Vålerenga vant etter en snuoperasjon mer presis enn kirurgien ved Østfold Sentralsykehus

Etter en tur i tåkeheimen så var det tid for et nytt forsøk på å nedsable en motstander i Oslo Kommunes velholdte ishall. Sparta sklei nordover etter lovnader om frityrstekte pølser på Jordal, men fikk i stedet servert hjemmeseier i sursøt saus. Getligaens 3.runde – Jordal Amfi – 22.September – 1.811 tilskuere Perioderesultater: (0-0) (0-1) (1-0) … Fortsett å lese «Vålerenga vant etter en snuoperasjon mer presis enn kirurgien ved Østfold Sentralsykehus»

Etter en tur i tåkeheimen så var det tid for et nytt forsøk på å nedsable en motstander i Oslo Kommunes velholdte ishall. Sparta sklei nordover etter lovnader om frityrstekte pølser på Jordal, men fikk i stedet servert hjemmeseier i sursøt saus.

Getligaens 3.runde – Jordal Amfi – 22.September – 1.811 tilskuere
Perioderesultater: (0-0) (0-1) (1-0) (0-0) (2-0) 3-1
Skudd: (5-8) (7-6) (15-4) (5-4) – 36-22
PIM: 6-6
Mål Vålerenga:
1-1 Tobias Linstrøm (Morten Ask, Erik Follestad Johansen)
2-1 Thomas Olsen (straffe)
3-1 Tobias Lindstrøm (straffe)

1 periode
Shampo har uttalt at årets lag er avhengig av en høy arbeidsmoral og en sterk lagfølelse for å kunne prestere og det så vi denne perioden. Vi spiller ikke gnistrendehockey, det er enkel hockey, men vi står opp bak for Søberg , spillewr enkelt og backa blir med opp når de har muligheten. I tillegg så er vi gode i forechecking og flere ganger så biter vi oss fast i sonen deres og vinner pucken tilbake gang på gang. Der vi svikter er i avslutningene. Enten så suser pucken på feil side av målstolpene eller så er pasningen for unøyaktig. Bl.a. Så skapte Trygg en stor sjanse da han dro seg forbi en bonde og skar inn. Da ble det kaos blant smurfa og Karterud ble ledig midt i slot’et med riktig fatning. Dessverre var den korte pasningen for svak og det rant ut i sanden.

Faktisk hadde vi vår klart dårligste periode i power play. I det powerplayet fløyt spillerne rundt på isen uten å ha en tydelig plan.

2 periode
Der 1. omgangen var uten mange sjanser og to dispilinerte lag så bar starten av 2. periode preg av Hawai’ihockey. Vår største sjanse kommer da Fisher forechecker bak motstanders kasse, får tak i pucken og speller blint opp i slottet. Der står Gunnarsson og treffer klokkerent. Feite-Tommy i kassa Idrettslaget Smult bare står der og ser på og hele hallen hører det karakjteristiske «kanget» fra et rent stolpetreff.

I minuttene får vi se backvirotosen Morten Ask på godt og vondt. Han har noen geniale fremspill fra dypet som gir oss noen gode kontringer 3 mot 2 og 3 mot 1 uten at vi klarte å utnytte det. I motsatt enda av isen skaper han det som er av Spartasjanser først mister han pucken bak egen kasse og setter opp en bonde for skudd og så spiller han Gale-Ivan fra dypet som gjør at Sparta kan komme, etablere seg og gålle. 0-1 og det er litt bittert. Vi er fullt på høyde med Sparta.

Vi er også på høyde med laget som tapte tosifra mot Soilers etter målet. Eneste gangen det virkelig ble farlig var når vi ikke klarte bytte en femmer mot slutten av perioden. Vi hadde 5 spillere som stod og bruke kølla søm krøkke mens lungene gikk på max og spilte en trang boks der vi håpet de ikke evnet å score – og da vi endelig fikk tak i pucken så klinka Juel den til iing slik at vi ikke fik byttet, men måtte stå med samme femmer på droppen. Da tok Shampo en icing. Med blodsmak i munnen går vi rett inn i en utvisning og avslutter perioden i undertall.

3 periode
I tredjeperiode styrer Vålerenga det meste. Vi er klart mest aggressive og tilriver oss pucken i god posisjoner gang på gang mens Sparta prøver å styre spillet og ri av hele dritten slik at de vinner i vår hule. På tross av at Det er Feite-Tommmy som står, eller på grunn av bør jeg kanskje si, så går ikke pucka inn. Det er alltid en valke eller et fettforkle som tetter de mange hulllene i muren hans. Med 1:12 igjen tar Shampo ut Søberg og da linjepikken dropper pucken igjen skyter Ask fra dødvinkel ute ved vantet. Den kommer aldri inn til Feite-Tommy, men blir liggende åpen mellom en haug med skøyter før Linstrøm kommer dundrende og blæster den inn. 1-1 og det er jævla fortjent!

Sudden Death
Sudden death er egentlig 5 minutter med sammenhengnde sjukehus. Begge lag har en rekke avslutninger i gode situasjoner, men Søberg redder Spartas forsøk og Jabba står i veien for Vålerengas forsøk og da ebber 5 minutter med sudden ut med 1-1

Straffer
2-1Thomas Olsen (VIF) Mål
2-1 Dion Knelson (Sparta) Bom
3-1 Tobias Lindstrøm (VIF) Mål
3-1 Anthony Luciani (Sparta) Bom

Vålerenga har full kontroll i straffekonken. Straffen til Thomas Olsen luktet det Forsberg OL 1994 av og satte standarden. Totalt sett en velfortjent seier Vålerenga.

Legg igjen en kommentar