Dagboka fredag 18. september 2015

Dagbokas tåkefyrster elsker ekstremvær så lenge det er innendørs Tempen er alltid høy i kampene mot LØK,  men i går var den så nær doggpunktet at kampen ble stoppet på grunn av dårlig sikt. På lenger sikt er det stopp for den sjuke hjemmebana vår, men hva med kort sikt? Er siste kamp på gamle Jordal … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. september 2015»

Dagbokas tåkefyrster elsker ekstremvær så lenge det er innendørs

Tempen er alltid høy i kampene mot LØK,  men i går var den så nær doggpunktet at kampen ble stoppet på grunn av dårlig sikt. På lenger sikt er det stopp for den sjuke hjemmebana vår, men hva med kort sikt? Er siste kamp på gamle Jordal allerede spilt (eller avlyst for å si det sånn)?

Tåkete begreper

 

 

 

Fucking fog

Våte mennesker – kald is. Det måtte gå galt. Innendørståka sørga for tidenes avlysning i norsk håkki på grunn av værforholdene.

De ba om det. De skulle aldri lagt tak på Jordal.

Det var en gang for lenge, lenge siden, den gang innendørs vinteridrett ikke var oppfunnet. Iskrigerne lå i konstant krig mot værgudene, men ga seg aldri uansett åssen forholdene var. Femtitallet ble til sekstitall, de hadde så smått begynt med hjelm, men tak over hue var liksom ikke med i regninga. Når snøen lava ned og slagskudda fra Tor Gundersen på blå stoppa i nysnøen lenge før pucken var i nærheten av målgården, selv da var det aldri snakk om å avlyse. Det var utenkelig. Absurd.

Først når vi fikk tak mista vi taket på det.  Vått og vilt. Doggy style.  Kødd aldri med doggpunktet.

Den absurde situasjonen oppstod i går da kampen mellom Vålerenga og Lørenskog måtte blåses av på grunn av innendørståke på Jordal. En kombinasjon av mange tilskuere, dårlig vær (utendørs), kald is og dårlig ventilasjon skapte det Bente Wahl ville kalt «lokal tåke».

Kamputfallet er ennå ikke gitt; det ligger fortsatt hos NIHFs hender. Blir den spilt på nytt? Blir den gjenopptatt der den sluttet? Skal den aldri spilles? Blir resultatet stående? Svaret ligger et sted i tåka.

Det er derimot ikke selve kampen vi er bekymra for. Vi er bekymra for selve amfien. Nå var det bare utluftingsanlegget som streika, men hva skjer når de pill råtne bærekonstruksjonene finner ut at de ikke gidder mer? I en av forrige sesongs episoder av «Iskrigerne» tar Kjær seg en tur under selve isflaten for å inspisere betongpillarene som bærer den. Det er en dyster, dyster episode. Kjær står der og napper av råtten betong og deler av armeringsjernet, samtidig som Ylven-store rotter skuler på han i mørket.

Vi kjenner ikke til det byggtekniske og skal heller ikke prøve å være arkitekter eller byggmestere, men vi ser med tåkete øyne på hva som faller av Jordal. Hva skjer om disse pillarene kollapser? Skal vi krisemaksimere så betyr det nok at store deler av isflaten kollapser, og da forsvinner kanskje noe av tribunen også.

Hva kommunen tenker eller ikke tenker er litt sånn i tåka, men det kunne jo fort blitt et interessant erstatningsoppgjør. Kommunen eier amfien; klubben er arbeidsgiver og har ansvaret for sikkerhet på kamp. Manglene er uansett dokumentert.

Mens tåkefyrstene på Jordal og i Bystyret prøver å få på plass en avtale for ny amfi vandrer spillere, supportere og sponsorer praktisk talt rundt i tåka. Ingen veit egentlig hva som skjer framover. Inntil videre anser vi oddsen for at isen på Jordal kollapser som lav, men ikke videre farlig.

Drammensvassdraget neste

Mulighetene for avlysning av oppgjøret mot giganten Mjøndalen søndag kveld er forsåvidt tilstede, men siden kampen går utendørs er det lite sannsynlig. Ta med regnfrakk og billett, om det er noen igjen. Og ta gjerne med tre poeng tilbake.

VIF-fotball melder:  Enda ikke fått kjøpt billetter til Mjøndalen – Vålerenga på søndag? Det er fortsatt muligheter, ta deg på deg regnjakka, sørg for tørre sko, og ta en tur til Sjappa. Åpent fra 10.00 – 17.00 i dag.

Legg igjen en kommentar