Morten svarer på flere spørsmål

Morten Nydals uke har blitt preget av at han startet i ny jobb med å ansette en kompis. Derfor har VPN igjen stilt Vålerengas daglige leder noen spørsmål. Morten Nydal ble ansatt uten at jobben ble lyst ut. Denne uken ble det kjent at Morten ansatte en kompis uten å lyse ut stillingen. – Hvorfor … Fortsett å lese «Morten svarer på flere spørsmål»

Morten Nydals uke har blitt preget av at han startet i ny jobb med å ansette en kompis. Derfor har VPN igjen stilt Vålerengas daglige leder noen spørsmål.

Morten Nydal ble ansatt uten at jobben ble lyst ut. Denne uken ble det kjent at Morten ansatte en kompis uten å lyse ut stillingen.

– Hvorfor er det slik at noen stillinger lyses ut, og andre ikke?

– Jeg mener Baardseng belyser hvordan ansettelser kan skje ganske grundig i intervjuet som ble gitt i går. Når det gjelder hva jeg mener om ansettelser jeg skal gjøre i AS fremover: Primært ønsker vi å utlyse stillinger, andre ganger er det hensiktsmessig å gjøre noe annet. For eksempel vil den neste stillingen som besettes ikke bli utlyst, rett og slett fordi en person vi tidligere har leid fra et firma nå går over til å jobbe i en 20% stilling for oss.

– Klanen skriver: «Vi har bedt klubben være åpen om prosessen. Vi forstår at disse ansettelsene åpner for spørsmål om habilitet og prosess, særlig når man ikke er åpen om dette fra første dag». Forstår du at ansettelsen av en kompis åpner for spørsmål om habilitet?

– Ja, det forstår jeg meget godt. Det kan se snuskete og kameraderi-aktig ut. Mitt forhold til Espen er uansett slik at jeg har meget høy forventning til leveranse, og vi er (også skriftlig) enige om at resultater må leveres for at han skal stå i jobb.

– Mener du fortsatt at det er riktig å ansette en kompis når det kan stilles spørsmål til prosessen (det er åpenbart mange som kan være kvalifisert hvis jobben er som Klanen beskriver «dette vil i stor grad handle om å ringe folk og dukke opp i møter og deretter «selge inn» produktet»)?

– Ja, og det med bakgrunn i det jeg allerede har svart på i flere spørsmål rundt dette tidligere. Det er også slik at det at en jobb fremstår som en jobb hvem som helst kan løse ikke nødvendigvis utløser et behov for å utlyse stillingen i seg selv. Det vil blant annet utløse en enorm arbeidsmengde i det å håndtere anslagsvis 50 til 100 jobbsøknader og prosessen rundt, og det kan være tid man kan prioritere til noe viktigere.

– Har du undervurdert reaksjonene i Vålerenga-miljøet i denne saken?

– Nei, det vil jeg faktisk ikke si. Men jeg har undervurdert min evne til å finne tid til å kommentere dette i min første arbeidsuke! Det er høyt trykk rundt det å være daglig leder i Vålerenga, noe jeg selvsagt var klar over at det er, men det har altså faktisk vært andre ting som har vært enda mer presserende.

– Kan det hende reaksjonene er som de er i denne saken fordi folk allerede var skeptiske til prosessen rundt ansettelsen av deg?

– Ja, det henger sammen.

– Du har bred supporter-kompetanse. Men selv om prosessen rundt ansettelsen av deg var identisk som ansettelsen av Stig-Ove, har du tenkt at folk stiller mer spørsmål til ansettelsen av deg fordi du ikke har kompetanse som for eksempel assisterende generalsekretær i NFF og administrerende direktør i TIL?

– Ja. Fordi det er helt sant! Sandnes var og er et kupp for Vålerenga. Han har gjort en helt fantastisk innsats for oss. Etter mitt skjønn har han reddet klubben nærmest alene. Jeg har masse å bevise, og kommer til å jobbe knallhardt for å lykkes.

– Når det er sagt vil jeg trekke frem en ting som Stig-Ove ikke hadde: Jeg har Stig-Ove som rådgiver, og vi jobber meget godt sammen!

– Ha en fortsatt fin helg!

– Likeså. Husk å kjøp sesongkort i dag! Sjappa er åpen, det er også internett: www.vifsesongkort.no

 

 

En kommentar til «Morten svarer på flere spørsmål»

Legg igjen en kommentar