93 år med Frisk Asker – En faktabasert fremstilling.

Frisk Asker ble stiftet i 1922. I 1969 fusjonerte de med osloklubben Tigrene. Landbrukskommunen Asker er verdens kjedeligste bygd. Frisk Asker er verdens kjedeligste klubb. Det er en klubb ingen bryr seg om. Denne artikkelen er farget av dette. De er selv stolte av: Duskedamene (Dette er en gjeng 14 år gamle usynkroniserte jenter med … Fortsett å lese «93 år med Frisk Asker – En faktabasert fremstilling.»

Frisk Asker ble stiftet i 1922. I 1969 fusjonerte de med osloklubben Tigrene. Landbrukskommunen Asker er verdens kjedeligste bygd. Frisk Asker er verdens kjedeligste klubb. Det er en klubb ingen bryr seg om. Denne artikkelen er farget av dette. De er selv stolte av:

  • Duskedamene (Dette er en gjeng 14 år gamle usynkroniserte jenter med matchende klær og pom pomer)
  • Supportergruppa (En gjeng 13-åringer som viser finger og kaster stjælt snus på spillere og bortesupportere)
  • Maskoten (Er ikke godt å si om det er en rotte eller et kattedyr. Sikkert er det at den ikke kan gå på skøyter. Likevel presser de stakkaren ut på isen før hver eneste  kamp til tryning, kløning og sosialt selvmord)
  • Speakeren (Tidenes mest fjollete mann med mikrofon. Høres ut som om han kommer rett ut av Filmavisen fra 1965)
  • Billettsystemet (Dette er faktisk bra! Du får nemlig kjøpt billett til bortefeltet online. Det betyr at du kan dra på kamp uten å snakke med en jævla sjel der borte)

Det står nesten litt respekt av en klubb som er så inn i helvete gjennomført beige. Denne artikkelen hadde vært ferdig her hadde det ikke vært for at det er en flertallsbeslutning i VPN-redaksjonen på at artiklene vi skriver skal ha minimum 500 ord. Hvor mange ord har vi nå? 276? Ok.. here goes:

Asker het opprinnelig Askar, som er flertallsformen for tresorten ask. Asker er med andre ord et bondesamfunn som har fått navnet sitt fra en annen primærnæring, nemlig skogbruk. Om det er skogbruket eller gårdsalèen som har gitt navn til bygda er vi usikre på. Men det kan være det samme. En ting er sikkert; de er bønder, selv om de selv liker å tenke noe annet.

Den eneste gode hockeyspilleren Frisk Asker har hatt var Kyle McDonough. Kyle McHæ? Det er ikke så rart du lurer. Han er nemlig ikke mest kjent for hockey. Han er kjent for å være Adam Sandler sin muse. Filmen Happy Gilmore er basert på hans manglende ferdigheter på hockeybanen. Vi snakker om en film om en kar uten evner som hockeyspiller, men som går rundt på læret og viser frem verdens korteste lunte.

Folk fra Asker heter askebøringer. Både Frithjof Wilborn, Erik Bye og Morten Harket er askebøringer. Eller…Erik Bye var askebøring. Han er død. Dog fortoner nok den tilstanden seg livligere enn å leve i Asker. Erik er død, men Morten Harket lever. Morten er ikke bare en pretensiøs type, han er også en ivrig orkidédyrker. Bonde der også med andre ord. Med tanke på hvor sterkt bondementaliteten står i den bygda kan man nesten forstå at det som har samlet dem de siste årene ikke er hockeylaget Frisk Asker, men det faktum at kronprinsparet ønsket å rive et falleferdig traktorskur på Skaugum.

Hvor mange ord har vi nå? Vi mangler 21. tyve. nitten. Greit…avslutningsvis vil vi nevne at det landbruksproduktet disse bøndene er mest opptatt av er syltetøy. Det er KULTUR det!

4 kommentarer til «93 år med Frisk Asker – En faktabasert fremstilling.»

Legg igjen en kommentar