Vålerenga svarer på ansettelsene

VPN har i dag sendt epost til Vålerenga og fått svar fra styreleder Thomas Baardseng i Vålerenga Fotball Elite og daglig leder Morten Nydal (bildet). Til styreleder Thomas Baardseng i Vålerenga Fotball Elite – Hvordan var egentlig prosessen rundt denne ansettelsen? – Det ble på høsten 2015 kjent at Stig-Ove Sandnes ønsket å slutte som … Fortsett å lese «Vålerenga svarer på ansettelsene»

VPN har i dag sendt epost til Vålerenga og fått svar fra styreleder Thomas Baardseng i Vålerenga Fotball Elite og daglig leder Morten Nydal (bildet).

Til styreleder Thomas Baardseng i Vålerenga Fotball Elite

– Hvordan var egentlig prosessen rundt denne ansettelsen?

– Det ble på høsten 2015 kjent at Stig-Ove Sandnes ønsket å slutte som daglig leder i VFE for å arbeide med stadion. Styret satte da i gang arbeidet med å finne en erstatter. Etter å ha vurdert flere kandidater valgte vi å spørre Morten Nydal om å stille til et intervju for stillingen.

– Det ble lagt vekt på å finne en person som raskt kunne gå inn i jobben, som kjente klubben, og som hadde ledererfaring. VFE var, og er, ikke i en situasjon der vi kunne bruke lang tid på å finne en ny daglig leder. Det vurderte styrene som en utilbørlig risiko da. Denne vurderingen er fortsatt gjeldende.

– Når og hvordan ble det bestemt at det var Morten Nydal som skulle ta over for Stig-Ove Sandnes?

– Styrene i klubb og AS vurderte flere kandidater og konsulterte referanser underveis. Morten Nydal ble innstilt etter forutgående intervju, og styrene behandlet ansettelsessaken i styremøte før jul.

– Hvorfor ble ikke en såpass stor og viktig rolle utlyst, så man kunne fått kompetente søkere til å melde sin interesse?

– Ansettelse av daglig leder er en av styrets viktigste oppgaver, og prosessen vil normalt bli gjennomført på en av følgende måter: 1) Utlysing av stillingen 2) Hodejakt og søk etter kandidater 3) Internt opprykk eller rokkering (og av og til i en kombinasjon.) Det er videre et styres plikt å foreta en vurdering av egne medarbeideres erfaring og kompetanseprofil opp mot stillingens krav, og spesielt i forhold til eventuelle personer som melder sin interesse for stillingen. Det vil derfor være legitimt for et styre å velge en intern kandidat, forutsatt at vedkommende tilfredsstiller kravene, uten at stillingen utlyses. Vår daglige leder tilfredsstiller kravene styrene stiller til stillingen, skriver Baardseng.

Til daglig leder Morten Nydal:

– Det kan se ut som en kompis-tjeneste å ansette Bjørneseth. Kommentar?

– Espen Bjørneseth er en god venn av meg, det hersker det ingen tvil om. Samtidig er det nå en gang slik at dette ikke diskvalifiserer Espen fra å jobbe i Vålerenga Fotball AS. Han skal jobbe først og fremst med et prosjekt der vi tar kontakt med klubbene rundt oss, og tilbyr barn og unge i lagene der å komme på Vålerenga-kamp. Dere vil få vite mer om prosjektet når konseptet er ferdig utarbeidet. Dersom han ikke lykkes med dette, må han enten slutte, eller vi må finne andre arbeidsoppgaver. Akkurat slik det fungerer hvor som helst ellers i arbeidslivet!

– Hvorfor har han rett kompetanse til stillingen?

– Det kommer til å være en stilling som innebærer salg og mye personlig oppfølging av lagledere etc. Espen har nøyaktig de kvalitetene jeg har vært ute etter til konseptet som er den viktigste delen av jobben hans. Han kan selge prosjektet med Vålerenga-hjertet utenpå brøstkassa, og har meget relevant arbeidserfaring i forhold til oppsøkende salg. I tillegg til dette vil Espen kunne bidra med sin kunnskap og arbeidskapasitet på mange felter hos oss ellers: Ikke minst vil han sammen med Michael Boll (salgssjef privat) utgjøre et godt team med publikumsarbeidet.

– Jeg må også få kommentere en ting som har opprørt enkelte supportere rundt ansettelsen: Når det gjelder hans preferanser i forhold til bruk av tromme er saken enkel: Vi i klubben legger oss ikke opp i om det skal brukes tromme eller ikke, det bestemmer supporterne selv! Når det er sagt så er han sikkert et fint korrektiv til daglig leder, som synes trommelyd er helt greit.

– Ble stillingen lyst ut, hvis nei – hvorfor ikke?

– Nei, stillingen ble ikke lyst ut. Espen ble «headhuntet» til denne jobben av undertegnede, basert på personlige egenskaper og kvalifikasjoner.

– Hvordan var egentlig prosessen rundt denne ansettelsen?

– Jeg har visst en periode at Espen har vært tilgjengelig på arbeidsmarkedet fra første februar, som var hans tiltredelsesdato. Vi ble meget raskt enige om arbeidsbetingelsene, betingelser som klubben kommer meget godt ut av.

– Er det 100 prosent stilling eller mindre?

– Det er en heltidsstilling, og jeg er helt sikker på at han lykkes 100% hos oss. Jeg er klar over at jeg med ansettelsen legger både hans og mitt hode rede for hugg!

Takk for svar, Morten Nydal. VPN gjør oppmerksom på at disse spørsmålene ble sendt før VPN publiserte sak nummer to om prosessen.

15 kommentarer til «Vålerenga svarer på ansettelsene»

  1. Det jeg syns er trist, er at på grunn av måten ting ble gjort faller fokus bort fra at vi endelig har en daglig leder vi VET brenner for klubben. Jeg skal ikke uttale meg om Nydals kompetanse, det vet jeg ingenting om. Bare tiden vil vise om det er rett mann. Men neste gang kjære enga; hold supporterne underrettet så slipper man slik støy. Lykke til Morten. Du veit like godt som oss hvor mye klubben betyr for folk, og ingenting hadde gledet meg mer enn om en av våre egne var mannen som virkelig lyktes som daglig leder.

  2. Viser jo bare at det man trodde hadde blitt bedre på Valle har tvert om blitt mye verre. Dem har gått på supporterenes bar for å finne daglig leder i en av Norges største klubber og det stoppet ikke der. Han nye hentet også drekke kompisen sin til en rolle dem ikke helt kan fortelle om enda ettersom den ikke er ferdig utarbeidet, men riktig mann til prosjektet som ikke er helt klart enda er de sikre på at dem har skaffet.

    Komplett galskap har ett ord! Vålerenga.

Legg igjen en kommentar