Dagboka torsdag 17. mars 2016

Vi snakker midten av mars og landslagsledelsen vil gjøre omveltninger i seriespillet. Hvor gode er disse forslagene og hvordan føles det å være enig med Eggen, Fagermo og Bjarmann? I forbindelse med landslagsuttaket tok VG en prat med landslagssjef Høgmo om hvordan landslaget skal bli bedre. Løsningen hans er enkel: Tippeligaen må styrkes! Hvordan Tippeligaen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 17. mars 2016»

Vi snakker midten av mars og landslagsledelsen vil gjøre omveltninger i seriespillet. Hvor gode er disse forslagene og hvordan føles det å være enig med Eggen, Fagermo og Bjarmann?

I forbindelse med landslagsuttaket tok VG en prat med landslagssjef Høgmo om hvordan landslaget skal bli bedre. Løsningen hans er enkel: Tippeligaen må styrkes! Hvordan Tippeligaen skal styrkes strides dog de lærde om. Høgmos tanke er å snu på når fotballen spilles i Norge. Fra vår/høst til høst/vår. Spill når de andre ligaene spiller, vær på topp når de andre ligaene er på topp.

Utfordringa med dette er, overraskende nok, vintern. Denne kalde, fine tida er akkurat det. Kald. Og norske fotballsupportere er ikke spesielt gode på å gå på kamper når det er kaldt ute. Uansett hvor fint det er. Dette har vi diskutert tidligere.

høgmo 4

En av de som er enige med oss i dette er Nils Arne Eggen. Eggen, som har en del erfaring med å lede lag vinterstid sier følgende:

– Jeg har aldri følt det som noe problem. Jeg er vel den eneste som har spilt kamper på vinteren, og det går utmerket bra det. For oss skjønner jeg ikke at det skal være et poeng, uten at jeg har tenkt grundig igjennom det, sier Eggen.

Han legger også til det vi syns kanskje er det glupeste i hele saken: – Kriteriene for å bli bedre er at vi må trene bedre. Det er det som skal til for å gjøre norsk fotball bedre. Bedre trening, også må vi holde på talentene lenger.

I tillegg til Eggen er også Fagermo spurt.

– Vi må få frem flere gode spillere enn vi har i dag. Det løser ikke noe høst-vår-serie. Vi må bli bedre på spillerutvikling, og gjøre langt mer jobb fra spillerne er seks år til de er 16. Også må norske klubber slippe til lokale talenter fremfor utenlandske spillere. Det blir det mer publikumsinteresse av også, svarer Fagermo.

Dagboka er jaggu enig med Fagermo også. Bedre på spillerutvikling og slippe til lokale talenter kontra middelmådige utenlandske spillere. Da får vi forhåpentligvis bedre spillere, noe som igjen kan gi penger på konto og flere tilskuere på stadion.

Tar du med i beregningen at Bjarmann i samme artikkel framstår som fornuftens yppersteprest og nobelprisvinner i økonomi ser vi alle at Høgmo er på tur.

Høgmo har altså sin plan, akkurat som du har din plan og noen andre har en annen plan. Problemet er at Høgmo antageligvis har mer gjennomslagskraft enn den vanlige supporter selv om den vanlige supporter har en bedre plan enn det Høgmo har. Det er rett og slett lettere å komme til orde i media når du kontor ved siden av NFF-presidenten enn når du sitter foran Frydenlund-krana på Bohemen. Og det er ganske synd, for det våset Høgmo kommer med burde vi rett og slett vært spart for.

Damefotballen i rute

Det er snart seriestart i Toppserien, men før det så skal Vålerenga gjøre seg ferdig med La Manga-oppholdet sitt. Der har David Brockens jenter møtt Medkila til treningskamp. Oppgjøret endte 2-0 til Vålerenga og vi går såpass langt i å si at Vålerenga er i rute.

Vålerenga jubler for scoring mot Stabæk i cupen.
Vålerenga jubler for scoring mot Stabæk i cupen.

Toppserien starter 28. mars. Da tar Vålerenga i mot Stabæk i Vallhall. Det gleder vi oss til, og det syns vi du også skal gjøre.

Vålerenga i dag

Vi skal på kvartfinale fire mot Frisk/Asker på Jordal. Vi prøver shorts på tribunen. Vi sjekker hvor lett det er å komme til orde i VG når vi sitter foran tappekrana på Bohemen. Vi kjøper bussbillett til bortekampen mot Sogndal. Også kjenner vi på den litt gufne følelsen det er å være enig med Fagermo, Bjarmann og Eggen samtidig.

 

Legg igjen en kommentar