Valle-prosessene

Her er VPNs egen oppfølging til innlegget vi republiserte fra Østkantpakk tidligere i dag. Før jul smalt bomba som gjorde oss målløse. Ny daglig leder var ansatt! Hadde noen fått med seg at stillingen var utlyst? Dette er ingen kritikk av nyansatte, men en sterk bekymring for prosessene rundt ansettelsene. Eller mangel på prosesser. Da … Fortsett å lese «Valle-prosessene»

Her er VPNs egen oppfølging til innlegget vi republiserte fra Østkantpakk tidligere i dag.

Før jul smalt bomba som gjorde oss målløse. Ny daglig leder var ansatt! Hadde noen fått med seg at stillingen var utlyst? Dette er ingen kritikk av nyansatte, men en sterk bekymring for prosessene rundt ansettelsene. Eller mangel på prosesser.

Da vi supportere ble gjort kjent med det økonomiske vanstyret i Vålerenga var mantraet ”aldri mer”. Aldri mer økonomisk rot og aldri med hemmelighold. Nå skulle Vålerenga igjen bli kjent som en åpen klubb med åpne prosesser. Året før hadde vi hatt en grundig og solid prosess rundt ansettelse av ny trener. Noen kan hevde at prosessen rundt ansettelse av Kjetil Rekdal var i overkant grundig og åpen, men vi visste i det minste hva som foregikk.

Fjorårets sesong ble avsluttet med åpent møte med trenere og et åpent møte om stadionprosjektet.

Så forsvant åpenheten i årets siste måned.

Murer ble bygd og fallgitter senket rundt Valle. Meldingen kom om at Morten Nydal ble ansatt som daglig leder. Mannen som var vara i styret frem til ansettelsen. Nydals kvalifikasjoner eller evner kan vi vanskelig mene noe om, men var stillingen utlyst? Fantes det aktuelle kandidater med erfaring fra fotballvirksomhet, annet enn å være en jovial supporter og vara i et styre, som var tilgjengelige?

Dette er ting vi ikke veit noe som helst om.

Samtidig ble det gjort kjent at Stig-Ove Sandnes ble leder for stadionprosjektet. Hvorfor? Ønsket han dette? Ble han skviset ut?

Inntrykket er at Sandnes har gjort en god jobb og kjempet en tøff kamp for å få orden på økonomien i Vålerenga. Har han mislyktes, er det derfor han er ute? Hvorfor skal han da lede stadionprosjektet? Er han så god at han er rett man til å ivareta det viktigste prosjektet i Vålerenga siden 1913?

Hvorfor sier ingen noe om dette? Og hvorfor skjer det så fort at ingen kan reflektere over det? Endatil var Sandnes på ferie da det skjedde.

Hvorfor?

Så blir Espen Knutsen sitt engasjement som Supporterkoordinator (SK) avsluttet. Man ønsker en modell som i andre klubber, hvor SK ikke er som i Vålerenga. Så er da heller ikke Vålerengas supportere som i andre klubber. Det forteller bøtene oss.

At Knutsen ønsket å fortsette er det ingen tvil om for de som kan se hans innlegg på facebook. Faktisk har han fremstått ganske så forbanna. Blei Knutsen skvisa ut? Gjorde han ikke en god jobb? Gjorde han ikke jobben som ønsket?

Hvorfor?

Mot slutten av januar blir Espen Bjørneseth presentert som ny ansatt i administrasjonen på Valle, en administrasjon Sandnes har jobbet hardt med å slanke for at Vålerenga skal komme økonomisk i vater. Ansettelsen av Bjørneseth er vel, etter hva vi forstår, første arbeidsslaget til den nye daglige lederen Nydal.

Bjørneseth har sikkert mange kvalifikasjoner, men har nok gjort seg mest kjent som ukuelig klubboptimist med blogger om både ishockey og fotball, som i hovedsak går på hvor glad han er i Vålerenga og hvor stolt han er over å kunne være i den innerste kjernen. Så blir han ansatt i kjølvannet av en prosess hvor Vålerenga har mottatt mange søkere til en relatert stilling, men stillingen som Bjørneseth er ansatt i har aldri vært utlyst.

Ble Bjørneseth hentet ut av den ansettelsesbunken til den andre jobben? Var han den beste kandidaten til den nye stillingen? Det kan godt være, og vi unner mannen en jobb. Allikevel blir det naturlig nok heftet spørsmålstegn ved ansettelsen når vi vet at Bjørneseth og Nydal er gode kompiser. Og første arbeidsslaget til Nydal er altså å ansette kompisen Bjørneseth.

Hvorfor?

Utenfra, så lenge klubben velger å avstå fra stillingsutlysninger, og kommer med overraskende skifter hvor folk med gode relasjoner følger hverandre inn i kontorene på Valle, virker klubben nå som en episode av Mammon. Med mindre blod og færre journalister.

Noen vil sikkert, med rette, påpeke at vi burde loffa opp på Valle og spurt. Eller ”ta det over en øl på Bohemen” som vi tidligere har hørt fra sentrale styremedlemmer i Klanen. Men kan vi egentlig det?

Først og fremst ble VPN ganske lamslåtte. Dernest er det Vålerengas ansvar å fremstå åpne og troverdige. Ikke VPNs ansvar å gjøre Vålerenga åpne og troverdige.

Mens Grei spiller sine hjemmekamper på Rødtvet ser det ut til at gutteklubben har inntatt Valle.

Vi håper det går godt.

2 kommentarer til «Valle-prosessene»

Legg igjen en kommentar