Dagboka fredag 6. november 2015

Vi fortsetter å se på stadionprosjektet, Lyn og noen bekymringer samtidig som vi gjør oss klar til søndagens kamp mot Strømsgodset. Stadionprosjektet Bitre Lyn. De vil alltid være bitre. Enten fordi Morgan Andersen rævpulte klubben økonomisk (ikke saksøk oss Morgan!) eller fordi de nå ikke har stadion. Men de har et anlegg på Kringsjå. Om … Fortsett å lese «Dagboka fredag 6. november 2015»

Vi fortsetter å se på stadionprosjektet, Lyn og noen bekymringer samtidig som vi gjør oss klar til søndagens kamp mot Strømsgodset.

Stadionprosjektet

Bitre Lyn. De vil alltid være bitre. Enten fordi Morgan Andersen rævpulte klubben økonomisk (ikke saksøk oss Morgan!) eller fordi de nå ikke har stadion.

Men de har et anlegg på Kringsjå. Om de kommer til å spille 3. divisjon der neste år vet vi ikke, men de har lag både damenes 1. divisjon og 125 andre lag. Så vi kan skjønne at de ønsker seg bedre fasiliteter. Lyn har nå søkt om å få oppføre en liten tribune med plass til 450 tilskuere på Kringsjå, men det som er problemet med Kringsjå er flere ting. For det første ligger det omtrent i Marka og det gjør alt mye vanskeligere. Det er også regulert til friområde og da er det heller ikke lett å få gjort tiltak.

Vi vet godt hva for et rasshøl Plan- og Bygningsetaten kan være. Vi har tross alt fulgt stadionprosjektet tett i en del år nå. Så hold ut Lyn! Jobber dere hardt i 4-5 år nå så kan det hende at dere får oppføre deres mobile tribune.

Men hva så med Vålerenga sitt eget stadionprosjekt? Vel, som vi omtalte i gårsdagens dagbok så er nå penga fra tomtesalget til kontorbygg og leiligheter på konto. Nå skal man snart begynne å grave nedover på velodromtomta, før man 4. januar 2016 starter å bygge oppover igjen. Vi gleder oss!

Flere har etterlyst organisering og hvem som faktisk har ansvaret i Vålerenga i prosjektet. Vi melder oss på den bekymringen og ber nå klubben om å få opp en struktur hvor noen på fulltid får ansvaret for prosjektet. Det er mye som skal på plass før vi flytter inn på ny stadion i 2017 og den jobben må starte for fullt nå. Kanskje skal vi følge Vålerenga hockey sitt eksempel som nå valgte å ta et steg tilbake for å bygge opp organisasjonen før ny hall er på plass i 2018?

Grunnen til at vi velger å ta opp bekymringen vår nå er at dette ikke er første gang i år at vi etterlyser ansvarsfordeling og mennesker til oppgaver i Vålerenga. I hele år har man hatt for få mennesker til å ta seg av viktige oppgaver i klubben. Både når det gjelder markedsaktiviteter og interne prosesser. En haug spillere er uten kontrakter neste sesong, det burde vært avklart tidligere for de som får tilbud om å bli. Nå er vi lovet at det kommer etter styremøte neste uke. Det samme har vi etterlyst når det gjelder sesongkortsalget for neste sesong. Dette burde vært i gang for flere uker siden, men også det er et behandlingspunkt på neste styremøte. Så hva med markedsplan eller markedsbudsjett for neste år? Pøh, tror du Vålerenga har sånt?

Ja, vi vet at Vålerenga har hatt dårlig råd de siste sesongene. Men nå er den økonomiske situasjonen i bedring. Kontrakter til flere millioner kroner har utgått eller utgår etter sesongen. Så er spørsmålet om det skal brukes på kun spillere eller om noe av det skal brukes på å få opp en profesjonell organisering internt, noe som vil gjøre oss i stand til å flytte inn på egen stadion uten nevneverdige problemer. Vi vet hva vi ville valgt.

Siste kamp

Det nærmer seg årets siste kamp. Ikke fryktelig mye å spille for etter at 4. plassen gladd sist. Taper Viking og Molde sine kamper kan vi klatre 5. plass. Det betyr i så fall noen hundre tusen ekstra i kassa til Vålerenga.

Kjetil Wæhler er ute med suspensjon mot Godset, ellers skal troppen så vidt vi vet være ganske skadefri nå. Ghayas Zahid er også tilbake etter sin karantene i forrige kamp.

Har du tenkt deg til Drammen? Da kan du kjøpe billett her: Strømsgodset – Vålerenga. Pris er 200 for voksne og 120 for barn på bortefeltet.

Årets spiller

Har du ikke stemt enda? Kåringa stenger på søndag.

[poll id=»16″]

Vålerenga i dag

Vi feirer sjefen sjøl som har bursdag! Grattis Kjetil!

Legg igjen en kommentar