Ran i Stavanger

Var dette det største ranet i Stavanger før NOKAS i 2004?  Vålerengen spilte årets dårligste kamp. Lille-Pettern ble matchvinner. Arild Mathisen inn på ukas lag i VG. Punkter og poenger fra VG: Etter at Per Skjerven Olsen hadde utnyttet en stor blunder i Viking-forsvaret etter vel en halv times spill, ble det hele et kappløp med … Fortsett å lese «Ran i Stavanger»

Var dette det største ranet i Stavanger før NOKAS i 2004?  Vålerengen spilte årets dårligste kamp. Lille-Pettern ble matchvinner. Arild Mathisen inn på ukas lag i VG.

- Ikke en eneste fem-minutters periode hele kampen igjennom hadde Oslo-guttene taket på spillet. Det besørget Viking (Faksimile VG)
– Ikke en eneste fem-minutters periode hele kampen igjennom hadde Oslo-guttene taket på spillet. Det besørget Viking (Faksimile VG)

Punkter og poenger fra VG:

 • Etter at Per Skjerven Olsen hadde utnyttet en stor blunder i Viking-forsvaret etter vel en halv times spill, ble det hele et kappløp med klokken for Vålerengens vedkommende.
 • Alle Vikings skudd — og det var ikke rent få — gikk ut til hytt og vær
 • Nils Arne Eggen hadde sine aller største vanskeligheter.
 • Hos Vålerengen sviktet det katastrofalt på midtbanen der til og med en solid størrelse som Arne Jakobsen ikke var seg selv. Men de bakre rekker red altså stormen av, og særlig god var den unge backen Arild Mathisen som helt nøytraliserte helten fra Junior-landskampen, Svein Kvia. Mathisen er på vei til å bli en back i norsk toppklasse og i Vålerengen er man ikke i tvil om at han er en bedre back enn f. eks. Nils A. Eggen.
 • Hele Stavanger hadde gledet seg til å se Bruno Larsen i form. Han er en populær herre etter flere gode kamper. Men denne gang skuffet Bruno ikke så lite.
 • Feilpasningene tok helt overhånd denne gang og selv en mann som Terje Hellerud sendte de utroligste baller ut blant publikum eller direkte til
  motspillere.
 • Leif Eriksen leverte atter en dårlig kamp og mye tyder på at Åge Sørensen kommer inn på laget mot SBK onsdag. Vi tipper da at Vålerengen rehabiliterer seg kraftig!

 

Aftenposten så en annen Bruno enn VG og merket seg også to grove dommertabber som burde gitt Viking-seier
Aftenposten så en litt annen kamp og en helt annen Bruno Larsen enn VG, og merket seg også to grove dommertabber som burde gitt Viking-seier

Punkter og poenger fra Aftenposten:

 • Det var Viking som for det meste førte an i kampen. Særlig var overtaket markert etter pause, men ballen ville ikke bak Helge Sørlie, det vil si én gang var den i nettet i annen omgang, men scoringen ble uforståelig annulert for offside
 • Da Arne Jacobsen handset inne i eget straffefelt blundet dommeren
 • Helge Sørli i mål hadde ikke så meget å henge fingrene i, da Viking-skuddene for det meste gikk utenfor. Men han pådrog seg publikums mishag da han i annen omgang til stadighet drog tiden ut ved utsparkene
 • Best ellers i den indre rekke var unge h.b. Arild Mathiesen mens Nils Eggen flere ganger ble lurt av Vikings y.h. Nils Birger Mærland.
 • Knut Presterud var en solid stopper og h.h. Thorvald Larsen fylte sin oppgave til punkt og prikke som frimerke på Olav Nilsen
 • I angrepet var Per Knudsen på ytre høyre eneren med hurtige raids.
 • Einar Bruno Larsen var meget aktiv og organiserte svært så godt
 • Terje Hellerud var passiv og innskrenket seg til noen puslerier på midtbanen
 • Hverken Skjerwen Olsen eller Leif Eriksen viste noe utover det helt ordinære
Defensiv trygghet og flaks kjennetegner mesterlag før som nå.
Flaks og defensiv trygghet kjennetegner mesterlag før som nå.
VG-børsen avslører defensiv trygghet, men fru Fortuna mangler i lagoppstillingen
VG-børsen avslører defensiv trygghet, men fru Fortuna mangler i lagoppstillingen

 

Tabellen var litt skeiv.  Lyn hadde slått Sandefjord på forskudd, og hadde en kamp mere spilt enn Vålerenga.

Men tross forestillingen i Stavanger økte Vålerenga til to poengs ledelse over Lyn som tapte 2-3 for Steinkjer på Bislett etter en suser fra Kjell Susegg i siste spilleminutt

Rundens resultater:

Lyn-Steinkjer 2-3 (6.792), Viking-VIF 0-1 (6.440), Fredrikstad-Skeid 7-3 (3.212), Odd-Sandefjord 5-1 (1.574), Frigg-Sarpsborg 3-3 (5.112)

Neste kamp:

VIF – Sandefjord 19. august

Seriemesterskapet 1965 finner du her

 

 Foto av mesterlaget 1965:  Arkiv VIF/Vålerenga historielag

Legg igjen en kommentar