Neste stasjon Møndarn. Dette er endestasjon både for denne linja og verden for øvrig.

I Oslo så har vi mange muligheter til å dyrke hobbyer både sommer og vinter. Vinteren er kanskje da flest blir passive, men i Oslo har vi et vel av muligheter da også og det å se Vålerenga Hockey er et av dem. I Møndarn har de ikke dette eller andre tilbud. Det blir litt … Fortsett å lese «Neste stasjon Møndarn. Dette er endestasjon både for denne linja og verden for øvrig.»

I Oslo så har vi mange muligheter til å dyrke hobbyer både sommer og vinter. Vinteren er kanskje da flest blir passive, men i Oslo har vi et vel av muligheter da også og det å se Vålerenga Hockey er et av dem. I Møndarn har de ikke dette eller andre tilbud. Det blir litt som å bo i ødemarken – man er overlatt til seg sjæl.

Der kan man velge mellom å sitte inne og se om det ikke snart blir vår, børste snø av parabolen slik at man finner de syndige kanalene som laksen er så glad i, kjederøyke ting du har funnet på veiskulderen, misbruke brennevin og eller være aktiv i kommentarfeltene til nettavisene. Og en ting skal dere vite og det er at er det noe folk fra Møndarn har så er det ting å røyke, for i Møndarn er det bare to søplebøtter – høyre og venstre side av veien.

Stort bedre er det ikke om sommeren, men da kan du i det minste tjuvlåne en hest og kjerre og se om du klarer å presse Lønningslarry og sleden opp i så stor hastighet at du blir tatt i den lokale fotoboksen.

Som du sikkert forstår så er det å komme til Møndarn noe ikke veldig mange får oppleve i sin levetid og det er ikke fordi det er så langt dit eller fordi det er så dyrt, men fordi det ikke finnes noen grunn til å dra til Møndarn – uten om akkurat nå da selvsagt. Vi har hatt muligheten til å reise for å se og støtte vårt Vålerenga, Vi har vært i London, Istanbul, Brugge, i Tromsø, Sogndal og Kristiansand. Vi har til og med vært på «stadioner» som Kuventræ, Westernsletta og den i Surnadal, men verken de eller andre steder er så fremmede og eksotiske som Møndarn og Nedre Eiker Stadion. Stadion heter vel ikke Nedre Eiker lenger for de har solgt rettighetene til stadionnavnet som alle andre. Nå har anlegget fått navnet til et lokalt verksted eller caravanutleie.

For de av dere som ikke er klar over det så er nivået på fotballen nå så dårlig at Møndarn nå spiller i eliteserien på bekostning av andre mikrolag som Fredrikstad, Sogndal og Brann. Til tross for at de er i landets øverste serie så har de gjort seg bemerket for alt annet enn fotballen.

Hat-trick i gla’saker
Årets gla’ sak fra Møndarn var et innslag om en lokal delikatesse; Bløyta. Bløyta er pølse i rundstykke som først har vært druknet i pølsevann. Og snakker vi om rundstykket og ikke pølsa. Dette skal serveres på papptallerken slik at det renner masse gammalt pølsevann ut av det pløsete rundstykket og ned på klærne dine. Dette er ikke en kulinarisk opplevelse eller en matrett. Dette er en tabbe utført av noen eldre menn som anser kjøkkenet for å være kjerringas domene og som jobber som frivillige på Verksted og Caravanutleie AS Arena. De stod og jobbet over pølsegryten da de rundstykket datt nedi gryta og i stedet for å ta et tap på 50 øre og kaste rundstykket så prøver å tvinge dette på lokalbefolkningen. Når verden trodde at pølse i vaffel med ketsjup, sennep og jordbærsyltetøy var den største skjendinga på pølsetradisjonene så viser Møndarn at det er mulig å skjende enda mer.

møndarn1En annen gladsak fra Møndarn i år er at det stod en naken mann i bakgrunnen på en balkong mens den lille fettklumpen fra Bergen, som prøvde seg på karakterdrap av Vålerenga da han startet Gunnarssonsagaen og hadde frekkhetens nådegave til å mene at dette var skupmateriale på tross av at retten ikke fant noe ulovlig, intervjuet en av veldig mange ukjente spillere på Møndarn. Det er egentlig uvisst hvorfor dette er en gla’sak i og for Møndarn ettersom tankesett og kultur der er så annerledes, men i den siviliserte verden kalles det blotting.

Videre så er det alltid en gla’sak hver gang det kommer en turist til Møndarn. Klubben har lurt en stakkars amerikaner til Møndarn og hver gang noen bekymrede familiemedlemmer eller nære venner har spart nok penger til å komme for å se at det står bra til med ham og at han får nok mat og har tak over hodet og alle disse basic tingene som man ikke helt ser for seg er på stell i Møndarn så blir det gla’sak. «Far kom helt fra USA dor å se til sønnen sin. Hadde med farge-TV og frukt» er en overskrift man kan komme over i en lokalavis fra tvillingene M & M – Møndarn og Mogadishu.

Det er nok med gla’saker nå og det er nok utenomsportslig fokus. La oss gå på banen med fokus om å redde stumpene av sesongen i stedet for å fokusere på gull slik at vi endelig kan vinne en kamp igjen og sende de latrinefargede enda litt lenger ned i nedrykkssumpen.

 

Legg igjen en kommentar