og forhåpentligvis ikke i april heller, at det skal snakkes om å sparke treneren.

Vålerenga trenger å vise omverdenen at dette prosjektet tror vi på. Gi trenerne og gutta muligheten til å vise at de faktisk kan spille fotball og plukke poeng. Det skal spilles seks seriekamper i april. La oss stå sammen og kjempe og vinne til slutt.

Damelaget tapte

Damelaget tapte generalprøven 0-1 mot Trondheims-Ørn på La Manga. Første seriekamp er mandag 28. mars mot Stabæk i Vallhall.

Vålerenga i dag

Foreløpig rapporteres det om 43 drepte i Brussel. Det er vanskelig å være veldig opptatt av Vålerenga på en sånn dag. Vi siterer kong Harald sin hilsen til Kongen av Belgia:

– På vegne av meg selv og det norske folk, sender jeg Deres Majestet min dypeste kondolanse, og jeg ber Dem om å viderebringe min kondolanse og dype medfølelse til de etterlatte og til det belgiske folk.

 

 

 

 

 

 

En kommentar til «Dagboka tirsdag 22. mars 2016»

Legg igjen en kommentar