Kampreferat: Vålerenga – Viking 2-4

Naivt forsvarsspill og pasningspresisjonen fra helvete ga Viking seieren på Ullevål. Vålerenga – Viking 2-4 (1-2) Tippeligaens 23. runde – Ullevål Stadion søndag 13. september 2015, Kl. 20:00 Solgte billetter: 7198 Lagoppstillinger: VIF: Burchert, Lundström, Larsen, Wæhler, Jããger, Berge, Grindheim(kpt.), Hallberg, Fredheim Holm, Abdellaoue, Zahid Viking: Austbø, Danielsen, Soares, Sigurdsson(kpt.), Haugen, Jørgensen, Mets, Adegbenro, Bytyqi, … Fortsett å lese «Kampreferat: Vålerenga – Viking 2-4»

Naivt forsvarsspill og pasningspresisjonen fra helvete ga Viking seieren på Ullevål.

Vålerenga – Viking 2-4 (1-2)
Tippeligaens 23. runde – Ullevål Stadion søndag 13. september 2015, Kl. 20:00

Solgte billetter: 7198

Lagoppstillinger:
VIF: Burchert, Lundström, Larsen, Wæhler, Jããger, Berge, Grindheim(kpt.), Hallberg, Fredheim Holm, Abdellaoue, Zahid

Viking: Austbø, Danielsen, Soares, Sigurdsson(kpt.), Haugen, Jørgensen, Mets, Adegbenro, Bytyqi, Abdullahi, Bödvarsson

Dommere: Ken Henry Johnsen, Dag Roger Nebben, Tom Harald Grønevik, Rohit Saggi

7.   minutt: Moa Pasning: Fredheim Holm
12. minutt: Abdullahi Pasning: Bödvarsson
34. minutt: Adegbenro Pasning: Abdullahi
64. minutt: Jããger Pasning: Grindheim
67. minutt: Jørgensen Pasning: Wæhler
85. minutt: Danielsen Straffe

Kampen:
Første omgang:
Allerede etter 3 minutter er det action på et ganske tomt Ullevål. Abdullahi kommer i gjennom, drar seg forbi Burchert som feller ham, men dommeren vinker spillet videre. Lukta straffe der! Enga angriper på høyrekanten etter 7 min., en dårlig klarering fra Viking fører til at Fredheim Holm kan sette opp Moa som bredsider ballen i hjørnet. Endelig sitter den for den hjemvendte stjerna vår. Gleden er imidlertid kortvarig, for etter 12 min. løper Bödvarsson fra forsvaret vårt, slår på tvers av boksen og der kan Abdullahi bare skli ballen i åpent bur. Etter 26 min. rusler en frustrert Moa rett av banen med skade, og blir erstatta av Brown. Vi kan jo bare håpe at det ikke er noe alvorlig! I det 29. minutt taper Berge en duell med Adegbenro, prøver å løpe han opp og får fortjent gult for en altfor sein takling. Rett etter en flott kontring av Enga i det 33. minutt, hvor Zahid stupheader utenfor, går Viking opp til 1-2 ved et Adegbenro-skudd som skifter retning i Wæhler og setter Burchert ut av spill. Første omgang avsluttes med en kjempesjanse til Viking. Det blir fullt kaos i Engas forsvar etter at Lundström selger seg på høyreback og Viking kommer aleine med Burchert. Han redder, men klareringa går rett til en Vikingspiller som avslutter i en blokkerende Larsen, ballen spretter mot mål og Enga får endelig avklart på streken.

Andre omgang:
Enga starter bra. Viser hvert fall at det er vilje, uten at man kommer til noen særlige store sjanser. Litt for lite presisjon på sistepasningene og innleggene. Så plutselig i det 64. minutt gir Vålerengas press uttelling! Jããger får ballen fra Grindheim, drar seg innover forbi 2 spillere og klinker ballen i krysset! Igjen er gleden svært kortvarig. Bare tre minutter etterpå holder Viking trykket oppe etter en corner, Wæhler kaster seg inn i en duell hvor klareringa går rett til Jørgensen, som kan styre ballen knallhardt i lengste hjørne. Gutta begynner å se demoraliserte ut nå. Litt henging med hodet rundt omkring på banen. En forferdelig pasning fra Zahid sender Viking 3 mot 3, Bödvarsson dribler på 5 meter og ballen ender opp hos Burchert. Vi kommer nærmest utligning i det 83. minutt, når et høyt gjennomspill fra Fredheim Holm når Mathisen, som header inn foran mål. Klareringa går rett i Mathisen igjen som knapt får tid til å reagere og ballen rikosjerer i tverrliggeren. To minutter seinere får Viking straffe når Wæhler feller Adegbenro. Danielsen setter den uten problemer og et allerede tomt Ullevål blir tommere. Til slutt drar Jonevret en «Mourinho» og takker for kampen med 15 sekunder igjen.

Kort oppsummert:
Rekdal mener de spilte en god kamp. VPNs utsendte mener det er sludder og pølsevev. Ballinnehav betyr ikke at vi spilte rundt med Viking. Sistepasningene satt aldri, vi vant ingen andreballer sentralt på midten, og med forsvarslinja på midtstreken var det selvmord mot et Viking vi veit har raske folk på topp. Hva var egentlig kampplanen? Hverken Wæhler, Larsen, Grindheim eller Berge har fart. Når da backene går i angrep og etterlater seg masse rom(eller selger seg, som Lundström gjorde flere ganger) er det i beste fall naivt mot Adegbenro, Abdullahi og Bödvarsson. 4 tap på rad nå, og det lukter reprise av fjorårets 6. plass. At Moa går av banen med skade og vi ser ut som fjorårets utgave av Enga i forsvar gjør bare ting verre. Og det kommer garantert ikke flere på Ullevål på neste hjemmekamp. Var jeg negativ nå? Ja det får faen meg være lov i kveld.