Hockeydagboka fredag 11. september 2015

Hockey og fotball. Det er det hælja dreier seg om. La oss ta hockey først. I kveld starter Get-ligaen med storoppgjøret Storhamar mot Vålerenga. Kampen går i fjøset på Hamar og Mjøs-klubben forventer det de kaller «mætt fjøs». Det betyr visstnok «full hall». I den anledning så fikk vi tatt en liten prat med Jan … Fortsett å lese «Hockeydagboka fredag 11. september 2015»

Hockey og fotball. Det er det hælja dreier seg om.

La oss ta hockey først. I kveld starter Get-ligaen med storoppgjøret Storhamar mot Vålerenga. Kampen går i fjøset på Hamar og Mjøs-klubben forventer det de kaller «mætt fjøs». Det betyr visstnok «full hall».

I den anledning så fikk vi tatt en liten prat med Jan Tore Kjær og Erik Follestad. Og la oss si det sånn; de seriøse spørsmåla var det Kjær som fikk.

Shampo gikk ut i VG og sa at Vålerenga ikke burde være å regne med på grunn av en litt rævva amfi. Det er forsåvidt Kjær også enig i, men som han sier «det er litt greit å være underdog også». Han, og Follestad, mener at Vålerenga skal kjempe om medaljer i år. Hvilken valør er dog uvisst, men vi tipper de går for bedre enn bronse. Jan Tore Kjær minna oss også på fjorårets eksperttipping av Get-ligaen hadde Storhamar rimelig langt nede på tabellen.

Erik Follestad er også enig. Nå er Vålerenga plutselig underdog, og de gleder seg til å slå nedenfra og opp. Laget Vålerenga er sterkt selv om klubben kanskje ikke har de største profilene i serien. Utenom Follestad  sjæl og nå Morten Ask.

Glenn Jensen, reservekeeper og pratmaker, la ut en hyllest til Follestad på Instagram for en stund siden. Det kunne vi selvfølgelig ikke la gå ubemerka hen. Folle kunne dog avkrefte både at han hadde betalt Glenn for å legge ut låta, og at han hadde skrevet den sjæl. Som han sa:
«Det er jo litt humor i den sangen – men jeg skal motbevise dem på begge punkter. De sier jo at jeg ikke har hår; det har jeg. Og at jeg ikke scorer mål. Så hvis jeg fort banker inn to i mårra så erre greit».

Så da satser vi på det da. To mål av Follestad. Kanskje ett av dem fra blålinja til og med? Null til Storhamar. Da er vi på nett.

Men hva med fotballen?
Vålerenga tar i mot Viking på Ullevaal søndag 20:00. Et litt ugreit tidspunkt for noen, men helt ok for andre. Det burde uansett være duka for en kamp der Vålerenga skal gjøre annet enn å kræsje inn i Vikings målstenger.

Ballen skal i nettet. Og vi skal ha mange av dem der. Uten å slippe inn i eget mål.

Forrige møte på Ullevaal endte 1-1 etter scoring av Kjartansson i det første minuttet og Indridi Sigurdsson en gang i andre omgang. I år satser vi på mål av Omarsson; mål av Moa; mål av Brown og mål av alle andre Vålerenga-spillere som har lyst til å score litt. Men ikke noe press, Vålerenga. Dette er en helt ordinær kamp som dere bare skal ha det gøy i.

Ikke noe press.

Vålerenga i dag
Vi ser om vi får plass i mætt fjøs, vi ser an hårmanken til Erik Follestad – en manke som visstnok skal holde lenger enn denne sesonge. Vi venter på tre poeng mot Viking på søndag. Og vi venter på at nye stadionalegg skal reise seg.

 

Legg igjen en kommentar