Dagboka mandag 26. oktober 2015

Mandager kommer i mange nyanser. For oss som elsker Vålerenga er denne mandagen kongeblå. For det eneste medlemmet i «Tommy Høiland’s Fan Club», nemlig Tommy Høiland sjæl, er den mere beige. Siste: Morten Berre gir seg i Vålerenga Etter at Dagboka idag ble publisert så har nyheten om at Morten Berre er ferdig i Vålerenga etter sesongen kommet. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. oktober 2015»

Mandager kommer i mange nyanser. For oss som elsker Vålerenga er denne mandagen kongeblå. For det eneste medlemmet i «Tommy Høiland’s Fan Club», nemlig Tommy Høiland sjæl, er den mere beige.

Siste: Morten Berre gir seg i Vålerenga
Etter at Dagboka idag ble publisert så har nyheten om at Morten Berre er ferdig i Vålerenga etter sesongen kommet. VPN kommer tilbake med mer.

Fotball
Vålerenga henta tre poeng i Haugesund. Christian Grindheim satte inn kampens eneste mål, ett minutt før pause, og Vålerenga tok sitt 25. poeng på bortebane for sesongen. Vi så ikke kampen, men vi har i ettertid kost oss med bildene. Det synes vi du også kan gjøre. Du finner dem på klubbens hjemmesider.

VIF 2 har satt ny klubbrekord med 37 poeng etter 0-0 mot Kjelsås. Med det resultater er VIF 2 Norges beste rekruttlag! Vi tar også med oss at G15-laget slo Holmen 7-6 etter straffesparkkonkurranse. Gutta er kretsmestere! Vi tar av oss hatten og gratulerer alle sammen!

Hockey
Etter tre strake tap kunne Iskrigerne endelig pakke tre poeng med seg i bagen tilbake til Oslo. Gutta dro i land en sterk 2-4 seier borte mot Sparta. Vi lå under 2-0 til Martin Laumann Ylven bestemte seg for å sette skapet der skap skal stå. Godt hjulpet av hardtarbeidende lagkamerater putta han to pucker i kassa. Østfoldingene var sjanseløse mot maskineriet fra Oslo øst. Tobias Lindström og Fredrik Csisar gjorde hvert sitt mål i overtall (ja, du leste riktig. Gutta putta goaler i overtall!) slik at det sto 4-2 til Vålerenga foran siste periode. 3. periode var prega av undertallsspill for vår del. Presset på Søberg var til tider ganske så massivt. Men som morra mi sier: Det spiller ingen rolle hvor lang køen på utsiden er så lenge kiosken er stengt! Vi snakker med andre ord om en skikkelig arbeidsseier her. Gutta spilte slik Vålerenga skal spille; hardt, kompromissløst og enkelt. Man blir nesten litt rørt.

Vi tar også med oss at damelaget slo Stavanger 1-0. U20-gutta slo Sparta 5-2 på Jordal, og U16-gutta slo Storhamar 5-2 borte.

Innebandy
Vålerenga Innebandy slo Holmlia 6-4 borte i helga. Damelaget dro i land en sweet 4-11 seier mot Lier. Og når vi først snakker om innebandy så nevner vi også at VIF 3 fortsatte den sterke hjemmeformen, med seier 16-2 mot Løkka 2.

Amerikansk Fotball
Vålerenga Trolls damer vant sin siste seriekamp 27-0 borte mot Fredrikstad Queens. NM finale er dermed sikret. Finalen spilles på Jordal den 31. oktober klokken 11.00. Motstander er Kristiansand Gladiators. Damelaget får selskap av Trolls U19 som 62-6 i fredagens semifinale mot Lura Bulls. Også denne finalen spilles på Jordal 31. oktober.

Tommy Høiland henter inspirasjons fra tidenes mest forhatte spiller i NHL – og påstår det er en god ting.
I derbyet mellom Molde og Ålesund stilte moldespiller Tommy Høiland seg foran Ålesunds keeper for å sperre utsikten og provosere keeper Grytebust på et frispark. Høiland selv mener at det stuntet bekrefter hans genialitet og hans ytterst subjektive oppfatning av at han er tippeligaens smarteste spiller. VPN er ikke enig. Det Høiland gjorde er ikke noe nytt. Tidenes mest hatede spiller i NHL, Sean Avery, har gjort akkurat det samme. Folka i NHL så hvor fjernt dette var og endret reglene fordi Sean Avery sin oppførsel ikke var innenfor forventet adferd. I spillereglementet hadde de med andre ord ikke tatt høyde for at noen kunne være så grenseløse. Ettersom NHL selv eier sitt regelverk, samlet de bare troppene dagen etter hendelsen og endret regelverket slik at ingen andre skulle få oppføre seg som Sean Avery gjorde, ustraffet. Begrunnelsen var den type oppførsel er usportslig, selv om ikke akkurat den konkrete måten å være usportslig på var beskrevet. Den nye regelen heter «The Sean Avery Rule of unsportsmanlike conduct». Der det står noe sånt som «en spiller kan hindre utsikten til keeper, men ikke ved å stå vendt mot ham og veive med kølla og rope dritt etter ham. Gjør noen det så er det 2 min for usportslig oppførsel».

Nedenfor ser dere hendelsen og som dere ser så finnes det ikke noe som heter karma ettersom Sean Avery scorer i samme PP:


Drar vi sammenligningen mellom Avery og Høyland ser vi at begge er vendt mot keeper og følger keepers bevegelser. I dagbokskribentens øyne er dette usportslig opptreden og Høyland bør få gult kort. Er dette ikke usportslig etter gjeldene regelbok må man gjøre endringer, fordi dette umulig kan være oppførsel som er i tråd med reglenes intensjon. Tommy Høiland finner seg selv innovativ og skryter av sin egen genialitet. Tommy Høiland synes med andre ord at det er innovativt å tråkke opp gjengrodde stier i gammal møkk. Det han i realiteten skryter av er at han er usportslig. Og den skrytinga gjør han ikke bare usportslig, den gjør han usympatisk også. Gratulerer med mandagen, Tommy!

Vålerenga i dag

Det har vært en kongeblå helg og vi sutter på karamellene. Det er mange av dem i dag. Karameller altså. Vi liker’e

Legg igjen en kommentar